Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Νοε-2017 16:27

  Ποτάμι: Καταρρίπτονται οι κυβερνητικοί μύθοι από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ποτάμι: Καταρρίπτονται οι κυβερνητικοί μύθοι από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

  "Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής έρχεται να καταρρίψει τους κυβερνητικούς μύθους και επιβεβαιώνει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, την κριτική που ασκήσαμε στον προϋπολογισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το 2018", αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι.

  Όπως σημειώνει, "η επιστημονική επιτροπή του Γραφείου εκφράζει την ανησυχία της για την επίμονη επιδίωξη υψηλότερων του στόχου (και των δεσμεύσεων της χώρας) πρωτογενών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι "συνεπάγονται υπερβολική λιτότητα και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη". Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να επανεξετάσει αν είναι σκόπιμο να υπερβαίνει τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα "αφού χρηματοδοτούνται κυρίως μέσω φόρων". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: οι πολύ υψηλοί φορολογικοί συντελεστές -κυρίως στην εργασία αλλά και στο κεφάλαιο και στην κατανάλωση- οδηγούν σε σημαντικές στρεβλώσεις στην αγορά, δηλαδή σε μειωμένα κίνητρα για εργασία, κατανάλωση και επενδύσεις, αλλά και σε αύξηση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής που με τη σειρά τους οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο μειωμένων ρυθμών ανάπτυξης και συνεπώς εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

  Εκφράζονται, δε, αμφιβολίες για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του 2018, όπως ακριβώς έγινε και με τον στόχο για το 2017, που οι αισιόδοξες προβλέψεις διαψεύστηκαν παταγωδώς. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνηθίζουν αντί να ακούνε την κριτική, να στοχοποιούν αυτούς που την ασκούν. Ακόμη και όταν αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων