Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Αυγ-2018 21:58

  Βρετανίδα πρέσβης: Πρώτη προτεραιότητα τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

  Βρετανίδα πρέσβης: Πρώτη προτεραιότητα τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βρετανίδα πρέσβης Κέιτ Σμιθ θα επισκεφθεί την Κέρκυρα τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, αλλά και να συζητήσει τα θέματα που θέτουν οι Βρετανοί πολίτες εν όψει του Brexit και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχει στους πολίτες και τα δικαιώματά τους.

  "Από την αρχή των διαπραγματεύσεων για το BREXIT το Λονδίνο ήταν ξεκάθαρο: τα δικαιώματα των Βρετανών που ζουν σε κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς και τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ -άρα και των Ελλήνων- που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Όσα συμφωνήθηκαν από το ΗΒ και την Ε.Ε. τον Δεκέμβριο του 2017, επιτρέπουν στους πολίτες μας να διατηρήσουν τα σημερινά τους δικαιώματα και να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά, πάντα στη βάση της αμοιβαιότητας και στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας που θα επιτευχθεί", δήλωσε η κ. Σμιθ εν όψει της επίσκεψης.

  "Θα συναντηθώ", πρόσθεσε, "με τις τοπικές αρχές που φροντίζουν για τους συμπατριώτες μου, μόνιμα εγκατεστημένους και τουρίστες, θα συναντηθώ με Βρετανούς που διάλεξαν την Κέρκυρα για σπίτι τους και θα έχω την μεγάλη τιμή να μιλήσω στην Αναγνωστική Εταιρεία για την βαθιά και ιστορική ελληνοβρετανική φιλία στην Κέρκυρα. Η φιλία αυτή αποτελεί θεμέλιο για τις σημερινές μας σχέσεις και για τις προοπτικές τους στο μέλλον".

  Αφορμή της επικείμενης επίσκεψης, που είναι η δεύτερη της πρέσβεως στην Κέρκυρα, είναι οι εορτασμοί της επετείου των 200 χρόνων από την ίδρυση του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, που "αποτελούν πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κερκυραϊκής Κληρονομιάς και τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, του Δήμου Κέρκυρας και της βρετανικής πρεσβείας", αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας, στην οποία σημειώνεται ότι "το Τάγμα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου ιδρύθηκε 28 Απριλίου 1818 στην Κέρκυρα και την Μάλτα από τον Βρετανό Αντιβασιλέα, μετέπειτα Βασιλέα Γεώργιο ΙV".

  Ειδικά για τις επαφές που θα έχει με τους Βρετανούς πολίτες, ανέφερε ότι "είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας για την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί, να καταλάβουμε τις τυχόν ανησυχίες και επιφυλάξεις τους ώστε να τις μεταφέρουμε στο Λονδίνο αλλά και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020