Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Νοε-2017 09:16

  "Κωδικός" Καθημερινότητα και Ασφάλεια σε ατζέντα ΝΔ

  "Κωδικός" Καθημερινότητα και Ασφάλεια σε ατζέντα ΝΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Οι επισημάνσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από βήματος Βουλής, για τον τραυματισμό από φωτοβολίδα δικηγόρου στα Εξάρχεια και για την εισβολή του "Ρουβίκωνα" στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήταν απλά η πρόγευση. Άλλωστε, στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει στην προμετωπίδα του την ατζέντα της καθημερινότητας των πολιτών.

  Σήμερα το απόγευμα, η γαλάζια παράταξη εστιάζει, εκ νέου, σε αυτές τις κατευθύνσεις. Την καθημερινότητα και την ασφάλεια. Αυτός είναι ο τίτλος του 6ου προσυνεδρίου, που ανοίγει τις εργασίες του στην Αθήνα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη.

  "Για να αφήσει η Ελλάδα οριστικά πίσω της την κρίση, πρέπει να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Με μία Δημόσια Διοίκηση που θα λειτουργεί πραγματικά προς όφελος του πολίτη, παρέχοντας ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και διευκολύνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Και που, παράλληλα, θα δείχνει έμπρακτο σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, με αξιολόγηση και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, με διαφάνεια και με λογοδοσία. Με θεσμούς στιβαρούς και αποτελεσματικούς, και με μία Δικαιοσύνη που θα εγγυάται την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο…Και με βαρύτητα στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, που αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας", τονίζει η οδός Πειραιώς.

  Αυτές οι απαιτούμενες αλλαγές στο κράτος και τη λειτουργία του θα απασχολήσουν το 6ο προσυνέδριο. Μόλις δύο γύρους πριν το μέγιστο εσωτερικό ορόσημο του 2017. Το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, στη λήξη του οποίου θα έχουν τεθεί οι βάσεις διαμόρφωσης του νέου πολιτικού λόγου της γαλάζιας παράταξης, παραμονή μίας χρονιάς η οποία θεωρείται εκλογική από τα υψηλόβαθμα στελέχη της οδού Πειραιώς.

  Οι θεματικές ενότητες του 6ου προσυνεδρίου θα είναι τρεις:

  *Δημόσια διοίκηση: Σεβασμός στα χρήματα των πολιτών.

  -Οι ανάγκες του πολίτη οδηγός των αλλαγών στο Δημόσιο.

  -Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο πολίτης αποκτά λόγο, η διαφθορά περιορίζεται

  -ΣΔΙΤ και Συμπαραγωγή Δημόσιων Υπηρεσιών: Κινητοποιώντας τον ιδιωτικό τομέα.

  *Για μια Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης.

  -Συνταγματικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για θωράκιση της Δημοκρατίας.

  -Ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης.

  *Σκληροί στο έγκλημα: Ασφαλείς πόλεις και γειτονιές.

  -Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα.

  -Αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων