Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Σεπ-2018 08:40

  Τσίπρας σε ΗΠΑ για Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, "Μακεδονικό" και business

  Τσίπρας σε ΗΠΑ για Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, "Μακεδονικό" και business
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδεία των Ν. Κοτζιά, Ν. Παππά, Γ. Χουλιαράκη και Δ. Λιάκου, όπου και θα παραμείνει για το επόμενο πενθήμερο, επ ευκαιρία των εργασιών της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

  Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στην Νέα Υόρκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ( η πρώτη τους συνάντηση μετά την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών) και τον γγ του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο έλληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει δύο παρεμβάσεις στον ΟΗΕ:

  1. στη Σύνοδο για την Ειρήνη "Νέλσον Μαντέλα"

  2. στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

  Βάσει των ίδιων πηγών, ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να  αναφερθεί στις μεγάλες προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα το επόμενο διάστημα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία που έχει η προάσπιση των δημοκρατικών αξιών και του διεθνούς δικαίου, αλλά και τη σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

  Επιπροσθέτως,  θα τονίσει ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τον στόχο που είχε αναδείξει κατά την ομιλία του, το 2015 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: να γίνει από μέρος του προβλήματος στην αντιμετώπιση των επάλληλων διεθνών, ευρωπαϊκών και περιφερειακών προκλήσεων στην οικονομία, τη μετανάστευση και την περιφερειακή σταθερότητα, σε μια δύναμη που πρωταγωνιστεί στην εξεύρεση λύσεων σε αυτές τις προκλήσεις. 

  Συγκεκριμένα, θα τονίσει:

  -την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την προστασία των πιο ευάλωτων, 
  -τις νομοθετικές παρεμβάσεις για διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα σε μια περίοδο που περιστέλλονται διεθνώς, 
  - την προσπάθεια της Ελλάδας να διαχειριστεί αποτελεσματικά και με όρους ανθρωπισμού, ένα πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που της αναλογεί όσον αφορά στις προσφυγικές ροές, 
  - τις ελληνικές πρωτοβουλίες  για την εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και συνανάπτυξης με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική συμφωνία των Πρεσπών και τις σχέσεις με την Τουρκία,
  - τις προτάσεις της χώρας μας για αντιμετώπιση των σύγχρονων διεθνών και περιφερειακών προκλήσεων. 

  Συνάντηση με Γκουτέρες και Επενδύσεις

  Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον γγ του ΟΗΕ με ατζέντα τις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, το προσφυγικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

  Σειρά επαφών θα πραγματοποιήσει παράλληλα με κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσει τα δεδομένα και την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας,  καθώς και τις δυνατότητες  για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος.

  Οι συναντήσεις αυτές εξάλλου, ακολουθούν λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα , το "παρών", έδωσαν πολλοί επιχειρηματίες και αξιωματούχοι ενώ "στίγμα" για εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο χωρών έδωσε και και ο αμερικανός υπουργός εμπορίου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Θεσσαλονίκη.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων