Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Δεκ-2017 09:23

  Οι στρατηγικές επιδιώξεις της ΝΔ και το Συνέδριο-ορόσημο για τον προγραμματικό λόγο

  Οι στρατηγικές επιδιώξεις της ΝΔ και το Συνέδριο-ορόσημο για τον προγραμματικό λόγο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μία πορεία, η οποία ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2016 και είχε ως κεντρική της στόχευση την αποτύπωση ενός κυβερνητικού προγράμματος που θα απαντάει στα μείζονα ζητήματα της εποχής, ολοκληρώνεται για τη Νέα Δημοκρατία το προσεχές Σαββατοκύριακο. Με μηνύματα ενότητας. Με μηνύματα συμπόρευσης των "γαλάζιων" προς τον κοινό στόχο της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας. Με στοίχημα την περαιτέρω διεύρυνση σε νέες δεξαμενές πολιτών. Με στοίχημα τις λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Κυρίως των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και της νέας γενιάς.

  Παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του πρώην προέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πορεύεται προς το εσωτερικό ορόσημο-αιχμή του 2017. Το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων δε θα σηκώσει αυλαία, για να εκλέξει όργανα. Θα είναι αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο της παράταξης, όπως αυτό έχει έρθει στο προσκήνιο από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Κυριάκο Μητσοτάκη. Εν αναμονή μίας χρονιάς, η οποία χαρακτηρίζεται ως "εκλογική" και για το λόγο αυτό επιβάλλεται η πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

  "Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε". Αυτή ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, στη διάρκεια της παρουσίασης των λεπτομερειών του Συνεδρίου. "Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα", είναι το κεντρικό σύνθημα των εργασιών. Η επικοινωνία θέσεων και προτάσεων σε ένα κοινό πέραν του "γαλάζιου" πυρήνα αποτελεί το…όχημα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του αέρα της κυβερνησιμότητας. Έρχεται, δε, ως συνέχεια του θετικού αφηγήματος που έχει δομήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τη μετάβαση της χώρας στην ανάπτυξη και στη μετά-Μνημόνιο εποχή, μέσω της υιοθέτησης ενός προγράμματος επιθετικών μεταρρυθμίσεων σε όλα τα μέτωπα. Από την οικονομία και τις επενδύσεις, μέχρι το Κράτος και την καθημερινότητα του πολίτη.

  "Με το μήνυμα του Συνεδρίου θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει, έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο. Θέλουμε, όμως, να υπογραμμίσουμε και την ιστορικότητα των στιγμών. Η μάχη δεν είναι κομματική. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει πορεία. Δεν μπορεί να είναι μια χώρα β’ κατηγορίας στην Ευρώπη, σε έναν θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης. Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Για αυτό και παραμένει παράλληλα το σύνθημα "αξίζουμε καλύτερα". Και πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για να περάσουμε σε μια νέα σελίδα", σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, τρία εικοσιτετράωρα πριν το ραντεβού του Συνεδρίου, στο οποίο έχει υιοθετηθεί μία σειρά από καινοτομίες. Χαρακτηριστικότερη όλων το στήσιμο κάλπης για μία σειρά από διλήμματα, επάνω στα οποία θα τοποθετηθούν οι σύνεδροι. "Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταγραφεί, με τον πιο επίσημο τρόπο, η άποψη του ανωτάτου οργάνου του κόμματος για μία σειρά από διλήμματα πολιτικής. Και αυτό είναι μια έμπρακτη αναβάθμιση του Συνεδρίου, αλλά και του ρόλου των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα βήμα εμπρός, στη δημοκρατική οργάνωση του κόμματός μας", ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

  Πέραν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εργασίες του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, θα τοποθετηθούν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ, οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος και εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

  Οι βασικές ενότητες του Συνεδρίου θα είναι τρεις:

  *Υπηρεσίες στον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.

  -Κεντρικός Εισηγητής: Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

  -Προσκεκλημένοι Ομιλητές: Στέλιος Ράμφος, Συγγραφέας-Φιλόσοφος. Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

  *Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.

  Κεντρικός Εισηγητής: Χρήστος Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

  -Προσκεκλημένοι ομιλητές: Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών Κύπρου. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επικεφαλής Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

  *Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

  -Κεντρικός Εισηγητής: Αθηνά Ντόβα, Δικηγόρος, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ.

  -Προσκεκλημένοι Ομιλητές: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ηθοποιός, Κατερίνα Κούρκουλα, Αρχιτέκτονας.

  Οι έξι παράλληλες εκδηλώσεις θα αφορούν:

  -Στις σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας.

  -Στη συμβολή και την ενεργό συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας.

  -Στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία.

  -Στην παροχή αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από ένα σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο εθελοντισμού.

  -Στον αθλητισμό ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής.

  -Στις δράσεις για τα άτομα με αναπηρία, για την ποιότητα ζωής και την κοινωνική ένταξη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων