Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Οκτ-2018 14:35

  Υπερψηφίσθηκε και από τους ΑΝΕΛ η τροπολογία για τα απόρρητα προσωπικά στοιχεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Υπερψηφίσθηκε και από τους ΑΝΕΛ η τροπολογία για τα απόρρητα προσωπικά στοιχεία

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:40

  Υπερψηφίστηκε τελικά και από τους ΑΝΕΛ η τροπολογία "Τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων του ν. 4256/2014 σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των τουριστικών πλοίων και διεύρυνση κατηγοριών προσώπων στις οποίες δύνανται να χορηγούνται απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες φορολογουμένων, από πρόσωπα που τους έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες ή καθήκοντα της Φορολογικής Διοίκησης".

  Την τροπολογία, η οποία προβλέπει τη μεταφορά απόρρητων προσωπικών στοιχείων κάθε πολίτη από την ΑΑΔΕ ​​​​​​στους διατραπεζικούς φορείς (Τειρεσία και σύστημα ΔΙΑΣ), υπερψήφισαν και οι ΑΝΕΛ παρότι ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Κ. Κατσίκης είχε ζητήσει νωρίτερα την απόσυρσή της.

  Όπως είπε ο κ. Κατσίκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις ρυθμίσεις της εν λόγω τροπολογίας μπαίνουν ζητήματα μεταφοράς απόρρητων στοιχείων σε ιδιώτες. Τελικά την επίμαχη τροπολογία ψήφισαν μόνο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πέρασε κατά πλειοψηφία. 

  Νωρίτερα παρουσιάζοντας την τροπολογία η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου διαβεβαίωσε πως τηρούνται όλες οι δικλείδες ασφαλείας σε ό,τι αφορά τη  μεταφορά απόρρητων στοιχείων σε τρίτους. 

  Η ίδια επισήμανε ότι η μεταφορά των στοιχείων "συμβάλλει στην τήρηση αξιόπιστου αρχείου από μέρους των εταιρειών με ακριβείς πληροφορίες και μειώνει τυχόν επισφάλειες προς όφελος των συναλλασσομένων, ώστε να μην οδηγούνται σε προβλήματα τα λάθος άτομα, να μη λαμβάνονται μέτρα απ’ αυτές τις εταιρείες εναντίον ατόμων που δεν έχουν αντίστοιχα οικονομικά χαρακτηριστικά, εισόδημα. Επίσης, προϋπόθεση για τη χορήγηση αυτών των στοιχείων είναι αφ’ ενός η υποβολή πλήρως αιτιολογημένου αιτήματος από το εκάστοτε νομικό πρόσωπο για χορήγηση συγκεκριμένων στοιχείων μητρώου και αφ’ ετέρου η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Δεν υποκρύπτει τίποτα άλλο". 

  Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση δια του εισηγητή της Απ. Βεσυρόπουλου καταψήφισε χαρακτηρίζοντας το θέμα "πολύ σοβαρό για να έρθει με μια τροπολογία και μάλιστα με αυτού του είδους τις πρακτικές. Θα πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να εξασφαλιστεί το φορολογικό απόρρητο και ότι αυτά τα στοιχεία που θα δοθούν θα είναι τα απολύτως απαραίτητα και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος περαιτέρω διαρροής" τόνισε. 

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων