Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Αυγ-2018 16:06

  Στο Δυρράχιο της Αλβανίας ο Κατρούγκαλος

  Στο Δυρράχιο της Αλβανίας ο Κατρούγκαλος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο Δυρράχιο της Αλβανίας βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην άτυπη σύνοδο των Πρωθυπουργών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. 

  Αντικείμενο της συνόδου ήταν η προώθηση της περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης της περιοχής. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην πάγια ελληνική θέση υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανικών χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στις πρόσφατες πρωτοβουλίες για την προώθηση της πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή. Προεξάρχον παράδειγμα της πολιτικής αυτής ήταν η συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα όμως έχει αναπτύξει συστηματικά τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της με όλες τις χώρες της περιοχής και έχει συνάψει συμφωνίες μεταφοράς τεχνογνωσίας και υποστήριξης με όλες τις υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βαλκανικές χώρες. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πεδίο υποστηρίζει και προωθεί ένθερμα πολιτικές ολοκλήρωσης και διασυνδεσιμότητας, ιδίως στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας.

  Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε, επίσης, ότι παράλληλα με την οικονομική και την οικονομική διάσταση της ανάπτυξης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην κοινωνική της πλευρά. Δεν θα είναι προς όφελος των λαών της περιοχής να αποτελέσουν δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αντίθετα, θα πρέπει να επιδιώξουν να αναδείξουν τα στρατηγικά συγκριτικά τους πλεονεκτήματα στην βελτίωση της παραγωγικότητας, μέσω επενδύσεων στο ανθρώπινο κεφάλαιο και τις πολιτικές ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων