Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 16:01

  Προσκλητήριο Τσίπρα για επενδύσεις: "Γη της ευκαιρίας" χαρακτήρισε την Ελλάδα

  Προσκλητήριο Τσίπρα για επενδύσεις: "Γη της ευκαιρίας" χαρακτήρισε την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 19ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum που διοργανώνει η Capital Link στη Νέα Υόρκη. Ο πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του χαρακτήρισε μάλιστα την Ελλάδα "γη της ευκαιρίας που ανοίγει τις πόρτες της για εξαιρετικά κερδοφόρες επενδύσεις", καλώντας τους επενδυτές να γίνουν μέρος της ανάκαμψης της χώρας.

  Ανοίγοντας την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε: "την τελευταία φορά που σας απηύθυνα το λόγο από αυτό το συνέδριο, προσπάθησα να σας δείξω την αφοσίωση της κυβέρνησής μας στο να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα εντός τροχιάς και να σας καλέσω να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια". 

  Όπως συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, "πράγματι σήμερα είμαι σε θέση να πω ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και της κοινωνίας έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα".

  Αναφερόμενος στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, τόνισε ότι η "ελληνική οικονομία, μετά από χρόνια ύφεσης, αναπτύσσεται ξανά. Η ανάπτυξη του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2% το 2017, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό του 2018 θα είναι στο 2,5%. Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί κατά 6% από την ημέρα που αναλάβαμε την κυβέρνηση της χώρας. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν τα 3 δισ.  ευρώ στο εννεάμηνο του 2017, αυξημένες κατά 69% συγκριτικά με το 2016". 

  Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι "όλα αυτά έχουν οδηγήσει στο να υπεραποδώσει η Ελλάδα των δημοσιονομικών στόχων αλλά και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι Αμερικανοί επενδυτές είναι από τους επενδυτές που συνεισφέρουν περισσότερο στις ελληνικές επιχειρήσεις, επομένως αναμένουμε ότι θα παραμείνουν οι επενδυτικές ευκαιρίες ώστε να εκμεταλλευτούμε όσο δυνατόν περισσότερο τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας". 

  Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ σημείωσε πως "η απόφασή μας να είναι οι ΗΠΑ επίτιμος καλεσμένος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μας όσον αφορά στο να χτίσουμε ακόμη πιο βαθιές διμερείς σχέσεις. Από αυτή την άποψη, θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην έκθεση το 2018, προκειμένου να εξερευνήσουμε το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πριν από αυτό, το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής και θα είναι προσηλωμένη στο επόμενο βήμα, στην εποχή μετά τη λιτότητα και την ύφεση. Και θα έχουμε ανάπτυξη, επενδύσεις και φυσικά, ευημερία". 

  Επομένως, κατέληξε ο ίδιος: "Η γη της ευκαιρίας ανοίγει τις πόρτες της για εξαιρετικά κερδοφόρες επενδύσεις. Η ανάκαμψη της Ελλάδας είναι εδώ και σας καλεί να γίνετε μέρος της".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων