Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 10:57

  Κ. Μητσοτάκης: Προσωπική μου δέσμευση η ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων στη Δ. Αττική

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:05

  Στις προτεραιότητες που πρέπει άμεσα να γίνουν πράξη, προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε στη Δυτική Αττική η πρόσφατη φονική κακοκαιρία εστίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την περιοχή της Μάνδρας.
   
  "Από την πρώτη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία στάθηκε στο πλευρό της Μάνδρας και των ανθρώπων, οι οποίοι επλήγησαν από μια πρωτοφανή φυσική καταστροφή. Δύο εβδομάδες μετά την καταστροφική πλημμύρα, από την οποία, δυστυχώς, θρηνήσαμε αχρείαστα 23 θύματα, η Μάνδρα μετράει ακόμα τις πληγές της και, σε μεγάλο βαθμό είναι μια πόλη με κατεστραμμένες υποδομές και με ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε μια τάξη", τόνισε, στη δήλωσή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
   

  μητσοτάκης μάνδρα


  Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης:

   -Επεσήμανε πως αυτό το οποίο επιβάλλεται σήμερα είναι, το συντομότερο δυνατόν, και χωρίς καμία γραφειοκρατία, άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται να πάρουν το έκτακτο οικονομικό επίδομα, ώστε να ξαναρχίζουν να τακτοποιούν τις ζωές τους.

  -Σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στη Μάνδρα, έτσι ώστε και ο δήμος να βρει την ισορροπία του.

  -Όρισε ως απόλυτη προτεραιότητα, διαμηνύοντας ότι αυτό αποτελεί προσωπική του δέσμευση, να ολοκληρωθούν τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, που δεκαετίες τώρα δεν έχουν γίνει και "για τα οποία, δυστυχώς, ενώ υπήρχαν και πόροι, υπήρχαν και μελέτες και υπάρχουν και ευθύνες, τα έργα αυτά δεν έχουν προχωρήσει".

  Στη διάρκεια της παρουσίας του στη Μάνδρα, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης, με γυναίκες και άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και με εθελοντές. Συναντήθηκε, δε, και με τη δήμαρχο, Ιωάννα Κριεκούκη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

  "Είναι προσωπική δέσμευση δική μου, ως ελάχιστη ανταπόδοση, σε μια περιοχή με μεγάλα ιστορικά προβλήματα, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα υποδομής να προχωρήσουν. Να ολοκληρωθούν, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ποτέ θύματα στην Μάνδρα και να μην έχουμε ποτέ ξανά να διαχειριστούμε μια τέτοια καταστροφή. Δεν είναι η Μάνδρα η μόνη περιοχή η οποία κινδυνεύει από πλημμύρες. Γι’ αυτό και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ολοκληρώσει, το συντομότερο δυνατόν - ως οφείλει να κάνει βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών - ένα συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ώστε και άλλες περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες, να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα φαινόμενα και αντίστοιχες καταστροφές", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η οδός Πειραιώς εξακολουθεί, σε καθημερινή βάση, να θέτει στη διάθεση της δημάρχου τους εθελοντές της, το δικό της μηχανισμό.

  "Κάνουμε και εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε την περιοχή αυτή. Θέλω, με την ευκαιρία της σημερινής μου παρουσίας εδώ στην Μάνδρα, να συγχαρώ και όλους τους εθελοντές, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της Μάνδρας. Και όλες τις επιχειρήσεις, που αθόρυβα, η κάθε μια στο μέτρο των δικών της δυνατοτήτων, συνεισέφερε για να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, αυτήν την πολύ μεγάλη πρωτοφανή φυσική καταστροφή", επεσήμανε.

  Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Δήμαρχο της πόλης,  περίπου 1300 σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ βασικές υποδομές, όπως δρόμοι, σχολεία, πεζοδρόμια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η δήμαρχος εξήγησε μάλιστα ότι τα δυο νηπιαγωγεία της περιοχής είναι αδύνατον να ξαναλειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον. Λόγω ακαταλληλότητας του οδικού δικτύου, παραμένουν κλειστά και τα δημοτικά και τα γυμνάσια σχολεία της περιοχής.
    
  Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τη δήμαρχο, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον κατεστραμμένο πρότυπο παιδικό σταθμό στη Μάνδρα και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής. Συνομίλησε με κατοίκους, κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την μέρα της τραγωδίας, ενώ επισκέφθηκε και αρκετά σπίτια που επλήγησαν από τη θεομηνία και εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στις λάσπες.

  Δημ. Γκάτσιος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων