Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Σεπ-2018 20:31

  Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά με 8,8% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά με 8,8% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ

  Με διαφορά 8,8 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.     

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι: 

  ΝΔ 30,9%

  ΣΥΡΙΖΑ 22,1 %

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%

  ΚΚΕ 5,9%

  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%

  ΑΝΕΛ 1,5% 

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3% 

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1% 

  ΠΟΤΑΜΙ 1 %

  ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1 %

  ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ - ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,4% 

  ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ 3,6%

  Παράσταση νίκης και καταλληλότερος πρωθυπουργός

  Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά (48,8%) στις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα "ανεξάρτητα από  τις κομματικές σας προτιμήσεις ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές". 

  Συγκεκριμένα, το 65,2 % των ερωτωμένων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

  Στο ερώτημα "μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας", το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης "κανένας",  που ανέρχεται στο 33,7%.                  

  Αξιολόγηση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

  Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ  σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα)  σε ποσοστό 21,8%. 

  Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

  Σύγκριση προτάσεων Τσίπρα - Μητσοτάκη   

  Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.

  Στο ερώτημα "ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους", το 31% απαντά  η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά  η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).   

  Οι ερωτώμενοι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.

  Τα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν αναλυτικά από τον Γενικό Διευθυντή της MRB Δημήτρη Μαύρο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

  Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων