Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Δεκ-2017 21:22

  Επίθεση Τσίπρα σε ΜΜΕ για πλειστηριασμούς

  Επίθεση Τσίπρα σε ΜΜΕ για πλειστηριασμούς
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.05

  Της Νίκης Ζορμπά

  Δριμεία επίθεση σε ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσιάζουν την ελληνική πραγματικότητα γενικώς στα πρωτοσέλιδά τους και ειδικώς το ζήτημα των πλειστηριασμών, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα. 

  Από βήματος του Περιφερειακού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε απόψε, ο πρωθυπουργός, εγκάλεσε "ορισμένα" ΜΜΕ για "χυδαία προπαγάνδα Fake news", ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών, από τους οποίους ισχυρίστηκε ότι κινδυνεύουν μόνον σπίτια "μεγάλων μπαταχτσήδων" που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και "έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό". 

  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, υπεραμύνθηκε του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει για την προστασία των αδύνατων δανειοληπτών, ενώ μίλησε για "ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα". 

  Σε ό,τι αφορά τα της οικονομίας και της γ' αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός, επανέλαβε χονδρικώς, όσα υποστήριξε κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Συνέδριο του ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου "η ώρα της Οικονομίας", τονίζοντας πως "Πιστεύω ότι η πατρίδα μας, μετά από εφτά χρόνια δύσκολα βρίσκεται σε σημείο καμπής. Αλλά μπορούμε να πούμε πλέον ότι είναι ορατός ο ορίζοντας μιας άλλης εποχής".

  Μεταξύ άλλων, είπε για: 

  Οικονομία

  Η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρώνεται με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς. 
  Η έγκαιρη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και μάλιστα χωρίς πρόσθετα μέτρα αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιτυχία όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για όλους μας. 

  Η οικονομία μας σημειώνει αναπτυξιακούς ρυθμούς για τρία συνεχή τρίμηνα το 2017, κάτι που έχει να συμβεί από το 2006

  Η Ελλάδα βαδίζει με ασφάλεια στην έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, καθώς έχει ήδη πετύχει δυο δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.
  Αυτό δεν αποτελεί ισχυρισμό της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αναγνωρίζεται από το σύνολο του διεθνούς Τύπου. 
  Και το συνομολογούν όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

  Επίθεση σε ΜΜΕ- Πλειστηριασμοί

  Να σημειώσω όμως στο σημείο αυτό κάτι που με στεναχωρεί ιδιαίτερα
  Ενώ έχουμε θετική ανταπόκριση και των αγορών και των εταίρων μας, τους βλέπουμε να παραδέχονται τη μεγάλη επιτυχία της οικονομίας, αλλά υπάρχει ένα σαράκι που μας τρώει. 

  Το μεγάλο ελληνικό παράδοξο είναι πως  όσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για τη χώρα, και την οικονομία, τόσο χειρότερα παρουσιάζονται από μια ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα. 

  Συγκεκριμένοι εκδοτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι, με συγκεκριμένα συμφέροντα, και με συγκεκριμένα ποινικά βάρη ορισμένοι από αυτούς, δίνουν τον τόνο σε μια ξέφρενη προσπάθεια κατεδάφισης. 
  Και δεν έχει να κάνει με την Κυβέρνηση αλλά με τη χώρα. Βλέπουμε στα πρωτοσέλιδα μια εικόνα που δεν αξίζει στις θυσίες που έχει κάνει ο λαός αυτά τα χρόνια.

  Θα σταθώ μόνο στην ξέφρενη, λαϊκίστικη, ψευδή τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή. 

  Να υπενθυμίσω, λοιπόν τόσο στους ευαίσθητους ολιγάρχες, όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών.

  Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.
  Η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει σαφής. Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Κι αυτό ενισχύεται και από το παρατηρητήριο που έχουμε συγκροτήσει σε συνεργασία με τις τράπεζες. 
  Κάποιες κατοικίες κινδυνεύουν: Οι βίλες μεγάλων μπαταχτσήδων, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την "κόλαση" της αποπληρωμής τους. 

  Μας κατηγορούν ότι έχουμε έχουμε ταξική μεροληψία, ε μπορεί να την έχουμε.

  Δεν έχουμε σκοπό να προστατεύσουμε αυτούς που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό. Σας προκαλώ να δείτε μία προς μία τις περιπτώσεις των πλειστηριασμών. 
  Για να τελειώσει επιτέλους αυτή η χυδαία παραπληροφόρηση των fake news. 

  Συμφωνία για γ΄ αξιολόγηση

  Η μεγάλη επιτυχία δεν ήταν ότι έκλεισε γρήγορα η αξιολόγηση αλλά ότι έκλεισε και θετικά.

   •    Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, με κατώτατο πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης, δηλαδή τα 384 ευρώ.
  •    Συμφωνήθηκε να θεσμοθετηθεί προνόμιο υπέρ των εργατικών απαιτήσεων, οι οποίες θα ικανοποιούνται πριν από τις απαιτήσεις οποιουδήποτε άλλου πιστωτή κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή πτώχευσης της επιχείρησης. 
  •    Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260.000.000 ευρώ, έτσι που το συνολικό ποσό από τα σημερινά 650.000.000 ευρώ ανεβαίνει στα 910.000.000 ευρώ. Μιλάμε , δηλαδή, για μια αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού 40%. 
  •    Παράλληλα, διευρύνονται οι εισοδηματικές κλίμακες για τα πλέον αδύναμα στρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες με 1 και 2 παιδιά, δηλαδή 682.000 οικογένειες σε σύνολο περίπου 804.000, θα λάβουν οικογενειακά επιδόματα αυξημένα από 57% έως και 110%.   
  •    Επιπλέον 40 εκατομμύρια θα διατεθούν για την παροχή σχολικών γευμάτων, ενώ ακόμα 15 εκατομμύρια θα κατευθυνθούν για την επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών.
  •    Συμφωνήθηκε η ρητή εξαίρεση δύο σημαντικών κλάδων από την εφαρμογή του κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων, το λεγόμενο 1 προς 4. Ένας είναι ο κλάδος των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Ο άλλος είναι των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Πρόκειται για 2.000 εργαζόμενους, για τους οποίους θα λάβει τέλος το άδικο καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας.
  •     Η ΔΕΗ διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, και παραμένει ο βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας υπό το νέο θεσμικό περιβάλλον.

  ΔΕΗ

  Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη "μικρή ΔΕΗ", η παραγωγική βάση της μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Επιχείρησης για στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

  Και φυσικά, η παρούσα συμφωνία δεν αφορά πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, αλλά ούτε και μονάδων φυσικού αερίου.

  Αντιπολίτευση

  "Αυτά είναι σημαντικές κατακτήσεις και δεν τις λες ότι τα ...δώσαμε όλα" είπε, αναφερόμενος σε αντιπολιτευτικές μομφές που δέχεται η Κυβέρνηση. 

  "Σε αυτή τη χώρα συζητάμε πολλές φορές για την επικοινωνία και όχι για την ουσία. Εκεί που άλλοι προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, εμείς πετυχαίνουμε", τόνισε και κατέληξε: Θα έπρεπε να είμαστε λιγότερο μεμψίμοιροι και περισσότερο ανοιχτόκαρδοι για τη χώρα".

  *Διαβάστε ακόμη:

  -Στο Μαξίμου "μυρίζει" μπαρούτι- καλύτερες μέρες με μείωση φορολογίας τάζει ο Τσίπρας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων