Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Σεπ-2018 09:15

  ΝΔ: Τα ανοίγματα στο Κέντρο και η περαιτέρω ενδυνάμωση της εκλογικής επιρροής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: Τα ανοίγματα στο Κέντρο και η περαιτέρω ενδυνάμωση της εκλογικής επιρροής

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Όραμα. Σχέδιο. Άμεσα εφαρμόσιμη στρατηγική για το "αύριο" της χώρας. Για τη μετάβασή της στην κανονικότητα και την ανάπτυξη. Αυτές τις κομβικές έννοιες, όπως τις έφερε στο προσκήνιο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσει να κρατάει στην προμετωπίδα του δημόσιου λόγου του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Με τις "γαλάζιες" μηχανές να βρίσκονται εδώ και καιρό σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να πυκνώσει τις επαφές του με τους πολίτες (σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Σάμο, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος) όσο η περαιτέρω ενδυνάμωση του αέρα της κυβερνησιμότητας, αλλά και ο στόχος της αυτοδυναμίας αποτελούν κορωνίδα του πολιτικού και επικοινωνιακού στίγματος.

  Όραμα, λοιπόν. Αλλά και σχέδιο. Και στρατηγική. Όραμα για μία Ελλάδα που μπορεί να αφήσει πίσω της τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, να αφήσει πίσω της τους ψεύτικους διχασμούς και να προχωρήσει με βήματα σταθερά στο μέλλον. Σχέδιο,  συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο, που περνάει μέσα από τη δραστική μείωση των φόρων και των εισφορών, για να προκληθεί ένα αναπτυξιακό "σοκ", το οποίο θα βάλει τη μηχανή της οικονομίας να δουλέψει, θα φέρει επενδύσεις και, τελικά, θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Άμεση εφαρμόσιμη στρατηγική, μέσα από έναν κύκλο παρεμβάσεων όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Κράτους και καθημερινότητας.

  "Εμείς χτίζουμε γέφυρες, εκεί που άλλοι σκάβουν χαντάκια", είναι μία από τις πλέον κομβικές αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος, ως δυνητικός πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων σε αντίστιξη με τα περί...ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν του Αλέξη Τσίπρα, προτάσσει το "εμείς". Χτίζει γέφυρες συνεννόησης. Γνωρίζει πως η ανάταξη της χώρας περνάει μέσα από την κοινή οπτική των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, το κάλεσμα της πανστρατιάς είναι συνεχές από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Όπως και τα ανοίγματα στον απογοητευμένο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπάει τα κομματικά τείχη. Δείχνει την οδό του "μαζί". Ο στόχος της αυτοδυναμίας περνάει μέσα από τη διεύρυνση της δεξαμενής των ψηφοφόρων. Αλλά και μέσα από τη συμμετοχή στις επόμενες εκλογές. Στην οδό Πειραιώς, δε, θέτοντας στο μικροσκόπιό τους τις μετά τη ΔΕΘ δημοσκοπήσεις βγάζουν δύο κρίσιμα συμπεράσματα. Το πρώτο σχετίζεται με την απόλυτη πολιτική κυριαρχία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο σχετίζεται με το γεγονός ότι, όπως τονίζουν οι "γαλάζιοι", ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να φτάνει στα ανώτατο εκλογικό του όριο.

  Πεποίθηση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η παράταξη θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την εκλογική της ισχύ. Που…ακουμπάει αυτή η εκτίμηση του "γαλάζιου" επιτελείου; Αρχικά, στη δυναμική του Κυριάκου Μητσοτάκη που συγκεντρώνει ποσοστά μεγαλύτερα του κόμματός του. Δεύτερον στο αποτύπωμα πως η οδός Πειραιώς μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις εισροές που έχει από όλα ανεξαιρέτως τα άλλα κόμματα. 

  "Η παράταξη διαθέτει και την τεράστια δεξαμενή των ψηφοφόρων που απείχαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και την είχαν αποδεδειγμένα εμπιστευθεί στο παρελθόν. Συχνά υποτιμάται, για παράδειγμα, ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ψήφισαν 800.000 λιγότεροι ψηφοφόροι σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του ίδιου έτους λόγω και του γεγονότος ότι οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν με λίστα και όχι με σταυρό που κινητοποιεί τους ψηφοφόρους.  

  Παράλληλα δε ο αριθμός όσων μετέχουν στην εκλογική διαδικασία τα τελευταία χρόνια είναι διαρκώς μειούμενος, γεγονός που επίσης μεταφράζεται σε μια τεράστια δεξαμενή ψηφοφόρων στους οποίους επίσης απευθύνεται η ΝΔ ζητώντας τη θετική τους ψήφο. Πόσο μάλλον όταν οι εν λόγω ψηφοφόροι έχουν εμπιστευθεί τη ΝΔ και ποτέ το ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν", σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το μήνυμα που χαράσσεται να έχει ευθεία αποτύπωση σε ένα κρίσιμο στοιχείο. Ότι οι πολίτες που επανακάμπτουν στις κάλπες ύστερα από μια περίοδο αποχής, σπάνια το πράττουν για να ανανεώσουν τη θητεία μιας κυβέρνησης. "Επανακάμπτουν γιατί επιθυμούν και προσβλέπουν σε μια πολιτική αλλαγή", επισημαίνουν στη Νέα Δημοκρατία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων