Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Δεκ-2017 17:16

  Αυτές είναι οι απαντήσεις των "γαλάζιων" στην κάλπη του Συνεδρίου

  Αυτές είναι οι απαντήσεις των "γαλάζιων" στην κάλπη του Συνεδρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Η σαφής θέση υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, προκειμένου να επιτρέπεται η ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, αλλά και το μαζικό "ναι" στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό (χωρίς την πρόκληση εθνικών εκλογών) σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, στις απαντήσεις των συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας. Απαντήσεις που καταγράφηκαν στην εσωτερική κάλπη, η οποία στήθηκε στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο οι 2.800 "γαλάζιοι" να τοποθετηθούν για μείζονα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας.

  Όπως σημειώνουν στην οδό Πειραιώς, εστιάζοντας στην καινοτομία που έλαβε σάρκα και οστά στις εργασίες του Συνεδρίου "οι απαντήσεις που δόθηκαν καταδεικνύουν ότι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται, με τρόπο σαφή, υπέρ των τολμηρών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα για την οριστική έξοδο από την κρίση και την οικονομική και θεσμική αναδιοργάνωση της". Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης:

  -Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία (65,3%) θεωρούν ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να εστιάζει στην εισαγωγή ενός σταθερού φορολογικού συστήματος που θα μειώνει τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

  -Το 94,6% τονίζει ότι η πάταξη της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια και στις άλλες εστίες ανομίας οφείλει να είναι κεντρική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

  -Ισχυρή είναι ακόμη η πεποίθηση ότι θα πρέπει να υπάρξουν βαθιές τομές στη λειτουργία του Κράτους και της δημόσιας διοίκησης οι οποίες θα περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την εισαγωγή περισσότερο ευέλικτων και ανοικτών (και στον ιδιωτικό τομέα) διαδικασιών στις προαγωγές και στις επιλογές διευθυντών της Δημόσιας Διοίκησης.

  -Η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ τόσο της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων (Διαχείριση Πρωτοβάθμιας Υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση) όσο και της μεταφοράς λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, όποτε κρίνεται ότι αυτός μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος, όπως για παράδειγμα στην αποκομιδή σκουπιδιών.

  -Ομόθυμη είναι υποστήριξη του αιτήματος για αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ενώ αναγνωρίζεται η ανάγκη παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν μεγαλύτερο εύρος επιλογών.

  -Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων τάσσεται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, χωρίς όμως την πρόκληση εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή. 

  *Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη στήλη "Σχετικά Αρχεία"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων