Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Αυγ-2018 12:52

  Κ. Μητσοτάκης: Κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας

  Κ. Μητσοτάκης: Κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα το Πυροφυλάκιο Βύρωνα, όπου εδρεύει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Δήμου, καθώς και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού. Δίνοντας συνέχεια στις στοχευμένες επισκέψεις του, μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με εθελοντές πυροσβέστες, συνομίλησε μαζί τους και τους συνεχάρη για το έργο τους και την πολύτιμη κοινωνική και περιβαλλοντική συνεισφορά τους. Παράλληλα, οι εθελοντές τον ενημέρωσαν για τη δράση τους, για την εκπαίδευση που λαμβάνουν, αλλά και για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

  Στη διάρκεια της παρουσίας του στο Πυροφυλάκιο Βύρωνα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο ό,τι έχει απομείνει από τις δασικές εκτάσεις στον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη, τόσο γιατί βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές όσο και γιατί έχουν μια πολύ ιδιαίτερη οικολογική αξία. "Τα περιαστικά δάση απαιτούν την εκπόνηση ειδικών σχεδίων προστασίας σε συνεργασία με όλες τις τοπικές οργανώσεις και τους δήμους”, τόνισε, έχοντας υποστηρίξει την ανάγκη εκπόνησης των εν λόγω ειδικών σχεδίων, αλλά και  την εφαρμογή γενναίων παρεμβάσεων στα περιαστικά δάση του λεκανοπεδίου (π. χ. δημιουργία Εθνικού Πάρκου Πεντέλης και Υμηττού) ήδη από το 2007, που είχε αναλάβει πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η συμβολή των εθελοντών δασοπυροσβεστών είναι καθοριστική στην προστασία των περιαστικών δασών. Συμπλήρωσε δε, ότι είναι απαραίτητο να βρεθούν κίνητρα για την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών πυροσβεστών καθώς και να ενισχυθεί ο συντονισμός και η οργάνωσή τους.

  Ορισμένοι από τους παριστάμενους εθελοντές πυροσβέστες, μάλιστα, βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Μάτι και την Ανατολική Αττική και μίλησαν στον κ. Μητσοτάκη για τις πρόσφατες αυτές καταστροφές. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έγιναν σημαντικά επιχειρησιακά λάθη και επεσήμανε ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας και όχι η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών. Ταυτόχρονα, εστίασε στο πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα ζήσουμε ανάλογες τραγωδίες, διαβεβαιώνοντας ότι το σχέδιο της "γαλάζιας” παράταξης περιλαμβάνει ένα νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα εξασφαλίζει καλύτερο συντονισμό και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ