Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Αυγ-2018 15:06

  Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές το συντομότερο δυνατό, για το καλό της χώρας

  Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές το συντομότερο δυνατό, για το καλό της χώρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στην αιχμή των δημόσιων παρεμβάσεών του κρατάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το αίτημα για άμεση προσφυγή σε εκλογές. Από τα Γρεβενά, όπου πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία, διευρύνοντας τον κύκλο της παρουσίας του στις μονοεδρικές-κλειδί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδόμησε την πρωθυπουργική κίνηση ρετουσαρίσματος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως όσο πιο γρήγορα στηθούν κάλπες, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα.

  "Ποιος ανασχηματισμός; Νομίζετε ότι ασχολείται κανείς εδώ στην ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα με τον ανασχηματισμό του κ. Τσίπρα; Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο. Έχει ήδη κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο   καλύτερο θα είναι για τον τόπο. 

  Δεν θα κάνω σχόλιο για τον ανασχηματισμό σε επίπεδο προσώπων. Νομίζω ότι όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους. Θα πω μόνο ότι ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Κατά συνέπεια αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, υπεύθυνοι για την οικονομία, υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, υπεύθυνοι για την άμυνα, εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους αμετακίνητοι. Κανένα άλλο σχόλιο, όμως, για τον ανασχηματισμό: νομίζω ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Όπως δεν ενδιαφέρει τους πολίτες ο διχαστικός λόγος του κ. Τσίπρα και η άκρατη αυτή επιθυμία του να γυρνά στο παρελθόν. Εγώ θα επιμένω σε κάθε γωνία της Ελλάδος να μιλάω για το μέλλον, να μιλάω για ενότητα και για τη μεγάλη ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση. Αυτά πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία αυτά πρεσβεύω εγώ προσωπικά, και πιστεύω πως την ανάγκη μιας τολμηρής αλλαγής θα την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν", τόνισε, στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης.

  Η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Γρεβενά, συνοδεύτηκε από σειρά επαφών. Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στο μήνυμα ελπίδας που εκπέμπει η οδός Πειραιώς, ενώ εστίασε και σε ζητήματα, τα οποία απασχολούν τη Μακεδονία και την τοπική κοινωνία. "Το μήνυμα μου από τώρα μέχρι και τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα είναι ένα μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητες του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας ξεχωριστά. Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση και στο διχασμό και στο χθες άλλο τόσο εγώ θα επενδύω στην ενότητα, στην αισιοδοξία, και στο αύριο…Αξίζουμε καλύτερα  από τη σημερινή κυβέρνηση,  η οποία, δυστυχώς, έχει καθηλώσει τη χώρα σε μία παρατεταμένη κατάσταση παρακμής, έχει συρρικνώσει τα διαθέσιμα εισοδήματα και, κυρίως, έχει ξεχάσει τους Έλληνες εκείνους οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα. Έχει ξεχάσει τους Έλληνες της Περιφέρειας.

  Για εμάς όμως δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Δεν υπάρχει η Ελλάδα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων αστικών κέντρων και η Ελλάδα της Περιφέρειας, των χωριών και των ορεινών κωμοπόλεων. Η Ελλάδα είναι μία. Όλοι οι πολίτες της ασχέτως το πού επιλέγουν να ζουν πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τις ίδιες δυνατότητες να κάνουν τη ζωή τους και το ίδιο δικαίωμα στην ευημερία. Γι’ αυτό και δίνω πολύ μεγάλη προσοχή  στον προγραμματικό μας λόγο, στο περιφερειακό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα πρόγραμμα το οποίο θα εξειδικεύσει για κάθε Περιφέρεια για κάθε περιφερειακή ενότητα συγκεκριμένες πολιτικές που θα αξιοποιήσουν τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει κάθε γωνιά της Ελλάδος. Όπως πρέπει να έχουμε σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική, τόσο πρέπει να έχουμε σχέδιο για τους ορεινούς Δήμους της χώρας που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτούν στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στους πολίτες των Γρεβενών, επεσήμανε πως η οδός Πειραιώς έχει  συγκεκριμένο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα "που θα έπρεπε να αποτελεί, αλλά δυστυχώς δεν αποτελεί, αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας, μέσα από ποιοτικά προϊόντα τα οποία πρέπει να βρίσκουν τη θέση τους στα ράφια της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού". Παράλληλα, ανέφερε ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι υποφέρουν κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και ενός ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο τιμωρεί σήμερα την επιχειρηματική επιτυχία.

  "Όσο πιο επιτυχημένος είσαι τόσο περισσότερα πληρώνεις σύμφωνα με τη λογική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για τη Νέα Δημοκρατία, μια γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής μας πολιτικής. Σήμερα η συνολική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση είναι τέτοια που δημιουργεί ουσιαστικό αντικίνητρο στην εργασία. Και το γνωρίζουν αυτό όλοι, και το γνωρίζουν  πρώτα απ’ όλα βέβαια οι αγρότες μας και οι κτηνοτρόφοι μας. Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% μέχρι εισοδήματα 10.000 ευρώ: αυτή είναι η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Και ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα -για το οποίο θα μιλήσω σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στη Δ.Ε.Θ.- το οποίο σταδιακά θα αποκλιμακώνει τις πολύ υψηλές εισφορές οι οποίες σήμερα οδηγούν σε εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή χωρίς όμως ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν κυρίως τους νέους αγρότες, τα νέα παιδιά, που συνεισφέρουν στο σύστημα μια βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα πάρουν και αυτοί τη σύνταξη που τους αναλογεί", είπε.

  Σε συνάντηση που είχε στη Σαμαρίνα με μετακινούμενους κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή του νομού Γρεβενών, ετέθη επιτακτικά το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων ζώων και γάλακτος. Οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων γάλακτος έχει οξυνθεί δραματικά από το 2016 μέχρι σήμερα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε καταποντισμό των τιμών στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαπενταετίας. Του επισήμαναν, μάλιστα, ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, η κτηνοτροφία στην ορεινή Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου να αφανιστεί.

  "Το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων δεν είναι τόσο θέμα οικονομικών πόρων όσο ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας για πραγματοποίηση ελέγχων", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, που δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στελεχωθεί με πρόσωπα που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, ότι οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.

  Ερωτηθείς για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, με πρώτο αυτό της εκκρεμούς ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου Ε65, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι αποτελεί δέσμευση η ολοκλήρωση του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου. "Πρόκειται για το τελευταίο ανολοκλήρωτο κομμάτι του δικτύου και η κατασκευή του θα σημάνει και την πλήρη ολοκλήρωση του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων στην ηπειρωτική Ελλάδα…Το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων δρομολογήθηκε με συμβάσεις παραχώρησης από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια ξεκόλλησε από σημαντικές δυσκολίες οικονομικού χαρακτήρα πάλι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2012, και ολοκληρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με ιδιαίτερα αυξημένο κόστος, δυστυχώς, για τους πολίτες", ανέφερε. Για να εστιάσει και στο ζήτημα του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας επισημαίνοντας ότι έχει τις δυνατότητες να γίνει το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. "Αυτό δεν μπορεί να γίνει, όμως, όπως σημείωσε, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικού φορέα που θα επενδύσει κεφάλαια στο χιονοδρομικό, θα αναβαθμίσει σημαντικά τον μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό του και θα το επεκτείνει, πάντα με σεβασμό στην υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία", είπε, με τη συγκεκριμένη λύση να έχει και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, όπως έγινε σαφές από τις συζητήσεις του κ. Μητσοτάκη με τοπικούς φορείς αλλά και με τον Δήμαρχο Γρεβενών, με τον οποίο είχε συνάντηση.

  Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ και στη συνέχεια περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους. "Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε. Το ζητούμενο είναι να έρθει μια κυβέρνηση η οποία θα λύσει πραγματικά προβλήματα. Θα αξιοποιήσει, συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου και θα μπορέσει να δημιουργήσει καλύτερες δουλειές με καλύτερα εισοδήματα και ειδικά για τους νέους. Αυτό είναι το στοίχημα μου", τόνισε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020