Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Οκτ-2018 19:21

  Κ. Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγουν Τσίπρας-Καμμένος, τόσο καλύτερα για τη χώρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγουν Τσίπρας-Καμμένος, τόσο καλύτερα για τη χώρα

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μείωση φορολογικών συντελεστών. Βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης. Συμμάζεμα των κρατικών δαπανών. Σε αυτό το τρίπτυχο εστιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα βήματα διαμορφώνουν εκείνο το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που χρειάζεται σήμερα η χώρα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος των επενδύσεων και κάθε περιοχή της χώρας να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

  "Εμείς έχουμε δεσμευθεί ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις, μειώνοντας το φόρο εισοδήματος μέσα σε μια διετία από το 29% στο 20%. Θα μειώσουμε το φόρο στα μερίσματα στο 5%, θα μειώσουμε τον Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 13%, όπως κάναμε μονομερώς το 2014. Θα καταργήσουμε τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Έναν φόρο που ουσιαστικά δεν απέφερε τίποτα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα, ειδικά στους μικρούς οινοποιούς και στην ουσία διευκόλυνε τη μαύρη διακίνηση χύμα κρασιού", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς της Σάμου, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στο νησί. "Χρειαζόμαστε σταθερή πολιτική για τις χρήσεις γης, φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις και μία συνολικότερη πολιτική η οποία θα μπορέσει να συνδέσει το τουριστικό μας προϊόν με τον πολιτισμό, με τον πρωτογενή τομέα και με την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το τετράγωνο βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της δικής μας αναπτυξιακής πρότασης…Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να χτίσουμε μια εύρωστη οικονομία προς όφελος των πολλών, όταν αυτοί οι οποίοι επενδύουν αισθάνονται ότι τελικά δεν δουλεύουν για λογαριασμό τους, αλλά δουλεύουν μόνο για λογαριασμό του κράτους. Δεν προχωράνε έτσι οι χώρες μπροστά, δεν προχωράνε έτσι οι οικονομίες μπροστά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα εισοδήματα για τους εργαζόμενους. Περισσότερες ευκαιρίες για τα νέα παιδιά, να  μείνουν στον τόπο, να χτίσουν τη ζωή τους, την καριέρα τους", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Νέο μήνυμα πανστρατιάς

  Από το νησί της Σάμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στα φλέγοντα ζητήματα του Σκοπιανού και των συντάξεων, καλώντας, παράλληλα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρουν πόρτα-πόρτα στους πολίτες τον προγραμματικό λόγο της οδού Πειραιώς.

  "Ο αγώνας από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι ένας αγώνας δύσκολος και σκληρός. Δε θέλω κανείς να προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι οι εκλογές είναι δύσκολη υπόθεση, κάθε ψήφος κερδίζεται με κόπο, με προσπάθεια, όχι μόνον από εμάς αλλά και από εσάς. Και όχι μόνον από την τηλεόραση αλλά και στο καφενείο, το χωράφι, τον χώρο εργασίας. Αυτό σας ζητώ να κάνετε και όπως σας είπα και σας ζητώ να το κάνετε ενωμένοι", ανέφερε, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για διγλωσσία στο σκοπιανό, κρατώντας στο προσκήνιο το αίτημα για άμεση προσφυγή σε εκλογές.

  "Είναι επιλογή της κυβέρνησης να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, μία συμφωνία η οποία για πρώτη φορά εκχωρεί στην γειτονική χώρα "μακεδονική" γλώσσα και "μακεδονική" εθνότητα. Εμείς αυτή τη συμφωνία δεν θα την κυρώσουμε ούτε τώρα, ούτε αν τη βρούμε μπροστά μας στην επόμενη Βουλή. Και είναι πραγματικά φαιδρό το θέαμα μίας κυβέρνησης, όπου ο ένας υπουργός ισχυρίζεται ότι η συμφωνία την οποία υπέγραψε είναι καλή, παρέα με τον πρωθυπουργό, ο άλλος υπουργός πανηγυρίζει γιατί το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν είχε τη συμμετοχή που ενδεχομένως κάποιοι άλλοι περίμεναν. Ενώ και οι δύο μαζί μένουν καρφωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας για λίγους μήνες ακόμα εκμεταλλευόμενοι μια δήθεν εσωτερική τους διαφωνία. Για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα στην εξουσία κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα. Για αυτό και εμείς θα επιμένουμε: Εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο το δυνατόν συντομότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Και για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή", επεσήμανε. Για να βάλλει κατά του Μεγάρου Μαξίμου και για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις.

  "Η κυβέρνηση καταθέτει προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο συμπεριλαμβάνει τις περικοπές των συντάξεων, και ταυτόχρονα έχει έναν πίνακα και μας λέει τι θα γίνει αν  δεν κοπούν τελικά οι συντάξεις. Εμείς λέμε ξεκάθαρα: αυτές τις περικοπές δεν τις ψηφίσαμε, ήταν αχρείαστες, ήταν το αποτέλεσμα της ανικανότητας του κυρίου Τσίπρα", σχολίασε.

  Κλειδί η αλληλεγγύη

  Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το προσφυγικό, με το βλέμμα στις ευρωπαϊκές διαστάσεις του ζητήματος.

  "Έχω συγκρουστεί πολλές φορές στο ΕΛΚ με αρχηγούς άλλων κρατών, όπως τον κ. Όρμπαν, ο οποίος επιμένει ότι μπορεί να απολαμβάνει της ευρωπαϊκής αρωγής και ευρωπαϊκών κοινοτικών προγραμμάτων χωρίς να δέχεται, όμως, ούτε έναν πρόσφυγα στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο ενός δίκαιου επιμερισμού του προβλήματος σε όλη την Ε.Ε. Δεν θα προχωρήσουμε έτσι μπροστά ως Ευρώπη, αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα  με την απαραίτητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη…Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει και άμεσες δράσεις που μπορούν να ληφθούν σε εθνικό επίπεδο, όπως η γρήγορη επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου, η πολύ καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών πόρων και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων", τόνισε.

  Η ανάσα του μέτρου των 120 δόσεων

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ειδική αναφορά στο θέμα του ιδιωτικού χρέους. "Ξέρω ότι υπάρχουν υποχρεώσεις και βάρη που ταλανίζουν και πολύ κόσμο. Για αυτό και εμείς προτείναμε μια νέα οριζόντια ρύθμιση με 120 δόσεις, ξεκινώντας κυρίως με τους μικρούς οφειλέτες, με ελάχιστη καταβολή τα 20 ευρώ το μήνα, ώστε οι παλιές οφειλές να μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς να έχει κάποιος άγχος για το πως θα εξυπηρετήσει και τις τρέχουσες οφειλές. Ένα καινούργιο πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας και για τους ιδιώτες αλλά και για τις επιχειρήσεις, όπου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ουσιαστικά -έτσι όπως έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση- δυστυχώς απέτυχε οικτρά", είπε. 

  Διαβάστε ακόμη:
  Κ. Μητσοτάκης: Εκκωφαντική η αποτυχία της Κυβέρνησης στο Προσφυγικό

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων