Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Δεκ-2017 12:31

  "Πλούσιο" χαρτοφυλάκιο για τον υπουργό Οικονομικών

  "Πλούσιο" χαρτοφυλάκιο για τον υπουργό Οικονομικών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 63.000 ευρώ για τον υπουργό Οικονομικών και 125.000 ευρώ για τη σύζυγό του, η οικογένεια Τσακαλώτου κοιτάει από πολύ ψηλά τη μεσαία τάξη, η οποία κατά παλαιότερη δήλωση του ΥΠΟΙΚ είναι στην "περιοχή" των 18.000 ευρώ. 

  Το χαρτοφυλάκιο σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα που είχε αποτελέσει επίκεντρο κριτικής και παλαιότερα εξακολουθεί να "ζαλίζει", καθώς εκτείνεται σε τέσσερις σελίδες στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Ο υπουργός Οικονομικών επένδυσε μέσα στην κρίση και την εποχή της αριστερής διακυβέρνησης σε αμοιβαία κεφάλαια κολοσσών των διεθνών αγορών, όπως η ​BLACKROCK (WORLD GOLD, UNITED KINGDOM, ASIAN DRAGON κ.α), η GOLDMAN SACHS, η FTIF-TEMPLETON GLOBAL BOND FUNDAD, η JAPAN PORTFOLIO και άλλες. Η συνολική αποτίμηση του χαρτοφυλακίου το 2015 ήταν 440.000 ευρώ. 

  Ο επικεφαλής των ‘53’ στηρίζει έμπρακτα την κομματική εφημερίδα ‘Αυγή’ έχοντας μετοχές της ονομαστικής αξίας 4.200 ευρώ.

  Η σύζυγός του έχει επενδύσεις σε  ασφαλιστικά προϊόντα και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, συνολικού ύψους 144.000 ευρώ περίπου.

  Ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί αποταμιεύσεις 53.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 155.000 ευρώ.

  Αγαπημένη περιοχή για επένδυση σε ακίνητα και γνωστή για τον υψηλό της ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων είναι η Κηφισιά,  στην οποία ο  κ. Τσακαλώτος και η σύζυγός του έχουν  από κοινού μία μονοκατοικία 200,31 τ.μ., (σε οικόπεδο 432 τ.μ), αλλά και διαμέρισμα 113 τ.μ. στην Κηφισιά, εξ ολοκλήρου δικό του. 

  Στην Πρέβεζα διαθέτει δύο διαμερίσματα 106 κσι 47 τμ, καθώς και ένα κατάστημα 60τμ. 

  Μ. Νταλιάνη 

  Δείτε το πόθεν έσχες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων