Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Δεκ-2017 21:51

  Γ. Σταθάκης: Έχω το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό στα συρτάρια

  Γ. Σταθάκης: Έχω το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό στα συρτάρια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έτοιμο για τις τελευταίες πινελιές είναι, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης το προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό.

  Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό "έχω και το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό στα συρτάρια για τις τελευταίες πινελιές και σας ακούω εδώ που χύνετε μαύρο δάκρυ, ότι δεν προχωράει, όμως είναι έτοιμο".

  Η αναφορά στο Ελληνικό έγινε με την φράση αυτή από τον υπουργό ο οποίος προκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πει τι θα άλλαζε από μια σειρά από ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης.

  Σας προκαλώ εάν και εφόσον έρθετε στην εξουσία να πείτε τι ακριβώς θα αλλάζετε" είπε ο κ. Σταθάκης και ξεκίνησε να απαριθμεί τι έγινε στην χωροταξία. Μετά την χωροταξία και τους στόχους της κυβέρνησης για να έχει ολοκληρωθεί το 78% του Κτηματολογίου έως το 2020, ο υπουργός έκανε την σύνδεση με τις επενδύσεις. Όπως είπε τέλος ’18 θα έχουμε ξεκαθαρίσει τις ελληνικές παραλίες. "Προσπαθώ να βρω γραμμές στη Μύκονο και βρίσκω τρεις γραμμές. Όχι μία., τρεις". τόνισε. 

  Στο πλαίσιο της τακτοποίησης του χωροταξικού ο υπουργός υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει βγάλει απ’τα συρτάρια επενδύσεις όπως στην Φωκίδα, ενώ την ίδια στιγμή "στα συρτάρια" έφτασε το ΠΔ για το Ελληνικό.

  Ανακοίνωσε ακόμα: νέο λατομικό νόμο με σημαντικές αλλαγές στο μεταλλευτικό κώδικα για τις εξορύξεις, χρηματιστήριο ενέργειας, απελευθέρωση αγοράς φυσικού αερίου από 1/1/2018, και εκπτώσεις 70%  στο ρεύμα σε ευάλωτες οικογένειες.

  Ακόμα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσει η ΔΕΗ. 

  Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το καλοκαίρι η χώρα βγαίνει από το Μνημόνιο ενώ έκανε μια ‘χαριτωμένη’ αναφορά στον συνάδελφό του του Ευκ. Τσακαλώτο λέγοντας "και σα να μην έφταναν όλ’ αυτά, ο Τσακαλώτος πατάει κουμπιά στην Wall Street και από μέσα του βράζει".

  Μαρία Νταλιάνη 

  Δείτε αναλυτικά την ομιλία του Γ. Σταθάκη στη δεξιά στήλη "σχετικά αρχεία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων