Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 13:34

  Χρ. Σταϊκούρας: Η ΝΔ δεν έχει αλλάξει θέση για τις συντάξεις, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση

  Χρ. Σταϊκούρας: Η ΝΔ δεν έχει αλλάξει θέση για τις συντάξεις, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει μεταβληθεί, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση" δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

  "Επειδή εγώ εκπροσώπησα τη ΝΔ στη συνάντηση με τους θεσμούς, που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, το θέμα το θέσαμε στους θεσμούς, επιβεβαιώσαμε τη θέση της ΝΔ και την επαναλάβαμε και οι θεσμοί δεν τοποθετήθηκαν", γνωστοποίησε ο κ. Σταϊκούρας και παρατήρησε: "Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα είναι ότι θα γίνει περικοπή από 1η Ιανουαρίου του 2019. Αυτό αποδεικνύεται στον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το 2017, στο μεσοπρόθεσμο του 2018, στην αναλογιστική μελέτη του 2018 και στο δήθεν ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη του 2018. Τέσσερα κείμενα -όσα από αυτά ήλθαν στη Βουλή, γιατί κάποια από αυτά ποτέ δεν ήλθαν για ψήφιση- η ΝΔ τα καταψήφισε, άρα η ΝΔ θεωρεί και θεωρούσε ότι ήταν αχρείαστες οι περικοπές των συντάξεων, άλλωστε αυτές δεν περιλαμβάνονταν καν στο τρίτο μνημόνιο".

  "Φέτος τον Ιούνιο", υπενθύμισε, "καταθέσαμε μία τροπολογία και καλούσαμε την κυβέρνηση να άρει αυτόν τον νόμο, δηλαδή να μην υλοποιηθούν οι περικοπές των συντάξεων, εκτιμώντας ότι ισχύουν τα δημοσιονομικά στοιχεία, που η ίδια η κυβέρνηση παρουσιάζει γα το 2018 και το 2019".

  Ο τομεάρχης της ΝΔ επισήμανε ότι η οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη, "διότι δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, οι μνημονιακές πολιτικές εξακολουθούν να υφίστανται, οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν υψηλοί, η δημόσια περιουσία -κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία να έχουν περάσει στο υπεραταμείο- είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα και η χώρα είναι σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας".

  Αναπτύσσοντας τη λογική του σχεδίου ανάταξης της οικονομίας που αντιπροτείνει η ΝΔ εξήγησε: "Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί σε μία διαφορετική δημοσιονομική πολιτική, σε μία λογική στοχευμένων σταδιακών μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών σε βάθος 12 μηνών και 4 ετών. Εμείς λέμε ότι στους πρώτους 12 και 24 μήνες θα υλοποιήσουμε στοχευμένες μειώσεις φόρων -ακίνητη περιουσία, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσοι φόροι- συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την παραγωγικότητα και θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια και πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, πληρώνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου που εξακολουθούν να υφίστανται, εκτελώντας το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που η σημερινή κυβέρνηση έχει κατρακυλήσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας, άροντας τους κεφαλαιακούς περιορισμούς και προχωρώντας σταδιακά σε πιστωτική επέκταση. Άρα, οι δημοσιονομικοί στόχοι βραχυπρόθεσμα δεν μπορούν να αλλάξουν. Μετά όμως από ένα εύλογο χρονικό διάστημα -εκτιμούμε 12 έως 24 μήνες- η χώρα μπορεί εκ του αποτελέσματος να επιτυγχάνει υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης".

  "Θα μπορέσουμε τότε να επιδιώξουμε να πείσουμε τους δανειστές ότι επιτυγχάνουμε υψηλότερους ρυθμούς μεγέθυνσης, που σημαίνει βελτίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Πού οδηγεί αυτό; Σε δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτείς μετά από ένα χρονικό διάστημα για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, άρα να έχεις περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών", εκτίμησε. 

  Κληθείς να σχολιάσει τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών σημείωσε: "Δεν υπάρχει πρόσφατη βία, είναι των τελευταίων ετών βία, που πράγματι τη βλέπουμε καθημερινά και αυτό είναι στο πλαίσιο της ανοχής που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Εμείς έχουμε δεσμευτεί για το διαφορετικό που θα πράξουμε την επόμενη μέρα. Έχει αναπτύξει ο πρόεδρος της ΝΔ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο του πώς θα ενισχύσουμε την έννοια της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων