Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Δεκ-2017 21:00

  Κ. Μητσοτάκης: Ακόμα μία απόπειρα εξαπάτησης του λαού

  Κ. Μητσοτάκης: Ακόμα μία απόπειρα εξαπάτησης του λαού
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Διαμηνύοντας πως αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη η χώρα είναι μία πραγματική έξοδο από την κρίση, η οποία θα προκύψει μέσα από ένα μεταρρυθμιστικό σοκ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης…βύθισε το νούμερο ένα αφήγημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για "καθαρή έξοδο" από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

  "Δυστυχώς, καθαρή έξοδος δεν υπάρχει", τόνισε, από το βήμα του 28ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, διεμήνυσε πως η τρίτη αξιολόγηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση των πολιτών με την υπόθεση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας,  στρέφοντας τα πυρά του κατά της οικονομικής πολιτικής του…στρατοπέδου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. "Η πολιτική του υπερπλεονάσματος έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί βλάβη στην πραγματική οικονομία. Διότι μειώνει τη δυνατότητα ανάπτυξής της", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που τράβηξε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη λογική του Μεγάρου Μαξίμου και τη στρατηγική της οδού Πειραιώς, η οποία έχει αιχμή την αποκλιμάκωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

  Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να θέσει πλείστα ερωτηματικά ως προς τη δυνατότητα η χώρα να δανείζεται από τις αγορές με λογικά επιτόκια, μετά το τέλος του προγράμματος. "Σήμερα αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμβεί", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο.

  Ειδική ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στην "καυτή" εσωτερική ατζέντα των ημερών. Και αυτή έχει ως προμετωπίδα της τους πλειστηριασμούς, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαλεί, ουσιαστικά, την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για παραπλάνηση της ελληνικής κοινωνίας.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ως πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας την αποκάλυψη, αλλά και την τιμωρία των "στρατηγικών κακοπληρωτών". Των "πονηρών", όπως τους χαρακτήρισε, που εκμεταλλεύονται το πλαίσιο προστασίας του Κράτους για τους αδύναμους.

  "Το οφείλουμε σε όλους τους συνεπείς δανειολήπτες που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.  Για αυτό πρέπει, επιτέλους, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων.  Ας ξεκινήσουν οι τράπεζες με τα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας. Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όχι από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων. Και αν στο νόμο Κατσέλη έχουν παρεισφρήσει "στρατηγικοί κακοπληρωτές" αυτοί να εντοπιστούν", τόνισε και διεμήνυσε πως η Νέα Δημοκρατία είχε, έχει και θα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της, την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

  "Θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε "από κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Καθαρή έξοδος με κυβέρνηση Τσίπρα δεν υπάρχει.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως η κυβέρνηση "με περισσή ελαφρότητα" ευαγγελίζεται μια δήθεν "καθαρή έξοδο" από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018:

  "Δυστυχώς δεν υπάρχει "καθαρή έξοδος" το 2018. Αντίθετα, βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τα επιπλέον μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν από το 2019. Μέτρα μείωσης συντάξεων και μείωσης του αφορολογήτου ορίου που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφοντας το de facto 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2023 και διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060. "Καθαρή έξοδος" λοιπόν δεν υπάρχει με κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό που χρειάζεται είναι η πραγματική έξοδος από τη κρίση μέσα από ένα μεταρρυθμιστικό ηλεκτροσόκ.  Και αν αυτή η λέξη τρομάζει κάποιους τους λέω ότι το μεγαλύτερο ρίσκο σήμερα είναι το ρίσκο της αδράνειας", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του στο Συνέδριο του  Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

  Κορυφαία θέματα μετατέθηκαν για το μέλλον.

  Εστιάζοντας στα της τρίτης αξιολόγησης και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως καίρια ζητήματα, όπως αυτό της βιωσιμότητας της ΔΕΗ, μετατέθηκαν για το μέλλον. "Οφείλω να επισημάνω ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση των πολιτών με την υπόθεση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Τα πιο πολλά σημαντικά θέματα, με κορυφαίο αυτό της βιωσιμότητας της Δ.Ε.Η. μετατέθηκαν για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, μετά το τέλος του προγράμματος η χώρα πρέπει  να δανείζεται από τις αγορές με λογικά επιτόκια. Σήμερα αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμβεί", ανέφερε, στρέφοντας το βλέμμα του και την κριτική του στην οικονομική πολιτική του κυβερνητικού οικοσυστήματος Τσίπρα-Καμμένου.

  "Το επιχειρείν σε μεγάλο βαθμό ταυτίστηκε με το κράτος και ως εκ τούτου το κράτος λειτούργησε πελατειακά απέναντι όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στην επιχειρηματική κοινότητα", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για να βάλλει, αμέσως μετά, εναντίον της μαξιμινής πολιτικής για τα υπερπλεονάσματα, η οποία, όπως είπε, έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί βλάβη στην πραγματική οικονομία.

  "Μειώνει τη δυνατότητα ανάπτυξής της. Κλαδεύει το δέντρο πολύ πριν αυτό είναι σε θέση να δώσει καρπούς. Και όλα αυτά γίνονται για να ικανοποιηθούν ιδεοληψίες και να στηθούν ψεύτικες επικοινωνιακές φιέστες. Δήθεν παίρνουμε από την μεσαία τάξη για να στηρίξουμε με επιδόματα τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα.  Αυτή η πολιτική αποτελεί προβληματική συνταγή για τη χώρα.  Όπως κάθε πολιτική που εμπνέεται από λαϊκισμό και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Και βέβαια βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας που θα έπρεπε να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο: την αποκλιμάκωση των πρωτογενών πλεονασμάτων", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, σημείωσε (αφήνοντας νέες αιχμές κατά της συγκυβέρνησης) πως, για να επαληθευτεί η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ετήσια αύξηση 1,6%, το τέταρτο τρίμηνο θα πρέπει να καταγραφεί αύξηση του Α.Ε.Π. κατά 3%. "Γεγονός που καθιστά την κυβερνητική πρόβλεψη τουλάχιστον υπεραισιόδοξη", συμπλήρωσε.

  Από την παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στο περιβόητο "brain drain" και στη γενιά των "360 ευρώ", η οποία, όπως σημειώνει η οδός Πειραιώς αποτελεί δημιούργημα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

  "Το brain drain σε συνδυασμό με την αρνητική δημογραφική τάση συνιστούν εκρηκτικό μηχανισμό στα θεμέλια της οικονομίας μας. Η Ελλάδα είναι μία αναπτυγμένη χώρα. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετακινηθεί προς δραστηριότητες που βασίζονται σε φθηνά και ανειδίκευτα εργατικά χέρια. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας όχι όμως με περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, όχι δηλαδή με χαμένες γενιές των 360 ευρώ. Το εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες του, οφείλει να παράγει αποφοίτους με δεξιότητες οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μιας οικονομίας που πρέπει να μετασχηματιστεί γρήγορα", είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας την ανάγκη να υπάρξει μία ριζική αναθεώρηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την οποία η ΝΔ έχει ήδη σχεδιάσει.

  "Η δημόσια εκπαίδευση για εμάς δεν είναι απλώς ένα μέσο για την ώθηση της οικονομίας προς δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η δημόσια εκπαίδευση ήταν και παραμένει στη χώρα μας ο βασικότερος μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας και δημιουργίας ευκαιριών για τους πιο αδύναμους", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων