Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Νοε-2017 16:47

  "Παράθυρο" από ΝΔ να ψηφίσει τις κυβερνητικές προτάσεις για το μέρισμα

  "Παράθυρο" από ΝΔ να ψηφίσει τις κυβερνητικές προτάσεις για το μέρισμα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Παράθυρο" να ψηφίσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα αφήνει η Νέα Δημοκρατία.

  "Να φέρει η κυβέρνηση την πρότασή της στη Βουλή για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και να τη δούμε. Αυτό που, σε κάθε περίπτωση λέμε, είναι ότι η δική μας κατεύθυνση έχει τους εξής άξονες. Πρώτος άξονας. Οι μακροχρόνια άνεργοι. Σε εκείνους προορίζεται εφάπαξ βοήθημα. Δεύτερος άξονας. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

  Αφορά όλους τους Έλληνες. Είναι, όμως, σημαντικότερο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε εκείνους που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, άρα και μικρότερη περιουσία από εκείνους που έχουν υψηλότερα εισοδήματα και άρα και πολύ μεγαλύτερη περιουσία. Για αυτό το λόγο ακριβώς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να προτείνει την κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ. Τρίτον, η αποπληρωμή ή μερική αποπληρωμή - διότι τόσα που έχουν συσσωρευτεί είναι πάρα πολλά, είναι ογκώδη - χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες", ανέφερε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην καθιερωμένη ενημέρωση, η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη.

  "Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, η πρότασή μας έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το υπερπλεόνασμα είναι προϊόν υπερφορολόγησης, είναι προϊόν μέτρων μιας απόδοσης και σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό είναι προϊόν στάσης πληρωμών του Δημοσίου. Είναι ανάγκη ένα μέρος αυτού να αναδιανεμηθεί με βάση τα κριτήρια που ήδη έχουμε προτείνει", επεσήμανε. 

  Δ. Γκάτσιος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων