Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Δεκ-2017 17:29

  Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση διανέμει φτώχεια μιζέρια και φόρους

  Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση διανέμει φτώχεια μιζέρια και φόρους
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση μοιράζει fake news για την καθαρή έξοδο, ενώ την ίδια ώρα μοιράζει φτώχεια, μιζέρια, φόρους και βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος, υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, τόσο για την επιλογή επιβολής φόρων όσο και γενικότερα για τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές του.

  Στον αντίποδα υπογράμμισε –χειροκροτούμενος και από βουλευτές της ΔΗΣΥ- ότι "το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής  το οποίο χτίζουμε τώρα, θέλει να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις στον τόπο". "Η Ελλάδα μπορεί να έχει ένα σπουδαίο μέλλον αρκεί να φύγει από τα χέρια των λαϊκιστών και των αμοραλιστών της εξουσίας", υπογράμμισε.

  Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, δείγμα του σπάταλου κράτους της σημερινής κυβέρνησης είναι οι Γενικές Γραμματείας του Πρωθυπουργού και οι 4 υπουργοί του Μαξίμου με ετήσιο κόστος  10 εκατ. ευρώ.

  Αυτή η κυβέρνηση έβαλε 5 δισ. περισσότερους φόρους από το 2015 , τόνισε.

  Στόχος κάθε λογικής κυβέρνησης είναι η αύξηση της πίτας, εσείς αναλάβατε την χώρα σε ευνοϊκή συγκυρία με χαμηλό πετρέλαιο,  χαμηλό ευρώ,  ανάπτυξη στην Ευρώπη , καλή συγκυρία τουρισμού , άφθονη ρευστότητα και τρία  χρόνια τώρα μας σέρνετε στην μιζέρια με πρώτους χαμένους τους φτωχούς, υπογράμμισε.

  Και είπε ότι το 2018 η κυβέρνηση επιδιώκει να αντλήσει 28 δισ. από φόρους. "Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε τις αναμνήσεις γιατί τα όνειρα έγιναν εφιάλτες" τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

  Και επισήμανε ότι 48 δια ήταν οι φόροι και παλαιότερα.

  "Τι αλλάζει όμως;", αναρωτήθηκε. "Τότε αντλήθηκαν από μια οικονομία των 230 δις ευρώ ΑΕΠ ενώ τώρα από μικρότερο κατά 50 δις. Μικρό ΑΕΠ και ζητάμε τους ίδιους φόρους.  Το μικρό ΑΕΠ είναι το πρόβλημα της χώρας. Και η σπατάλη του πελατειακού κράτους. Έρχεται από πολύ παλιά και κάνετε ότι είναι δυνατόν να το κρατήσετε καθηλωμένο" συμπλήρωσε.

  Ανέφερε το παράδειγμα της Πορτογαλίας η οποία αύξησε 11% το ΑΕΠ της και πλήρωσε τέσσερα χρόνια νωρίτερα το 1 δισ. ευρώ που χρώσταγε στο ΔΝΤ.

  "Χωρίς εμπιστοσύνη δεν θα υπάρξει ποτέ ανάπτυξη" είπε κλείνοντας. "Ανάπτυξη αυτός είναι ο δίκαιος τρόπος να αυξήσουμε τα έσοδα χωρίς εξόντωση πολιτών. Η κυβέρνηση μοιράζει κάτι υπόλοιπα αλλά τα έχει πάρει πολλαπλάσια από τους έμμεσους φόρους".

  Μ. Νταλιάνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων