Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουν-2018 17:43

  Ν. Συρμαλένιος: "Γκρούπα διαμαρτυρίας του ‘όχι σε όλα’, η ΝΔ"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Γκρούπα διαμαρτυρίας του 'όχι σε όλα'" χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος χαρακτηρίζοντας "μη εξηγήσιμη και στην πραγματικότητα εξοργιστική" τη στάση της στο μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

  "Θα κριθεί, βεβαίως, από τους νησιώτες" τόνισε ο κ. Συρμαλένιος κατηγορώντας τη ΝΔ γιατί όπως είπε "έχει υποτάξει τα πάντα στο όνομα του να πέσει η κυβέρνηση και έχει γίνει από ιστορικό κόμμα  γκρούπα διαμαρτυρίας του "όχι σε όλα". Και το λέω μετά λόγου γνώσεως".

  Από πλευράς ΝΔ, τόσο στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια, ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση γιατί 'παραχώρησε' την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τώρα φέρνει ως αντιστάθμισμα το 'μεταφορικό ισοδύναμο' , και γιατί το εν λόγω νομοσχέδιο είναι "πρόχειρο, γραφειοκρατικό" και θα δημιουργήσει προβλήματα η εφαρμογή του. 

  Τα πυρά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση τους στη θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου στράφηκαν και κατά της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως η πιλοτική εφαρμογή του σε 49 νησιά είναι αναγκαία "γιατί ακριβώς από την εμπειρία αυτή θα προκύψουν και τα πραγματικά δεδομένα. Κι επειδή δεν είναι ένα απλό πρόβλημα το οποίο μπορείς να το εφαρμόσεις πολύ εύκολα από τη μια μέρα στην άλλη και υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα τα οποία πρέπει να λυθούν, νομίζω ότι έχει γίνει μία σημαντική προπαρασκευή από το υπουργείο και με συσκέψεις και με το πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα λειτουργήσει. Νομίζω, λοιπόν, ότι μετά από έναν χρόνο θα έχουν φανεί τα σημαντικά οφέλη στους νησιώτες από την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου".

  Ο ίδιος μίλησε για επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου εκτός από τους μόνιμους κατοίκους των νησιών και τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους εκεί και στους τουρίστες αλλά και στην Κρήτη.

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων