Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Φεβ-2018 13:44

  Παπαγγελόπουλος κατά Σαμαρά - Παρέμβαση Α. Γεωργιάδη

  Παπαγγελόπουλος κατά Σαμαρά - Παρέμβαση Α. Γεωργιάδη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:52

  Με σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, αναφορές ακόμα και στο 1993 και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και ειρωνικές αναφορές πως αν έστησε το παγκόσμιας  εμβέλειας σκάνδαλο της Novartis "πρέπει να γίνει τουλάχιστον διοικητής του FBI ή της CIA” , απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος στη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του και σε βάρος του πρωθυπουργού ο Αντ. Σαμαράς. Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας υπήρξε αντιπαράθεση με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του ζήτησε να ανοιχθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό να σηκώνει το γάντι και να απαντά πως θα το ζητήσει ο ίδιος "γιατί κανένα τηλεφώνημά μου δεν είναι παράνομη πράξη, αλλά να ανοίξουν όλων τα τηλέφωνα". 

  Ο κ.Παπαγγελόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του με την αναφορά πως το αδίκημα της δωροδοκίας, που τελείται επ ευκαιρία των καθηκόντων του υπουργού δεν έχει παραγραφεί και παρέθεσε μάλιστα αποσπάσματα από ομιλίες του προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου αλλά και του πρώην υπουργού Χαρ. Καστανίδη:    

  Δεν είναι παραγεγραμμένο 

  Θα ήθελα να συνεισφέρω τις νομικές μου γνώσεις για το θέμα της παραγραφής των λεγόμενων υπουργικών αδικημάτων. Όμως ο χρόνος της ομιλίας μου είναι περιορισμένος. Και θέλω να προτάξω κάποια άλλα θέματα. Γι αυτό επί τροχάδην θα πω ότι είναι όλοι σύμφωνοι ότι το θέμα της αξιόποινης πράξης της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει παραγραφεί. Εγώ θεωρώ ότι η πράξη της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί, γιατί όπως έχω ξαναπεί δε γίνεται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αλλά επ’ ευκαιρία αυτών. Θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω πολλή ώρα, αλλά όπως σας είπα δεν έχω τον αναγκαίο χρόνο. Θα επικαλεστώ μόνο τις ομιλίες του κ. Καστανίδη, υπουργού Δικαιοσύνης στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, βουλευτή τότε της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι με στέρεα επιχειρηματολογία είχαν την ίδια άποψη. Καταθέτω αποσπάσματα των πρακτικών της Βουλής με τις ομιλίες τους προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων. Κυρίες και κύριοι, το τεκμήριο αθωότητας είναι μια από τις βασικές εγγυήσεις της αμερόληπτης απονομής Δικαιοσύνης.

  "Δεν είμαι άφιλος" 

  Ως Εισαγγελέας το τήρησα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευλάβεια. Θα προσπαθήσω να το τηρήσω και σήμερα μολονότι τα γελοία και ανήθικα ψέματα και οι συκοφαντίες κάποιων, με έχουν εξοργίσει. Οφείλω όμως να το τηρήσω και σήμερα. Αρωγό μου στην προσπάθεια αυτή την έχω και την ιδιαίτερη εκτίμηση που έχω για κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. 

  Θέλω να πιστεύω γι’ αυτούς ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα σε βάρος τους. Αλλά και αν ω μη γένοιτο προκύψει κάτι σε βάρος τους δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε εγώ σε βάρος τους. Η σχέση μας έρχεται από παλιά και εγώ άφιλος δεν υπήρξα ποτέ και το ξέρουν όσοι με γνωρίζουν.

  Όμως το τεκμήριο της αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά σε βάρος του Πρωθυπουργού, εμένα, των Εισαγγελέων και των προστατευόμενων μαρτύρων. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να αναφερθώ στις ανοίκειες, συκοφαντικές και ταυτόχρονα αστείες επιθέσεις που εξαπέλυσε στα πλαίσια της υπερασπιστικής του γραμμής για αντιπερισπασμό και εκφοβισμό.

  Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει κάποιοι. Εύχομαι ειλικρινά να αποδειχθούν όλοι αθώοι. Όμως πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι εξ’ αυτών ότι οι αντιδράσεις τους δεν τους βοηθούν καθόλου και η υπερασπιστική τους γραμμή είναι εντελώς εσφαλμένη.

  Έπρεπε να γίνω διοικητής του FBI! 

  Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μπορεί, όχι να σκεφθεί, αλλά να προβληματιστεί έστω και για λίγο με τον παρανοϊκό ισχυρισμό ότι για ένα διεθνές σκάνδαλο που ερευνάται από το FBI, εγώ ως εκτελεστικός βραχίονας του Τσίπρα, κατόπιν εντολών του, έστησα και καθοδηγώ τέτοιου μεγέθους πελώρια σκευωρία; Αν ισχύει αυτό, αδικούμαι ως αναπληρωτής Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης. Πρέπει πάραυτα να αναβαθμισθώ και να αναλάβω καθήκοντα τουλάχιστον διοικητού του FBI ή της CIA. 

  Και για να δούμε επί τροχάδην την επιχειρηματολογία του κ. Σαμαρά για τη δήθεν σκευωρία σε βάρος του. 

  Επικαλείται κυρίως την δήλωσή μου ότι "το σκάνδαλο NOVARTIS είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους". Υπενθυμίζω ότι στην δήλωσή μου αυτή δεν αναφέρθηκα στον κ. Σαμαρά ή σε οποιονδήποτε άλλον. Υπενθυμίζω ότι την δήλωση αυτή την έκανα μετά την ολιγόλεπτη μερική, επαναλαμβάνω μερική- έτσι ακριβώς δήλωσα και μπορείτε να το αναζητήσετε στη δήλωσή μου- ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για το μέγεθος του σκανδάλου, και για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν.

  Παραποιείται η αλήθεια 

  Προσέξτε, εγώ μίλησα για μερική ενημέρωση και ο κ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνει ψευδώς ότι είπα "άτυπη" ενημέρωση. Δεν είναι τυχαίο, είναι άλλη μια προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις, ότι η διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα και το νόμο πάσχει.  

  Υπενθυμίζω επίσης ότι ο αρμόδιος Υπουργός ο Σταύρος ο Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο SIEMENS.

  Η επιστολή παραίτησης της Ελένης Ράικου

  Υπενθυμίζω επίσης, ότι η προηγούμενη Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, η κ. Ράικου, έμπειρη και ικανή Εισαγγελέας, η οποία μάλιστα είχε τοποθετηθεί στη θέση της επί της Κυβερνήσεως Σαμαρά, συμπεριέλαβε στην επιστολή παραίτησής της πριν ένα χρόνο περίπου και λίγο πριν λήξει η δεύτερη θητεία της μεταξύ άλλων και τα εξής: 

  Α) Καταγγελία για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης-τα λόγια της τα έχω ακριβώς αντιγράψει- από τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και στοχοποίησής της από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της έρευνας για τη NOVARTIS και όχι μόνο. Ας σκεφτούν κάποιοι με το μαξιλάρι τους τι ακριβώς εννοεί η κα. Ράικου με τις παραπάνω καταγγελίες της. Μήπως η κα. Ράικου με τη μεγάλη της πείρα και την εξυπνάδα της έβλεπε που οδηγούσε η έρευνα; Μήπως θέλησε να αποφύγει αυτά που υφίστανται σήμερα οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς; Μήπως φοβήθηκε κάτι άλλο που εκείνη ήξερε και εμείς αγνοούμε;
  Β) Εκτίμησε ότι είναι πιθανή η ύπαρξη εμβασμάτων με σημαντικά ποσά από το λογαριασμό της NOVARTIS από την Ελβετία και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς. Σημείωσε δε πως μέχρι τότε είχαν εντοπιστεί μίζες 28 εκατομμυρίων ευρώ. 
   Γ) Χαρακτήρισε την υπόθεση NOVARTIS ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας.  
  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έρευνα του FBI για τη NOVARTIS είχε ήδη ξεκινήσει και ήταν σε εξέλιξη, και η κ. Ράικου ήταν σε επικοινωνία με τις αμερικάνικες αρχές. Αν θυμάμαι καλά είχε μεταβεί πρόσφατα στις ΗΠΑ, λίγο πριν την παραίτησή της, για να συνεργαστεί με το FBI και να ενημερωθεί για τα στοιχεία της έρευνας που είχαν προκύψει.

  Να μηνύσει και το Del Spiegel 

  Εχθές διάβασα στην ιστοσελίδα της Καθημερινής αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του DER SPIEGEL και από τη D-PRESS της Αυστρίας τα εξής: "Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του κράτους". Εννοεί του Ελληνικού. Λέει κι άλλα πολλά, μπορείτε να το αναζητήσετε. Λέει επίσης ότι "η Ελλάδα δύσκολα θα απορροφήσει το σοκ από τα ευρήματα της έρευνας". Τα καταθέτω κι αυτά στα πρακτικά.

  Μήπως μετά από όλα αυτά ο κ. Σαμαράς πρέπει να το ξανασκεφθεί και να μηνύσει τον Κοντονή, τη Ράικου, την Καθημερινή, το SPIEGEL, τη D-PRESS, τους ερευνητές του FBI και τον διευθυντή του FBI που σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο των ερευνητών και τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων για να συμμετάσχει το FBI και να στηρίξει τη σκευωρία που έστησε ο Τσίπρας και εγώ σε βάρος του; Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να μηνύσει και τον Αμερικανό Πρόεδρο που επιτρέπει τη συνέχιση της έρευνας από το FBI. Καλή ιδέα θα ήταν προληπτικά να μηνύσει και κανέναν άλλο ξένο ηγέτη μη τυχόν και διαταχθεί και σε καμία άλλη χώρα έρευνα.

  Κυρίες και Κύριοι, η έρευνα για το τεράστιο σκάνδαλο της NOVARTIS συνεχίζεται και θα συνεχισθεί και από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και από το FBI. Ας μη ματαιοπονούν κάποιοι. Η επιχείρηση τρομοκρατίας, γιατί είναι προφανές ότι είναι σε εξέλιξη η χειρότερη μορφή τρομοκρατίας, δεν θα περάσει. Απειλούνται ευθέως με σκοπό να τρομοκρατηθούν Δικαστικοί Λειτουργοί, μάρτυρες ακόμα και ο Πρωθυπουργός της χώρας. Στην προσπάθειά τους αυτή δε δίστασαν να επικαλεσθούν την ισχύ τους στον κρατικό μηχανισμό αλλά και σε παρακρατικούς μηχανισμούς με απειλές διώξεων και εξόντωσης. Αναρωτιέμαι λοιπόν: στην υπόθεση της 17Ν, της Χρυσής Αυγής και σε άλλες υποθέσεις, οι μάρτυρες είναι ορθώς προστατευόμενοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που προϋπήρξε της Κυβέρνησης, τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδος, τη Σύμβαση του Παλέρμο κ.λπ. Στην υπόθεση Novartis μετατρέπονται σε κουκουλοφόρους.  Εκτός από τη γνώση ορισμένων για τη δράση των κουκουλοφόρων στο παρελθόν, ασφαλώς και κάποιος άλλος λόγος θα υπάρχει.

  Δεν ντρέπομαι που ήμουν διοικητής της ΕΥΠ επί ΝΔ 

  Ο κ.  Σαμαράς κατήγγειλε και σύσταση συμμορίας. Είναι προφανείς οι εμμονές του και τα μετεμφυλιακά σύνδρομα που τον βασανίζουν. Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιότητα μου ως πρώην Διοικητή της ΕΥΠ το 2009 τους τελευταίους 3 μήνες της Κυβέρνησης της ΝΔ. Εγώ δεν ντρέπομαι γι αυτό. Ας αναρωτηθούν οι βουλευτές και κυρίως οι απλοί αγνοί ψηφοφόροι της ΝΔ για τα κίνητρα και τους στόχους του κ. Σαμαρά για την αναφορά του αυτή. Για να λύσει τα προβλήματά του δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην παράταξή του. Κύριε Σαμαρά αν θέλετε μπορείτε να πάτε και πιο πίσω. Πιθανόν και στην Οκτωβριανή επανάσταση το 1917 να είχα ενεργό ρόλο. Εγώ τόσο πίσω δεν θα πάω. Μου αρκεί η συμπεριφορά σας από το 1993 μέχρι σήμερα.

  Εχω προφητικές ικανότητες

  Κύριε Σαμαρά, προσπαθείτε να συνδέσετε τη δήθεν σκευωρία με το Μακεδονικό. Στις υπερφυσικές μου ικανότητες, πρέπει να προστεθούν το θείο χάρισμα της ενόρασης και προφητικές ικανότητες που μου επιτρέπουν να προβλέπω το μέλλον. Αλλιώς πως εξηγείται να γνωρίζω πολλούς μήνες πριν, όταν έστηνα τη σκευωρία σε βάρος σας προκαλώντας την έρευνα του FBI, ότι θα ανέκυπτε θέμα Μακεδονικού;   

  ****Διακοπή, φωνές από τα έδρανα****
  Ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδουν και συγχαίρω για την ευγένεια και το ήθος κάποιων.
  ****Βουλευτής: "Έχεις προστάτες"****
  Ποτέ μου δεν είχα προστάτες, άλλοι έχουν προστάτες. Γι αυτό και χτυπιέμαι ανελέητα πάρα πολλά χρόνια. Αλλά δεν πρόκειται να υποκύψω.

  Επανέρχομαι για να βρω την άκρη του ειρμού μου. Ρώτησα λοιπόν πως εξηγείται να γνωρίζω πολλούς μήνες πριν, όταν έστηνα τη σκευωρία σε βάρος σας προκαλώντας την έρευνα του FBI, ότι θα ανέκυπτε θέμα Μακεδονικού;
  Μάλιστα είχα προβλέψει ότι στις 4 Φεβρουαρίου θα γινόταν το συλλαλητήριο στην Αθήνα και γι’ αυτό είχα φροντίσει στις 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή την επομένη, η δικογραφία της Novartis να σταλεί στη Βουλή.

  Έλεος. Τόση φαντασία αγγίζει τα όρια της παράνοιας, αν δεν την ξεπερνά. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί το Μακεδονικό ως άλλοθι. Το ίδιο έκανε και το 1993 όταν έριξε την Κυβέρνηση της ΝΔ . Υπενθυμίζω όμως ότι τότε οργίαζαν οι φήμες για τα πραγματικά αίτια της  πτώσεως της Κυβέρνησης. Δε θα πω τίποτε άλλο. Επαφίεμαι στη μνήμη και την κρίση κάθε Νεοδημοκράτη. Ο καθένας έχει την ιστορία του. Ο κ. Σαμαράς επίσης ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και του απόρρητου του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, ευθυγραμμιζόμενος με προηγηθείσα δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης του. Τους ρωτώ ευθέως. Γνωρίζουν κάτι από παράνομες παρακρατικές ενέργειες; Παρεμπιπτόντως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δε διαθέτω και δε χρησιμοποιώ. Μήπως κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια; Υπενθυμίζω ότι ο κ. Αθανασίου είχε ομολογήσει ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας των μελών της Χρυσής Αυγής επικοινώνησε με Δικαστικούς Λειτουργούς για να ενημερωθεί ο ίδιος και να ενημερώσει στη συνέχεια  τον κ. Σαμαρά.

  Μην τρομοκρατείτε τους μάρτυρες 

  Η επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος Εισαγγελικών Λειτουργών, προστατευόμενων μαρτύρων και πολιτικών σας αντιπάλων δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική και δείγμα μεγάλου πανικού, είναι επίσης αποκαλυπτικό φασίζουσας νοοτροπίας και μέγα πολιτικό ολίσθημα. Είναι όμως και κάτι χειρότερο. Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή. Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή και τα διάφορα υπονοούμενα προσιδιάζουν και παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς. Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί το τέλος της ζωής μας, τη φυσική μας εξόντωση. Ούτε την ηθική μας εξόντωση με παράνομες ενέργειες και μεθόδους παρακρατικών μηχανισμών. Για τη δικαστική μας εξόντωση δε ρωτώ. Την έχει προαναγγείλει. Με το σύνολο των όμως των απειλών και των υπονοούμενων αναλαμβάνουν κάποιοι μεγάλη ευθύνη. Για ότι συμβεί σε βάρος Εισαγγελέων, προστατευόμενων μαρτύρων και όσων έχουν στοχοποιηθεί ή πρόκειται να στοχοποιηθούν στο μέλλον – ακόμα και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι τους τυχαία στον περίπατό τους- ξέρετε τι θα πιστέψουν όλοι. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί μια απόπειρα αυτοκτονίας, ένα περίεργο θανατηφόρο ατύχημα σε δύο πρόσωπα που είχαν σχέση με το σκάνδαλο NOVARTIS και βίαιες ενέργειες σε βάρος δημοσιογράφων που ασχολούνται με αυτό".

  Αντεγκλήσεις με Γεωργιάδη και Αθανασίου

  Της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού ακολούθησαν αντεγκλήσεις με τους κ.κ. Αθανασίου και Γεωργιάδη. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε για την επικοινωνία του με την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου όταν απολογούνταν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής: "Πράγματι εγώ τότε ευρισκόμενος ως Υπουργός Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες για το Συνέδριο Υπουργών Δικαιοσύνης, έμαθα για τα επεισόδια που γίνονταν εδώ στην Ευελπίδων, για την απολογία των κατηγορουμένων από τη Χρυσή Αυγή. Πήρα την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να δω τι γίνεται, για να ενημερωθώ για τα επεισόδια. Ουδέποτε παρενέβην να μιλήσω με τους ανακριτές, και μάλιστα είπα να ανοιχθούν και οι τηλεφωνικές μου συνδιαλέξεις  και αν βρεθεί ένα τηλεφώνημά μου, προς τους ανακριτές του Εφετείου και στη συνέχεια των ανακριτών προς εμένα εγώ θα παραιτούμουν  και από βουλευτής, όχι μόνο από Υπουργός. Αυτό κύριε Παπαγγελόπουλε είναι διαφορετικό. Εγώ όμως, για εσάς τι είπα και το λέω και τώρα:  Είναι απλά τα πράγματα, μόνοι σας ανοίξτε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, δεν σας λέμε να τις ανοίξουμε εμείς, με την κυρία Τουλουπάκη και θα δείτε ότι εδώ και δύο μήνες, τρείς μήνες μιλάτε συνέχεια και απ’ τα κινητά σας. Και διερωτάται κανείς ***διακοπή από φωνές από τα έδρανα  *** δεν τους παρακολουθούσε κανείς, τους άκουγαν και οι γραμματείς του Πρωτοδικείου…Ξέρω ότι σας έχουν ενοχλήσει μερικά πράγματα αλλά θα τα ακούσετε. Όσον αφορά τώρα αυτό που είπε ότι την κυρία Ράϊκου την όρισε η Κυβέρνηση Σαμαρά, λέει ψέματα ο κύριος Παπαγγελόπουλος. Η κυρία Ράϊκου ορίστηκε με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Και τελειώνω, με τα μέτρα που πήραμε εμείς για τη Διαφθορά: η Χώρα μας στον διεθνή πίνακα Χωρών που παρουσίαζαν Διαφθορά βελτιώθηκε κατά 25 θέσεις. 

  Γεωργιάδης: Ανοίξτε τα τηλέφωνα 

  Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να ανοίξουν τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού: "Ο κος  Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε επί λέξει τα εξής: "Ο κος Γεωργιάδης ψευδώς αναφέρει άτυπη ενημέρωση , όχι μερική". Θα ήθελα κε Υπουργέ να μου πείτε σε ποιο εδάφιο του Συντάγματος  μπορείτε να λάβετε τυπική ενημέρωση του φακέλου. Θέλω τώρα να πάρετε το λόγο και να μας πείτε: Πως είχατε το δικαίωμα να πάρετε τυπική ενημέρωση του φακέλου; Επειδή δε μπορείτε να πάρετε τυπική ενημέρωση του φακέλου και το ξέρετε, γιατί απαγορεύεται να ανοίξετε το φάκελο, άρα αυτό που κάνατε είναι άτυπο. Γι αυτό το είπα. Και η παρανομία κε πρόεδρε  της βουλής  και η παραβίαση του Συντάγματος έγκειται ακριβώς σε αυτό. Ότι την ίδια μέρα ο κος Παπαγγελόπουλος γνώριζε και με δική του δήλωση με μερική ενημέρωση-άτυπη θα πω εγώ γιατί τυπική δεν επιτρέπει το Σύνταγμα- τι έλεγε ο φάκελος. Και την άλλη μέρα ο κος Κοντονής έκανε και το αμίμητο  το πρωί στην ΕΡΤ1. Πριν ακόμα φτάσει ο φάκελος στη Βουλή ανέλυε την κατάθεση εναντίον μου στην ΕΡΤ1. Αν αυτό κε πρόεδρε δεν είναι παραβίαση του Συντάγματος δεν ξέρω τι είναι. Και κλείνω. Κε αναπληρωτή Υπουργέ, γιατί φοβηθήκατε να ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κα Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας κε Υπουργέ. Και αν δε φοβάστε και είναι συκοφαντία  ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε θα πάτε φυλακή, γι αυτό σκύβετε το κεφάλι . Αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα.

  Δ.ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλη μια φορά παραποιεί τα λεγόμενά μου, εγώ στην ομιλία μου, την έχω μπροστά μου- μπορείτε να δείτε και τα πρακτικά- είπα ότι δεν τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση Σαμαρά , αλλά επί Κυβερνήσεως Σαμαρά. 

  ****Διακοπή από Χ.Αθανασίου****

  Δ.ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Αθανασίου μη με διακόπτετε, ο κόσμος καταλαβαίνει. Όσο για τον κύριο Γεωργιάδη, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω σε ένα σόου εντυπώσεων, ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει. Και δε φοβάμαι τίποτε. 

  ****ακούγονται φωνές από τον κύριο Γεωργιάδη, παρεμβαίνει ο Πρόεδρος ***

  Δ.ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν να μου  μιλάτε στον πληθυντικό, διότι εκπροσωπείτε μια μεγάλη παράταξη με ήθος, είσαστε αγενέστατος, δεν έχετε το αναγκαίο ήθος να μιλάτε στο Κοινοβούλιο, επιδίδεστε σε επικοινωνιακά σόου, και συνεχίζετε να απειλείτε. Δε φοβάμαι τίποτα, εγώ μάλιστα το προαναγγέλλω από τώρα, όταν θα έρθει η δικογραφία στη Βουλή για την μήνυση σε βάρος μου, θα εισηγηθώ και θα προτείνω να γίνει προανακριτική επιτροπή να ανοίξουν τα τηλέφωνα, αλλά να ανοίξουν και άλλων τηλέφωνα. Διότι κανένα τηλεφώνημά μου δεν έχει παράνομη πράξη. Τα σόου αυτά είναι δείγμα πανικού και ευτελούς υπερασπιστικής γραμμής. Τα υπόλοιπα κύριε Γεωργιάδη να τα πείτε στα κανάλια".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων