Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιουν-2018 12:19

  Δ. Καμμένος: Υπάρχει εξουσιοδότηση Πρωθυπουργού σε Κοτζιά για πΓΔΜ;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δ. Καμμένος: Υπάρχει εξουσιοδότηση Πρωθυπουργού σε Κοτζιά για πΓΔΜ;

  Της Μαρίας Νταλιάνη 

  Αίτηση κατάθεσης εγγράφων με την οποία μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να υπογράψει στις Πρέσπες την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, κατάθεσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος στην Βουλή.

  Με την αίτηση ο κ. Καμμένος ζητάει να προσκομιστούν στην Βουλή τα σχετικά έγγραφα μέσω των οποίων έλαβε την νομιμοποίηση ο κ. Κοτζιάς και να αποδειχθεί αν όντως υπήρξε ρητή και γραπτή εξουσιοδότηση, σύμφωνα με την οποία του επετράπη να προχωρήσει στην υπογραφή της Συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.

  Ο κ. Δ. Καμμένος εξακολουθεί να διατηρεί και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για να την απωλέσει θα πρέπει να του γίνει πρόταση μομφής. Στην περίπτωση αυτή θα οριστεί μια ειδική συνεδρίαση στην Βουλή στο πλαίσιο της οποίας τόσο ο κ. Καμμένος όσο και οι βουλευτές των κομμάτων θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του θέματος. Εάν δεν υποβληθεί πρόταση μομφής ο κ. Δημήτρης Καμμένος ο οποίος διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αφού ψήφισε ‘ναι’ στην πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, διατηρεί την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Βουλής μέχρι τις επόμενες εκλογές.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Κατέθεσα σήμερα, 22.06.2018, στην Βουλή των Ελλήνων Ερώτηση με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων αναφορικά με το λογικό αίτημα να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα, δια των οποίων μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα από τον κ. Πρωθυπουργό, μέσω γραπτής εξουσιοδότησης για την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες στις 17.06.2018, αποκλειστικά στον Υπουργό Εξωτερικών, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τον σκοπό αυτόν.

  Επί της ως άνω αναφερθείσας συμφωνίας, παραστάθηκε θέτοντας την υπογραφή του ο κ. Κοτζιάς ως Υπουργός Εξωτερικών, από κοινού με τον ομόλογό του κ. Νικολά Ντιμιτρόφ παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών κ. Αλέξη Τσίπρα και κ.  Ζόραν Ζάεφ.

  Η αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών δεν έχει αποδειχθεί ουδέποτε από κανένα έγγραφο. Δεν έχει υπάρξει ουδεμία γνωστοποίηση των  απαραίτητων εγγράφων, μέσω των οποίων πιστοποιήθηκε ως αποκλειστικώς αρμόδιος για την Υπογραφή της Συμφωνίας αυτής.

  Ζήτησα λοιπόν, να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα μέσω των οποίων έλαβε την νομιμοποίηση ο κ. Κοτζιάς και να αποδειχθεί αν όντως υπήρξε ρητή και γραπτή εξουσιοδότηση, σύμφωνα με την οποία του επετράπη να προχωρήσει στην υπογραφή της Συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.

   

                                                                                                                                        Δημήτριος Κ. Καμμένος

   Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

  Βουλευτής Β’ Πειραιώς

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων