Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Νοε-2017 12:14

  Κοντονής: Αυτή την εβδομάδα η διάταξη για τα διαζύγια σε συμβολαιογραφείο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κοντονής: Αυτή την εβδομάδα η διάταξη για τα διαζύγια σε συμβολαιογραφείο

  Τις επόμενες μέρες θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά τα μέτρα θεραπείας των ψυχικά πασχόντων κρατουμένων και στο οποίο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνεται η διάταξη για την έκδοση συναινετικών διαζυγίων από τους συμβολαιογράφους, γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο Fm, ανακοίνωσε πως:

  "Την εβδομάδα αυτή εισάγεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μέτρα θεραπείας των κρατουμένων, που είναι ψυχικά πάσχοντες. Σε αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες διατάξεις, κρίσιμες για τη λειτουργία του συστήματος της δικαιοσύνης -αναφέρω ένα το οποίο είναι γνωστό σε όλους- τα συναινετικά διαζύγια, τα οποία πλέον δεν θα εκδικάζονται ενώπιον των δικαστηρίων, αλλά θα δίδεται μία λύση μεταξύ των διαδίκων και θα περιβάλλεται αυτή η συμφωνία από συμβολαιογραφικό τύπο, ούτως ώστε να είναι εκτελεστή πράξη" ανέφερε ο υπουργός.

  Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για την αποσυμφόρηση των φυλακών ο κ. Κοντονής διευκρίνισε: "Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει σταματήσει να ισχύει 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, του 2017. Ψηφίσαμε έναν νέο αποσυμφορητικό νόμο, στον οποίο πλέον υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε κάποιες εξαιρέσεις, όσον αφορά τη δυνατότητα κάποιου κρατούμενου να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του αποσυμφορητικού νόμου. Υπάρχουν εξαιρέσεις κάθετες και οριζόντιες από τον νόμο, όπως υπάρχει και η δυνατότητα του Εισαγγελέα, αναλόγως της περιπτώσεως, για συγκεκριμένα αδικήματα, να κρίνει εάν πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι σε έναν κρατούμενο. Αυτό ψηφίσαμε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και έχει ήδη δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και είναι νόμος του κράτους από τις 20 Σεπτεμβρίου".

  Ερωτηθείς, εξάλλου, σχετικά με την προοπτική ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο υπουργός τόνισε ότι οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία δεν επηρεάζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. "Ανεξάρτητα τι θα γίνει στη Γερμανία, η προσπάθειά μας έχει μία αυτοδυναμία σε σχέση με τα πολιτικά γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Επομένως, εμείς πρέπει να είμαστε στοχοπροσηλωμένοι σε αυτό το οποίο έχουμε κάνει και στο ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και επιτέλους τελειώνει -με αυτήν την κυβέρνηση και τις προσπάθειες που κατέβαλε αυτή η κυβέρνηση- η καταστροφή της κοινωνίας, η φτωχοποίηση της κοινωνίας", είπε.
   

  Πού είναι το σκάνδαλο;

  "Βρεθήκαμε γι άλλη μία φορά μπροστά στο ίδιο έργο θεατές, στη γελοιοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης" δήλωσε  σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία.

  "Χθες αποδείχθηκε ότι όλα αυτά που έλεγαν επί 15 ημέρες -στην κυριολεξία συρόμενοι πίσω από συμφέροντα μεγαλοεκδοτών και συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών- ήταν στη σφαίρα της φαντασίας, μυθεύματα" είπε ο κ. Κοντονής και διερωτήθηκε "Ποιο είναι το σκάνδαλο; Ότι η Ελλάδα, επιτέλους, αντί να καταστρέφει πλεονάζον και άχρηστο για την ίδια στρατιωτικό υλικό, το προωθεί σε χώρες οι οποίες ενδιαφέρονται να το αγοράσουν και με αυτόν τον τρόπο εισπράττονται έσοδα υπέρ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού;".

  Ερωτηθείς, εάν υφίσταται ηθική διάσταση στην πώληση όπλων σε μία χώρα, που έχει ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, ο υπουργός διευκρίνισε: "Δεν το ξέρουμε εμείς για ποιον λόγο χρησιμοποιεί μια χώρα τα όπλα και τα οπλικά συστήματα. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να λειτουργούμε ως κυβέρνηση, υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού".

  Σε ό,τι αφορά τον φερόμενο ως μεσάζοντα στη διακρατική συμφωνία, ο κ. Κοντονής επισήμανε: "Ο μεσάζων ήταν μεσάζων εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, ή ήταν ένας εντεταλμένος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας; Αν το κράτος, το οποίο έρχεται σε συνεννόηση με το ελληνικό Δημόσιο θέλει να ορίσει ένα τρίτο πρόσωπο -στη συγκεκριμένη περίπτωση Έλληνα υπήκοο, γιατί προφανώς έτσι θεωρεί ότι εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον του- αυτό αφορά το ίδιο, δεν αφορά το ελληνικό κράτος. Το ελληνικό κράτος λειτούργησε μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που είναι στρατιωτικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεσάζοντα για το ελληνικό κράτος". Πρόσθεσε, δε, πως "αποδείχθηκε ότι όλη η φασαρία την οποία έκανε η ΝΔ, ήταν για έναν άλλον μεσάζοντα, το όνομα του οποίου μνημόνευσε ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής και ο οποίος επρόκειτο να έλθει, για να διαπραγματευτεί σε χαμηλότερη τιμή την πώληση των οπλικών συστημάτων και των πυρομαχικών".

  "Πρόκειται περί μίας διακρατικής συμφωνίας, η οποία από τη μεριά του ελληνικού Δημοσίου ολοκληρώθηκε με κάθε νόμιμο και διαφανή τρόπο και όλα αυτά αποδεικνύονται με έγγραφα" υπογράμμισε ο υπουργός, παρατηρώντας ότι με τη Νέα Δημοκρατία "συμπλέουν σαν να βρισκόμαστε ακόμη στη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως κεντροαριστερά -που στην ουσία είναι μία κεντροδεξιά και μάλιστα κακιάς κοπής- της κ. Γεννηματά, η οποία μάλιστα κάνει και μαθήματα ηθικής, λες και ξέχασε ο ελληνικός λαός τις τσάντες που πήγαινε ο Τσουκάκος με τη Siemens, τις μίζες των εξοπλιστικών, τον Παπαντωνίου, τον Τσοχατζόπουλο, όλους αυτούς και όσα ακόμα βγαίνουν ένα - ένα στην επιφάνεια".
  Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση για τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι "το πολιτικό προσωπικό, είτε ανήκει στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, πρέπει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τα κρατικά έγγραφα και να προστατεύει το διεθνές κύρος της χώρας και τις πράξεις, τις ενέργειες, οι οποίες γίνονται σε διεθνές επίπεδο", εκτιμώντας ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση "βρίσκονται σε τέτοιον πανικό, ενόψει κλεισίματος και της τρίτης αξιολόγησης, που δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε και τι άλλο δυστυχώς θα ακούσουμε αυτή την περίοδο".

  Στην ίδια αντιπολιτευτική τακτική ο κ. Κοντονής ενέταξε και την αντιπαράθεση που υπήρξε προ ημερών "γιατί πήρε ένας κρατούμενος 48ωρη άδεια, ο οποίος εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες, έχει τιμωρηθεί γι αυτές τις πράξεις του και σαν να αφέθηκε ελεύθερος δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κλίμα, κάτι για να πούνε, ότι κάτι συμβαίνει".

  "Έχουμε μία προσπάθεια προπαγάνδας και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο, το οποίο έχει έντονα τα χαρακτηριστικά του γκεμπελισμού" τόνισε ο κ. Κοντονής.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων