Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Δεκ-2017 16:29

  Στο υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος βρέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

  Στο υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος βρέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Γκάτσιου


  Στο υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος στην Ακαδημία Πλάτωνος βρέθηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Συνοδευόμενος από τον γιο του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με συμπολίτες μας-θύματα της κρίσης, συζητώντας μαζί τους όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μάθει ποια επιδόματα λαμβάνουν και με ποιον τρόπο τους στηρίζει το κράτος, με τους συμπολίτες μας να μοιράζονται μαζί του τις ιστορίες τους. Παράλληλα, ζήτησαν από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περισσότερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά ώστε να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργία κέντρων ημέρας, καθώς και περισσότερα υπνωτήρια για τις νύχτες. "Ενημερώσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο άστεγος πληθυσμός περιλαμβάνει και ειδικές ομάδες όπως τους άστεγους χρήστες ναρκωτικών καθώς και τους συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, που χρειάζονται ειδική φροντίδα και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον. Αναφερθήκαμε στην αναγκαιότητα λειτουργίας ειδικών δομών για αυτές τις ομάδες και υπογραμμίσαμε την αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί πραγματικά στις ανάγκες τους διότι λόγω της περικοπής των δαπανών στην υγεία και στην πρόνοια αλλά και της έλλειψης σχεδιασμού οι δομές και οι ψυχιατρικές μονάδες των νοσοκομείων είναι σε τραγική κατάσταση. Βρίσκουμε σημαντική τη συνάντηση και εκτιμούμε πολύ ότι αυτή έγινε χωρίς κάμερες. Είναι πολύ σημαντικό οι πολιτικοί και όσοι κατέχουν θέσεις εξουσίας να βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια την κατάσταση και ακόμα πιο σημαντικό να μιλούν με τους ίδιους τους πολίτες που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. Η οργάνωσή μας θα ενθαρρύνει σταθερά τέτοιες συναντήσεις”, ανέφεραν οι "Γιατροί του Κόσμου” στη σελίδα του σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης.

  Το προφίλ των συμπολιτών μας που είναι άστεγοι και φτάνουν μέχρι τις δομές των "Γιατρών του Κόσμου” είναι άνθρωποι μεταξύ 50-60 ετών που έχασαν τη δουλεία τους, έχουν συγγενείς ή παιδιά αλλά τις περισσότερες φορές ντρέπονται να τους αποκαλύψουν την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει. Οι "Γιατροί του Κόσμου” από το 2013, έτος έναρξης λειτουργίας του Υπνωτηρίου, έχουν εξυπηρετήσει στην Αθήνα πάνω από 4.500 συνανθρώπους μας που μένουν στο δρόμο και δεν έχουν καμία στέγη. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τα πολυϊατρεία των "Γιατρών του Κόσμου” ο αριθμός αστέγων αλλά και των ατόμων που μένουν σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας ανέρχεται στους 15.000.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων