Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Δεκ-2017 10:55

  Τι απάντησαν 18.395 πολίτες στο ερωτηματολόγιο της ΝΔ

  Τι απάντησαν 18.395 πολίτες στο ερωτηματολόγιο της ΝΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.40

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Από τις 10.30 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι διήρκεσαν οι εργασίες της  δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. 

  Νωρίς το πρωί, στον χώρο του Συνεδρίου άνοιξαν οι εσωτερικές κάλπες, προκειμένου οι σχεδόν 2.800 σύνεδροι να τοποθετηθούν σε καίρια ζητήματα της πολιτικής. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένεται πως θα ανακοινωθούν πριν τη λήξη του Συνεδρίου, την ώρα που το φράγμα των 18.000 έσπασαν οι πολίτες, που συμμετείχαν διά των απαντήσεών τους, στο ερωτηματολόγιο της Νέας Δημοκρατίας για το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων.

  Συγκεκριμένα, 18.395 ήταν αυτοί που δήλωσαν διαδικτυακό "παρών" στο ερωτηματολόγιο, με την κατανομή τους ανά ηλικία και επαγγελματική κατάσταση να είναι η εξής:

  -Το 14,2% ήταν ηλικίας έως 34 ετών.

  -Το 23% από 35 έως 44 ετών.

  -Το 30,4% από 45 έως 54 ετών.

  -Το 20,6% από 55 έως 64 ετών και

  -Το 11,8% από 65 ετών και πάνω.

  Όσον αφορά στην επαγγελματική κατάσταση:

  -Το 29,5% ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες.

  -Το 20,1% ιδιωτικοί υπάλληλοι.

  -Το 19,4% δημόσιοι υπάλληλοι.

  -Το 5,2% άνεργοι.

  -Το 17,6% συνταξιούχοι και

  -Το 8,2% άλλη απασχόληση.

  Στον τομέα των ερωτήσεων, οι πολίτες μέσω των απαντήσεών τους τοποθετήθηκαν ως εξής:

  -Στην ερώτηση τι σας ενοχλεί πιο πολύ στον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα, η ξύλινη γλώσσα απάντησε το 5,5%, οι προσωπικές επιθέσεις απάντησε το 2,4%, ο λαϊκισμός και τα ψέματα απάντησε το 60,8% και η έλλειψη επαφής με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών απάντησε το 31,3%.

  -Στην ερώτηση ποιος φταίει που τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα θέλαμε στην Ελλάδα (μέχρι δύο επιλογές) οι βουλευτές απάντησε το 54,4%, οι συνδικαλιστές απάντησε το 52,7%, τα μέσα ενημέρωσης απάντησε το 16,9%, οι ισχυροί επιχειρηματίες απάντησε το 9,2%, οι ξένοι απάντησε το 4,3% και οι πολίτες απάντησε το 42,8%.

  -Στην ερώτηση ποια πιστεύετε ότι θα είναι η κατάσταση της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια, "θα βελτιωθεί διότι βγαίνουμε από τα μνημόνια" απάντησε το 2,9%, "θα βελτιωθεί μόνο αν υπάρξει πολιτική αλλαγή" απάντησε το 61,1%, "θα χειροτερεύσει, διότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας" απάντησε 11,7% και "δε θα αλλάξει, έχουμε παγιδευτεί σε ένα κύκλο λιτότητας" απάντησε το 24,3%.

  -Στην ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για ένα κόμμα (μέχρι δύο επιλογές), "να έχει ισχυρό ηγέτη" απάντησε το 26,5%, "να λέει την αλήθεια" απάντησε το 39,3%, "να έχει πρόγραμμα" απάντησε το 34%, "να έχει αξιόλογα στελέχη" απάντησε το 40% και "να είναι σε επαφή με το λαό και τις ανάγκες του" απάντησε το 43,8%.

  -Στην ερώτηση ποια θα έπρεπε να είναι η πιο βασική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, "σκληρότερη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ" απάντησε το 17,3% και "καλή προετοιμασία για την επόμενη μέρα" απάντησε το 82,7%.

  -Στην ερώτηση τι να αποφύγει η Νέα Δημοκρατία, "να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις" απάντησε το 37,8%, "να υποκύψει στους δανειστές" απάντησε το 5,4%, "να αδιαφορήσει για τους φτωχότερους" απάντησε το 8,1% και "να φοβηθεί τις δύσκολες αποφάσεις" απάντησε το 48,7%.

  -Στην ερώτηση τι πιστεύετε ότι θα ενισχύσει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, "η ανανέωση στα στελέχη της" απάντησε το 66,4% και "η ενδυνάμωση της ενότητάς της" απάντησε το 33,6%.

  -Στην ερώτηση εάν δίνετε σημασία σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, "ναι, γιατί θέλω να ξέρω τι θα κάνει την επόμενη ημέρα" απάντησε το 81,6%, "όχι, γιατί ούτως ή άλλως τα προγράμματα ποτέ δεν εφαρμόζονται" απάντησε το 9,8% και "όχι, γιατί σε περίοδο μνημονίων τα πάντα είναι μονόδρομος" απάντησε το 8,6%.

  -Στην ερώτηση τι μετράει περισσότερο για μια κυβέρνηση (μέχρι δύο επιλογές), "να υιοθετεί τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές" απάντησε το 55,7%, "να αφουγκράζεται το λαό" απάντησε το 47,8%, "να αγνοεί το πολιτικό κόστος" απάντησε το 66%, "να συγκρούεται με τους ισχυρούς" απάντησε το 9,2% και "να σηκώνει ανάστημα στις ξένες δυνάμεις" απάντησε το 9,1%.

  -Στην ερώτηση ποιο θα θέλατε να είναι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης, "μία νέα συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες" απάντησε το 16,1%, "ένα συγκροτημένο σχέδιο για την ανάκτηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης" απάντησε το 11,7%, "μία πρωτοβουλία για ανθρωπιά και αξιοπρέπεια στην Υγεία με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων" απάντησε το 11,3% και "ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μειώνει τον ΕΝΦΙΑ και τους συντελεστές για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις" απάντησε το 60,9%. 

  *Δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερωτηματολόγιο της ΝΔ στη στήλη "Σχετικά αρχεία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων