Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Δεκ-2017 17:27

  Άρρηκτες οι σχέσεις Καμμένου με τον μεσάζοντα, λέει ο Α. Λοβέρδος- νέα έγγραφα

  Άρρηκτες οι σχέσεις Καμμένου με τον μεσάζοντα, λέει ο Α. Λοβέρδος- νέα έγγραφα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:18

  Της Μαρίας Νταλιάνη 

  Για άρρηκτες σχέσεις του φερόμενου ως μεσάζοντα στην υπόθεση πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

  Ο κ. Λοβέρδος εκτός από νέα επίκαιρη ερώτηση που καταθέτει για τον κ. Πάνο Καμμένο παρουσιάζει και τρία νέα έγγραφα που αφορούν την σκοτεινή υπόθεση.

  Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι οι σχέσεις του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με τον υπουργό Πάνο Καμμένο ήταν όχι μόνο στενές αλλά και όπως αποδεικνύεται  άρρηκτες. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εμμονική του προσπάθεια να επιβάλλει στο ελληνικό δημόσιο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν δίστασε να εμπλέξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τρόπο μάλιστα προκλητικό και απαράδεκτο.

  Όπως λέει το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΣΥ τα συγκεκριμένα βλήματα, για τα οποία έγινε η ψευδοδιακρατική συμφωνία κρίθηκαν μη αναγκαία από επιχειρησιακή άποψη (στις 27.6.2016) και επομένως διαθέσιμα προς πώληση, αμέσως μετά δηλαδή από την εκδήλωση ενδιαφέροντος  για αγορά τους από τον Παπαδόπουλο (στις 20.6.2016).

  Ο κ.Καμμένος είναι απολύτως εκτεθειμένος και οφείλει πλέον πολλές απαντήσεις, τονίζει ο Α. Λοβέρδος.  Αλλά πρώτα από όλα οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιες ήταν εκείνες "οι δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο" που αναφέρονται στο έγγραφο που καταθέτω σήμερα και δρομολόγησαν τόσες διαδικασίες και μάλιστα με τέτοια σπουδή.

   Η επίκαιρη ερώτηση του Α. Λοβέρδου στον ΥΠΕΘΑ

   "Ο σκοτεινός ρόλος του μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλου".

  Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις σας ότι δεν γνωρίζατε τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 20 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένο Α) με γραπτή πρόταση διαμεσολάβησης σε πώληση πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας. Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και θέτει εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένα Β1 και Β2 ).

  Όπως μάλιστα προκύπτει από ιδιόχειρη επισημείωση ( Συνημμένο Γ ) σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε "καθ’  υψηλήν επιταγήν" αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο.

  ΕΡΩΤΑΣΘΕ

  Α. Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων κ. Βασίλη Παπαδόπουλου ;

  Β. Εις τι συνίσταστο αυτές οι δεσμεύσεις ; Ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου ;

  *Δείτε αναλυτικά όλα τα έγγραφα στη στήλη "Σχετικά Αρχεία"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων