Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Ιουλ-2018 19:00

  Ευ. Βενιζέλος: Η επικείμενη περικοπή συντάξεων μπορεί να αποφευχθεί

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευ. Βενιζέλος: Η επικείμενη περικοπή συντάξεων μπορεί να αποφευχθεί

  Η επικείμενη περικοπή συντάξεων μπορεί να αποφευχθεί, είναι αχρείαστη, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη εργασία.

  Όπως είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κανείς δεν αναφέρεται πλέον στο μέτρο παγώματος των συντάξεων έως το 2022. "Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του παγώματος των συντάξεων είναι πολύ μεγαλύτερο από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της ονομαστικής περικοπής που έχει νομοθετηθεί για να ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2019. Το πάγωμα των συντάξεων έχει όφελος δημοσιονομικό 2,8% του ΑΕΠ ενώ η ονομαστική περικοπή 1,5% του ΑΕΠ" επισήμανε.

  Ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως εκφράζει προσωπική άποψη, υποστήριξε πως  "ακόμα κι αν δεν βελτιωθεί τίποτα στον οικονομικό σχεδιασμό, με απλή παράταση του παγώματος μπορούν να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ που διατίθεται για συνταξιοδότηση ώστε η Ελλάδα να έχει ως ποσοστό του ΑΕΠ συνταξιοδοτική δαπάνη στα επίπεδα του μέσου όρου της Eυρωζώνης, χωρίς να χρειάζονται οι περικοπές".

  Τόνισε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία "να στείλουμε το μήνυμα ότι υπάρχουν λύσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες, μπορούν να είναι συμφωνημένες με τους εταίρους, και δεν θίγουν το δημοσιονομικό εφόσον διαμορφωθούν στην επόμενη Βουλή με μία άλλη κυβέρνηση οι πολιτικές προϋποθέσεις για τη βελτίωσή του".

  Μίλησε για ανάγκη συνολικού επανασχεδιασμού του Ασφαλιστικού και αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχαν γίνει παλαιότερα από την ομάδα υπό τον καθηγητή Μιλτιάδη Νεκτάριο.

  Στην γενικότερη κριτική του για την κυβερνητική πολιτική υποστήριξε  πως η κυβέρνηση επί της ουσίας "ναρκοθετεί" την επόμενη. "Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών η κυβέρνηση επιδίδεται, πέραν από όλων των άλλων, στην επίμονη και συστηματική προσπάθεια μετακύλησης της ευθύνης για τη λήψη κάθε αντιδημοφιλούς μέτρου στην επόμενη κυβέρνηση, για την ακρίβεια στις επόμενες κυβερνήσεις, γιατί η επόμενη περίοδος, η επόμενη μακρά περίοδος, είναι δυστυχώς ναρκοθετημένη".

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων