Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Οκτ-2018 09:29

  Τα "κλειδιά" της πολιτικής κυριαρχίας και της αυτοδυναμίας αποτύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τα "κλειδιά" της πολιτικής κυριαρχίας και της αυτοδυναμίας αποτύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Εθνική συμπόρευση". "Ανανέωση". "Σπάσιμο των κομματικών τειχών". "Συνεχής διεύρυνση". Στη γενέθλια εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτύπωσε τα μείζονα στοιχήματα, που ανοίγονται στον ορίζοντα. Κι αν η επικοινωνία προγραμματικών θέσεων και θετικών μηνυμάτων προς την κοινωνία για το "αύριο" της χώρας, μέσα από τον κωδικό της πολιτικής αλλαγής, ήταν, είναι και παραμένει κυρίαρχο μοτίβο στις δημόσιες παρεμβάσεις του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όρισε το πλαίσιο εντός του οποίου η οδός Πειραιώς θα περάσει από την πολιτική κυριαρχία στην αυτοδυναμία. Και το κλειδί δεν είναι άλλο από την κινητοποίηση των πολιτών, ανεξάρτητα από το χώρο που προέρχονται. Από τον…επαναπατρισμό παλαιών ψηφοφόρων της "γαλάζιας" παράταξης. Από την προσέλκυση του απογοητευμένου κόσμου της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, που θα βρει στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας απαντήσεις στα προβλήματά του.

  "Η χώρα σήμερα χρειάζεται μία νέα εθνική συμπόρευση που θα μας κάνει ξανά όλους περήφανους που είμαστε Έλληνες. Όχι άλλα ψέματα. Η Ελλάδα θέλει σχέδιο αλήθειας…Η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με ένα αποφασισμένο κυβερνητικό σχήμα, που θα σαρώσει κάθε εμπόδιο που καθηλώνει σήμερα την πρόοδο της χώρας μας…Επιμένω στην ανάγκη ενότητας στη βάση της κοινωνίας αλλά  και συνεννόησης στην κορυφή μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Αλλά επιμένω και στην κινητοποίηση του απλού πολίτη, που πρέπει, επιτέλους, να βγει από το τέλμα της απογοήτευσης", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που πραγματοποίησε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 44 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου της παράταξης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής επιτροπής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως το βλέμμα της χώρας πρέπει να στραφεί αποκλειστικά στο μέλλον. "Η χώρα χρειάζεται μία νέα εθνική συμπόρευση που θα κάνει ξανά όλους τους Έλληνες υπερήφανους. Όχι άλλα ψέματα.

  Η Ελλάδα θέλει σχέδιο αλήθειας. Και παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν λόγω της καταστροφικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμείς μπορούμε να πετύχουμε, ενεργοποιώντας ένα μεγάλο κοινωνικό ρεύμα. Θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με ένα αποφασισμένο υπουργικό σχήμα, που θα σαρώσει κάθε εμπόδιο που καθηλώνει σήμερα την πρόοδο της χώρας. Μία τέτοια προσπάθεια απαιτεί εθνική συμπόρευση. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Απευθυνόμαστε σε όλους", είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι "γαλάζιοι". Από κοντά, έρχεται και η κυρίαρχη αιχμή της ανανέωσης. "Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε μία σημαντική καινοτομία, την οποία εισαγάγαμε στη Νέα Δημοκρατία μετά το 10ο συνέδριό μας. Το Μητρώο Στελεχών. Είχα πει τότε ότι χρειάζεται επειγόντως η πολιτική να αποκτήσει ξανά νόημα. Και για να γίνει αυτό, το οξυγόνο για να γίνει αυτό, είναι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, αλλά και η ανάδειξη των καταλληλότερων που θα τεθούν στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Έτσι γεννήθηκε το Μητρώο Στελεχών. Μία πρωτοβουλία στην οποία ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες. Χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι αξιολογήθηκαν αξιοκρατικά σε σχέση με τις δυνατότητές τους, ώστε να μπολιάσουν το κόμμα μας, να αποτελέσουν τα νέα μας πολιτικά στελέχη", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι αρκετοί από το Μητρώο θα στελεχώσουν τα εθνικά ψηφοδέλτια.

  Για μία ακόμα φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι το "γαλάζιο" σχέδιο αγκαλιάζει όλους τους πολίτες. Το κάλεσμα της κοινής πορείας απευθύνεται σε όλους. Και το νέο σήμα της παράταξης αποτυπώνει, στην ολότητά του, ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Ανοιχτό στις νέες ιδέες. "Αυτό συμβόλιζε πάντα η Νέα Δημοκρατία: Την ελπίδα του απλού ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή.  Είναι το σήμα ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Ότι είναι ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κόμμα. Ότι ανανεώνει την ιδεολογία της. Πάντα πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της. Η Νέα Δημοκρατία ενώνει. Ενώνει ιδέες. Ενώνει αξίες. Ενώνει πρόσωπα. Ενώνει ομάδες. Ενώνει οράματα", ανέφερε.

  Δημιουργός του νέου σήματος είναι ο Φανούρης Μωραΐτης. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και προγραμματιστής. "Σε ό,τι αφορά στο σχεδιαστικό κομμάτι, το σήμα  εξακολουθεί να έχει στον πυρήνα του το παραδοσιακό μονόγραμμά: Το "Ν" της διαρκούς νεότητας και το "Δ" που αναφέρεται στη σημασία που αποδίδει η παράταξη στη Δημοκρατία. Ο πυρσός, σε αυτή τη νέα πιο αφαιρετική μορφή, συμβολίζει τον συνδυασμό της παράδοσης και της ανανέωσης. Με αυτό το σήμα υπογραμμίζεται η ανάγκη προσαρμογής σε ένα περιβάλλον ελεύθερο και ευμετάβλητο όσο και ο κόσμος. Πάντως, το γεγονός ότι συζητήθηκε τόσο πολύ, δείχνει από μόνο του ότι μάλλον κάτι έγινε σωστά. Και προφανώς δεν ενοχλεί το χιούμορ, κάθε άλλο. Το καινούργιο σήμα όμως είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο. Και, ταυτόχρονα, τόσο αφαιρετικό, ώστε να προβάλλουν επάνω του, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, τις δικές τους ελπίδες και προσδοκίες", σημειώνουν στην οδό Πειραιώς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων