Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιουν-2018 14:15

  ΝΔ: "Χαστούκι" των θεσμών για τις φωτογραφικές προκηρύξεις για τους γραμματείς υπουργείων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: "Χαστούκι" των θεσμών για τις φωτογραφικές προκηρύξεις για τους γραμματείς υπουργείων

  Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΝΔ περί φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις των διοικητικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία, τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

  "Η Έκθεση απαιτεί την επανέκδοση μίας στις τρεις προκηρύξεις (για 22 από τις 69 θέσεις), ενώ ζητά τη δημιουργία ενός αντικειμενικού πλαισίου βαθμολόγησης, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις προκηρύξεις. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το απαράδεκτο γεγονός ότι τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων έχουν σταλεί σε υπουργικά γραφεία πριν από οποιαδήποτε αξιολόγηση, για εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων", αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ. 

  "Επιβεβαιώνονται έτσι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας που εδώ και μήνες αναφέρθηκε στις φωτογραφικές αυτές προκηρύξεις. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την ακύρωση όλης της διαδικασίας, η οποία ούτως ή άλλως έχει ήδη απαξιωθεί τόσο από τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και από την ίδια την κοινωνία", καταλήγει.

  Η απάντηση του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

  "Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαινεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων και μάλιστα αναφέρει ρητά ότι ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί" αναφέρει απαντώντας το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  Το υπουργείο αναφέρει ότι οι περισσότερες από τις συνολικά 69 προκηρύξεις για τις θέσεις διοικητικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία εναρμονίζονται με τα θεσπισμένα κριτήρια επιλογής, ενώ 22 θα επαναπροκηρυχθούν "ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία, και ενώ δεν υφίσταται καμία τέτοια νομική υποχρέωση".

  "Αυτό το οποίο τόσο σθεναρά αντιστρατεύεται η ΝΔ είναι το ότι για πρώτη φορά δεν διορίζονται και παύονται εν μια νυκτί οι διοικητικοί γραμματείς από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά αντιθέτως επιλέγονται μέσω ανοιχτής και διαφανούς διαδικασίας" προσθέτει στην απάντησή του το υπουργείο.

  Για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων, το υπουργείο σημειώνει ότι κατ' εφαρμογή του νέου συστήματος εκδόθηκαν για πρώτη φορά 69 προκηρύξεις από το σύνολο των υπουργείων, με εκατοντάδες ενδιαφερόμενους. Οι προκηρύξεις εξετάστηκαν ως προς την ομοιογένειά τους από ομάδα εργασίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με την τεχνική βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το νομικό/θεσμικό πλαίσιο αλλά και στη βάση κοινών κριτηρίων επιλογής, ως αυτά αναδεικνύουν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

  "Η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και η αξιοκρατική διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά, σε πείσμα των αντίθετων ανερμάτιστων κραυγών" καταλήγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων