Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Νοε-2017 01:53

  Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης στο β΄ γύρο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης στο β΄ γύρο

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09.05

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Το πρώτο μεγάλο στοίχημα για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, αυτό της μεγάλης συμμετοχής στην κάλπη για την ανάδειξη του επόμενου ηγέτη του χώρου κατακτήθηκε. Και, μάλιστα, με το παραπάνω. Οι 210.264 πολίτες που έφτασαν μέχρι το παραβάν, προκειμένου να δηλώσουν το "παρών" στην εσωτερική εκλογική διαδικασία ξεπέρασε τις προσδοκίες των ανθρώπων του φορέα, με το μήνυμα της ενότητας για την επόμενη ημέρα να είναι καταλυτικό και να αποτυπώνεται στο γεγονός πως το νούμερο των συμμετεχόντων πέρασε επάνω από τον πήχη που είχε τεθεί.

  Πλέον, η ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή και σε μία…κούρσα, στην οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης.

  Τα αποτελέσματα και οι δηλώσεις

  Στο 83% των καταμετρημένων ψήφων, τα ποσοστά των υποψηφίων έχουν ως εξής:

  Φώφη Γεννηματά          42,50% (73.939 ψήφοι)
  Νίκος Ανδρουλάκης      25,14% (43.735 ψήφοι)
  Γιώργος Καμίνης           13,52% (23.520 ψήφοι)
  Σταύρος Θεοδωράκης     9,81% (17.062 ψήφοι)
  Γιάννης Μανιάτης           4,26%   (7.417 ψήφοι)
  Γιάννης Ραγκούσης         2,39%   (4.162 ψήφοι)
  Κωνσταντίνος Γάτσιος    1,65%   (2.877 ψήφοι)
  Απόστολος Πόντας          0,53%    (924 ψήφοι)
  Δημήτρης Τζιώτης           0,20%    (343 ψήφοι)

  Η κ. Γεννηματά, με τη λήξη της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων του πρώτου γύρου, πέτυχε μία νίκη με μεγάλη διαφορά, γεγονός που κάνει τους στενούς συνεργάτες της να εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους. Ωστόσο, ιδιαίτερη ικανοποίηση εκπέμπεται και από το "στρατόπεδο" του Νίκου Ανδρουλάκη, την ώρα που οι έτεροι υποψήφιοι έσπευσαν με δηλώσεις τους να συγχαρούν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας στίγμα συμπόρευσης και ενότητας για την επόμενη ημέρα.

  "Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται", σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

  "Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 200 χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Τους εθελοντές όλων των υποψηφίων, την επιτροπή Αλιβιζάτου πρώτα απ' όλα που οδήγησε άξια μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Ευχαριστώ τους προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα", ανέφερε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

  Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για μία άξια νίκη της κ. Γεννηματά. "Θέλω να συγχαρώ θερμά τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα, στον Γιώργο Καμίνη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Απόστολο Πόντα, τον Κωνσταντίνο Γάτσιο και τον Δημήτρη Τζιώτη για την εξαιρετική παρουσία τους που ανέδειξε το υψηλότατο επίπεδο πολιτικής που πάντα χαρακτήριζε τον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

  Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα και της ιδιαίτερα σοβαρής και συστηματικής δουλειάς του Νίκου Αλιβιζάτου και της Επιτροπής, το κύρος της οποίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης", σημείωσε ο κ. Μανιάτης. Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως θα υπηρετήσει την ενότητα.

  -Σύννεφα στο Ποτάμι

  Λίγο μετά την αποκρυστάλλωση των αποτελεσμάτων, οι πρώτοι τριγμοί στο εσωτερικό του Ποταμιού ήρθαν στο προσκήνιο. Μέλη του κόμματος, μέσω δήλωσής τους, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη δήλωση του κ. Θεοδωράκη, εκτιμώντας ουσιαστικά ότι αποδέχθηκε νίκη της Φώφης Γεννηματά και τάχθηκε κατά του δεύτερου γύρου. Παράλληλα, ζήτησαν την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου.

  "Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφηση του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε. Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες", ανέφερε η επιστολή.

  "Εμείς συνεχίζουμε, μένουμε πιστοί σε όσα μας έκαναν να συμμετέχουμε στο ταξίδι του Ποταμιού που ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2014, για την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Ενάντια στο πελατειακό κράτος, την διαφθορά, τον κομματισμό. Για την επιστροφή του Ποταμιού στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του, για την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Για να γίνει το Ποτάμι ο σύγχρονος προοδευτικός φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος. Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο οποίο θα αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κινήματος μας", υποστήριξαν τα μέλη του Ποταμιού. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων