Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 08:53

  "Είμαστε έτοιμοι" το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου της ΝΔ

  "Είμαστε έτοιμοι" το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου της ΝΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μετά από μία μακρά περίοδο προσυνεδριακών εργασιών, που αποτέλεσαν την αιχμή των ανοιγμάτων της Νέας Δημοκρατίας προς τους πολίτες και έφεραν στο προσκήνιο θέσεις και προτάσεις για τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας, η αξιωματική αντιπολίτευση πορεύεται προς το ορόσημο του Συνεδρίου της.

  Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, η "γαλάζια” παράταξη θέτει τις βάσεις για την τελική διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος, μέσω της αξιοποίησης των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών, σύμφωνα με την επισήμανση των στελεχών της. "H ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει”.

  Αυτό θα είναι το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, το οποίο αντιμετωπίζεται από τη Νέα Δημοκρατία ως έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να φέρνει στο προσκήνιο το σχέδιό του για "την Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουν οι πολίτες”, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του.

  "Με το Συνέδριό μας ερχόμαστε, για να δηλώσουμε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχοντας ήδη επισημάνει εδώ και καιρό πως κάθε επιπλέον ημέρα παραμονής των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου στην εξουσία είναι ημέρα χαμένη για την Ελλάδα. Δε μένουμε, βέβαια, μόνο στην κριτική για την κυβερνητική ανεπάρκεια. Θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Ένα βασικό μήνυμα που θα στείλουμε, λοιπόν, είναι το "είμαστε έτοιμοι".

  Και, βέβαια, με την παρουσία όλων των προηγούμενων προέδρων του κόμματος, το μήνυμα επεκτείνεται και γίνεται "είμαστε όλοι μαζί"”, σημειώνουν, στο Capital.gr, πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

  "Πορευόμαστε προς το 11ο Συνέδριό μας παρουσιάζοντας με λεπτομέρεια πτυχές του προγραμματικού μας λόγου. Το κάνουμε, διότι πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της αλήθειας και του ορθού λόγου και γιατί εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών μετά τη λαϊκίστικη λαίλαπα που χτύπησε τη χώρα και την έχει καταδικάσει σε μακροχρόνια ύφεση, ως αποτέλεσμα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η χώρα σήμερα χρειάζεται ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο το οποίο θα εμπνεύσει πάλι την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος. Αυτό το σχέδιο θα παρουσιάσουμε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και θα είναι μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Το εθνικό αυτό σχέδιο αυτό δεν μας το επιβάλει κανείς. Είναι το δικό μας σχέδιο, το οποίο στον πυρήνα του έχει την κοινωνική αλληλεγγύη και την επανεκκίνηση της οικονομίας”, σχολιάζουν κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενότητες που θα απασχολήσουν, κατά κύριο λόγο, τις εργασίες του Συνεδρίου θα σχετίζονται με την οικονομία, τη διοίκηση και τη νέα γενιά. Παράλληλα, σε αίθουσες πέραν της κεντρικής θα...τρέχουν και θα συζητούνται θέματα, με αιχμή την αλληλεγγύη. Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ταυτόχρονα, η οδός Πειραιώς θα παρουσιάσει και το ερωτηματολόγιο, ενόψει του Συνεδρίου, με τους πολίτες να καλούνται να τοποθετηθούν σε ζητήματα γενικού πολιτικού περιεχομένου.

  Εστιάζοντας σε όσα προηγήθηκαν του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν ότι 25 ομάδες εργασίας υπό την επίβλεψη των επικεφαλής και εποπτικού συμβουλίου υπό την καθοδήγηση του αντιπροέδρου, Κωστή Χατζηδάκη και του γραμματέα Προγράμματος, Γιώργου Στεργίου εργάστηκαν με επαγγελματισμό και συνέπεια για την κατάρτιση συγκεκριμένων προτάσεων.

  "Οι τομεάρχες με τις ομάδες τους, καθώς και οι Γραμματείς του κόμματος με την πρωτοβουλία "symmetexo" δούλεψαν συστηματικά για την διατύπωση θέσεων που απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, ενώ καταγράφηκαν οι απόψεις των πολιτών σε περισσότερες από 88.000 απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτηματολόγια και την ανοιχτή ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολή προτάσεων που υπήρχε πριν από κάθε προσυνέδριο αλλά και στο site της Νέας Δημοκρατίας. Διοργανώσαμε επτά προσυνέδρια, δύο ημερίδες και τώρα το 11ο συνέδριο θα συνθέσει όλο αυτό το έργο που έγινε από τον Φεβρουάριο του 2016”, σημειώνουν στην οδό Πειραιώς.

  Τα μηνύματα Μητσοτάκη

  Από το βήμα της προσυνεδριακής ημερίδας για το περιβάλλον, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι εργασίες του Συνεδρίου θα σηματοδοτήσουν την αφετηρία της μεγάλης διαδρομής του κόμματος, προκειμένου η ΝΔ να ξαναγίνει κυβέρνηση της χώρας.

  "Να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχουμε δει από την μεταπολίτευση και μετά. Αλλά για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό και να πετύχουμε μία εκλογική νίκη τόσο ισχυρή που θα μας λύσει τα χέρια την επόμενη μέρα θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες, όχι μόνο ότι είμαστε διαφορετικοί και καλύτεροι από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Αυτό ακριβώς κάναμε στη διάρκεια όλων των προσυνεδριακών εκδηλώσεών μας. Καταθέσαμε προτάσεις, αναπτύξαμε ιδέες, καλέσαμε ομιλητές οι οποίοι δεν ανήκουν, κατ’ ανάγκη στη Νέα Δημοκρατία, επιστήμονες, ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους, ακριβώς για να εμπλουτίσουμε τον πολιτικό μας λόγο. Να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία ένα ολιστικό και συγκροτημένο σχέδιο για το πώς επιτέλους θα βγούμε από την κρίση", τόνισε και σημείωσε πως οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση.

  Οι στρατηγικές προτεραιότητες

  Για τη Νέα Δημοκρατία, πάντως, όπως προκύπτει και από τις δημόσιες παρεμβάσεις Μητσοτάκη, οι προτεραιότητες της στρατηγικής είναι τρεις:

  -Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσα από μία επιθετική κίνηση που σχετίζεται με τις επενδύσεις.

  -Η μείωση της φορολογίας και ο εξορθολογισμός του Κράτους.

  -Η εφαρμογή πολιτικών για τη νέα γενιά και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

  Έχοντας σημειώσει, σε όλους τους τόνους, ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι αυτή των ευκαιριών και όχι των επιδομάτων, οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εργασία προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

  -Δημιουργία τουλάχιστον 120.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

  -Oριζόντια μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 29% στο 20% σε βάθος δύο ετών.

  -Eισαγωγή αποκλειστικών προθεσμιών στην αδειοδοτική διαδικασία.

  -Διαμόρφωση Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων, που θα επιβραβεύει με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους και την εργατική νομοθεσία.

  Παράλληλα, για τη νέα γενιά και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, το "γαλάζιο” πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  -Σταδιακή εφαρμογή υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά τεσσάρων έως έξι ετών.

  -Πρόσβαση όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, η οικογένεια του, εφόσον πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λαμβάνει κουπόνι ύψους 180 ευρώ το μήνα για δέκα μήνες το χρόνο, και το οποίο θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.

  -Επέκταση σε όλη την Ελλάδα του θεσμού του Πρότυπου-Πειραματικού σχολείου, με στόχο τη δημιουργία ενός τουλάχιστον Πρότυπου-Πειραματικού σχολείου σε κάθε Περιφερειακή ενότητα.

  -Κατάργηση των νόμων Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου και αντικατάστασή τους από ένα σύγχρονο πλαίσιο που θα ενισχύει την ποιότητα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

  -Κατάργηση του νόμου της σημερινής κυβέρνησης για το άσυλο.

  -Ενίσχυση με ακόμα περισσότερους πόρους του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε θεσπίσει ώστε να διατίθεται συνολικά ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

  -Εισαγωγή του εργαλείου των μικροπιστώσεων. Πρόκειται για μικρά σχετικά δάνεια ύψους 10.000 – 15.000 – 20.000 ευρώ, τα οποία δίνονται συχνά και με κοινωνικά κριτήρια σε ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν μία επιχειρηματική δραστηριότητα.

  -Θεσμοθέτηση 13 υγειονομικών Περιφερειών Υγείας με μεγαλύτερη αυτονομία και σε βάθος χρόνου - και σε συνεννόηση με την τοπική Αυτοδιοίκηση.

  -Έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και αξιοποίηση των ιδιωτών γιατρών.

  -Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών.

  -Κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και ΑμεΑ και χρόνια πάσχοντες.

  -Διοίκηση των νοσοκομείων από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

  -Λελογισμένη πρόσληψη νοσηλευτών και γιατρών ανάλογα με τον χάρτη υγειονομικών αναγκών ανά την Ελλάδα.

  -1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο ευρώ και 2.000 ευρώ αφορολόγητο για το δεύτερο παιδί για όλες τις οικογένειες

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων