Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Οκτ-2018 18:09

  Κ. Μητσοτάκης: Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:31

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Δείχνοντας τον δρόμο της αλλαγής και της ανανέωσης και θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο το χτίσιμο μίας κοινωνίας, η οποία θα δίνει σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απεύθυνε από τη γενέθλια εκδήλωση της "γαλάζιας" παράταξης το μήνυμα της πανστρατιάς σε ολόκληρη την κοινωνία.

  "Η αλλαγή είναι μονόδρομος. Είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε σε αυτούς που αμφισβητούν τη δυνατότητά μας να διευρυνθούμε.  Όταν το πράξαμε πετύχαμε αποτελέσματα πέρα από τις προσδοκίες μας. Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά. Στόχος μας είναι το χτίσιμο μίας κοινωνίας, που δίνει σε όλους ευκαιρίες. Σχεδιάζουμε μία οικονομία με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με περισσότερες επενδύσεις. Μία Ελλάδα με ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Μαζί ανανεώνουμε τη Νέα Δημοκρατία", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Η ΝΔ αλλάζει. Το πράττει, όμως, χωρίς να ξεχνά τις ρίζες της. Τιμώντας την ιστορία της. Η ΝΔ είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα", επεσήμανε. 

  Εκλογές, για να πάει η χώρα μπροστά

  Αποτυπώνοντας με τα πλέον μελανά χρώματα τη διαμορφωθείσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και βάλλοντας ευθέως κατά του αφηγήματος Τσίπρα περί της "καθαρής εξόδου" από τα Μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε τη χώρα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με φτερό στον άνεμο. Για να φέρει και πάλι με ένταση στο προσκήνιο το αίτημα για άμεση προσφυγή σε εκλογές.

  "Η χώρα θυμίζει φτερό στον άνεμο. Η πατρίδα μας βρίσκεται εκτός αγορών, οι κίνδυνοι για την οικονομία πολλαπλασιάζονται. Αυτή η αβεβαιότητα δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές. Μόνο μία ισχυρή επικράτηση της ΝΔ θα δώσει στην Ελλάδα το κλειδί της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Στην ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης θα αντιπαραβάλουμε τη σοβαρότητα. Εμείς θα πάμε την Ελλάδα μπροστά. Σήμερα ζούμε τις τελευταίες ημέρες μίας τραγικής εποχής. Όμως, οι δημοκρατικοί πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους. Θα τους διώξουν όπως τους αξίζει", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι για τη "γαλάζια" παράταξη οι εκλογές είναι η σύγκρουση δύο κόσμων. "Από τη μία η Ελλάδα της εξωστρέφειας. Η παραγωγική Ελλάδα Από την άλλη, η Ελλάδα της εσωστρέφειας. Με τη μεσαία τάξη να συνθλίβεται. Η ΝΔ πρέπει να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις", τόνισε.

  Η ΝΔ ανοίγεται σε ολόκληρη την κοινωνία

  Εστιάζοντας στο νέο σύμβολο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως δείχνει ότι η παράταξη θα είναι ανοιχτή στην κοινωνία και στις νέες ιδέες.

  "Η ΝΔ θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το "Ν" της διαρκούς νεότητας. Το "Δ" της Δημοκρατίας. Τυλίγεται από το γαλάζιο φόντο της πατρίδας. Από το λευκό φως. Το καινούριο σήμα μας ξεχωρίζει. Ένα σήμα που δείχνει πως κάθε Έλληνας μπορεί να προβάλει επάνω του τις δικές του ελπίδες. Η ΝΔ ανανεώνει την ιδεολογία της. Αλλάζει. Η ΝΔ ενώνει ιδέες, αξίες, πρόσωπα, οράματα. Αυτή είναι η σημερινή νέα Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα ζωντανό. Ανοιχτό στους πολίτες. Σε αυτήν την ανανεωμένη ΝΔ καλώ όλους τους πολίτες. Να κάνουμε μαζί πράξη την αναγέννηση της χώρας", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κάλεσμα της συμπόρευσης εστίασε, κατά κύριο λόγο, σε δύο κατευθύνσεις. "Απευθύνομαι σήμερα σε όλους εκείνους που μας ψήφισαν από το 2004 και μετά, πολλοί μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ήρθε η ώρα να γυρίσουν σπίτι τους. Απευθύνομαι στον απογοητευμένο κόσμο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Η χώρα χρειάζεται μία νέα εθνική συμπόρευση. Η Ελλάδα θέλει ένα σχέδιο αλήθειας. Μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά. Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα του να στρέφεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. "Είμαστε πολλοί λίγοι, για να είμαστε μοιρασμένοι. Μπορούμε να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα μπροστά", ανέφερε. 

  Αυτές είναι οι παρακαταθήκες-αιχμή

  Λίγο πριν ανέβει στο βήμα του ομιλητή ο κ. Μητσοτάκης, στην αίθουσα της εκδήλωσης για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της "γαλάζιας" παράταξης προβλήθηκε βίντεο από την πορεία του κόμματος, με δηλώσεις των προέδρων της παράταξης. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γιώργο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ μέχρι τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

  "Η γιορτή της ΝΔ αφορά όλους τους Έλληνες. Είναι μία γιορτή όλης της Δημοκρατίας. Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξης στην πατρίδα. Οφείλουμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι. Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες κάθε εποχής. Να αλλάζουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει. Η ΝΔ δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως την όρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σήμερα, ξέρουμε τι προσφέραμε στην πατρίδα. Θεμελιώσαμε τη μακροβιότερη Δημοκρατία στην ιστορία της Ελλάδας. Κάναμε πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση. Βάλαμε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης. Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια στην Ευρώπη, κόντρα στο κύμα του λαϊκισμού", είπε ο κ. Μητσοτάκης. Και έφερε σε πρώτο πλάνο τις δύο παρακαταθήκες του κόμματος. "Να ταυτίζουμε την πρόοδο με το συμφέρον των πολλών. Να αλλάζουμε με τόλμη. Εμείς είμαστε η δύναμη της προόδου. Ταυτόχρονα, η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό. Εμείς ξέρουμε τι είναι προοδευτικό και τι λαϊκό. Η ΝΔ θα υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους. Πέρα και επάνω από τις παραπλανητικές γραμμές της αριστεράς, του κέντρου και της δεξιάς. Η γραμμή του δικού μας ορίζοντα είναι το κοινό μέλλον όλων των Ελλήνων. Είμαστε εδώ, για να υπηρετούμε τους πολλούς. Είμαστε εδώ, για να ξαναδώσουμε φωνή σε αυτούς που νιώθουν ξεχασμένοι. Να δώσουμε ελπίδα. Να δώσουμε ατομικά εργαλεία προόδου στον κάθε ένα ξεχωριστά. Προστασία και ασφάλεια για τον κάθε ένα. Ευκαιρίες για μία καλύτερη ζωή. Με πρόνοιες που απευθύνονται στον κάθε πολίτη", επεσήμανε και πρόσθεσε ότι όραμά του είναι κάθε Έλληνας να μπορεί να υλοποιεί ελεύθερος το δικό του όραμα.

  Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου της παράταξης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής επιτροπής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε πως η χώρα δεν πρέπει να γυρίσει στο χθες.

  "Ακούω κριτική για τα παλιά κόμματα. Παρά τα λάθη μας, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δε σαρώθηκε από τον άνεμο του λαϊκισμού. Λέω σε όσους ασκούν κριτική ότι υπάρχουν αυτοί που διαστρέβλωσαν την πολιτική και παραμόρφωσαν την ιστορία. Σήμερα οι Δημοκρατίες διαβρώνονται από το σαράκι του λαϊκισμού, από τον ιό της απάθειας", σημείωσε.

  Δείτε όλη την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη εδώ 

  Διαβάστε ακόμη: 

  Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων