Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Νοε-2017 11:53

  Τσίπρας: Δηλώνω αθεράπευτα αισιόδοξος- Θα τα καταφέρουμε

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τσίπρας: Δηλώνω αθεράπευτα αισιόδοξος- Θα τα καταφέρουμε

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.31

  Της Νίκης Ζορμπά

  Το ηθικό των βουλευτών του επιχείρησε να ανατάξει ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα κεκλεισμένων των θυρών.( μετά την πρωθυπουργική εισήγηση).

  Ο κ. Τσίπρας, περιέγραψε με τα φωτεινότερα των χρωμάτων τις συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιείται η διαπραγμάτευση για την γ΄αξιολόγηση, δηλώνοντας πως θα κλείσει επιτυχώς και χωρίς πρόσθετα μέτρα, προτάσσοντας τα στοιχεία της οικονομίας βάσει των οποίων, όπως είπε: "Η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται σε στέρεες βάσεις" καθώς ''Σε όλους τους δείκτες υπάρχει άνοδος της οικονομικής εμπιστοσύνης". 

  Ως αναμενόταν, ο κ. Τσίπρας, άνοιξε σφοδρό "πυρ" εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγκαλώντας τη για ακροδεξιό κατήφορο, τοξικότητα, υπονομευτικές πρακτικές ενώ - χωρίς να κατονομάσει- τη Μαρέβα Μητσοτάκη, μίλησε για τα paradise papers, λέγοντας μεταξύ άλλων πως:

  "Είναι θλιβερό πόσο δραστήρια είναι η συμμετοχή μιας παγκόσμιας ελίτ στο πάρτυ αυτό. Και εξοργιστικό, όταν στους καταλόγους της θλιβερής γιορτής, υπάρχουν ονόματα που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. 

  Δε μιλάμε για κυνικούς καπιταλιστές, μιλάμε για πρόσωπα που το ήθος και οι συναλλαγές τους δεν υπηρετούν ποινικά κολάσιμη ιστορία αλλά την αντίληψη που ξεχαρβάλωσε την Ελλάδα και οδήγησε σε φτώχεια και απόγνωση. 

  Στο κυνισμό που επιτρέπει στους κρατούντες τα πάντα στο όνομα ενός  νέου κυνισμού: Την ηθική της ανηθικότητας". 

  Συγκεκριμένα, είπε για: 

  Ανεργία

  2.4% η μείωση σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016. Αποτέλεσμα που δεν επιτρέπει να πανηγυρίζουμε αλλά δίνει αισιόδοξο μήνυμα ότι δεν πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια. 

  Όταν μιλάμε για τους ανέργους δε μιλάμε για αριθμούς αλλά ανθρώπους που πετάχτηκαν στο περιθώριο και δικαιούνται μια θέση στον ήλιο. 

  Για τον πρωταρχικό μας στόχο και την ψυχή της παράταξής μας, τους ανθρώπους του μόχθου. 

  Γ' Αξιολόγηση

  Εργαζόμαστε εντατικά για να κλείσει έγκαιρα η γ αξιολόγηση. Προχωράει σε εξαιρετικά καλό κλίμα, πρωτοφανώς καλό. 

  Σκεφτείτε μόνο ότι το τελευταίο eurogroup αφιέρωσε στη χώρα μας μόλις δύο λεπτά. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν συζητήσεις για χρέος και το τέλος του προγράμματος που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας μακρόχρονης πορείας ασφυκτικής επιτροπείας. 

  Το καλό κλίμα των διαπραγματεύσεων δεν έρχεται λόγω ασύντακτων υποχωρήσεων. Το καλό κλίμα έρχεται ως συνέπεια μιας ρεαλιστικής και εποικοδομητικής προσέγγισης από την άλλη πλευρά του τραπεζιού. 

  Η εικόνα που έχουμε είναι ότι θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα, με τους εργαζόμενους να έρχονται πρώτοι σε σειρά εξόφλησης από επιχειρήσεις, με τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ , με συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, ρύθμιση οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες και με το κοινωνικό μέρισμα. 

  Δηλώνω αθεράπευτα αισιόδοξος, θα τα καταφέρουμε

  Μέρισμα

  Υπάρχει διαφορετικό κλίμα που οφείλεται στο ότι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την απόδοση της οικονομίας. 

  Θα προχωρήσουμε και φέτος όπως και πέρυσι αλλά με μεγαλύτερες δυνατότητες. Τα στοιχεία θα οριστικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. 

  Ελπίζω φέτος ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί όπως πέρυσι που καταψήφισε και προσπάθησε με ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του. 

  Success story 

  Αποδείξαμε ότι η Αριστερά μπορεί να ασκήσει διακυβέρνηση με όρους επιτυχίας και να έχει αποτελέσματα εκεί που οι άλλοι απέτυχαν και βούλιαξαν τη χώρα. Εμείς πετυχαίνουμε και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση. 

  Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, να αποφύγουμε παγίδες κρυφές και φανερές. Μακριά από έμενα ένα αριστερό success story. 

  Υπάρχουν ανοιχτές πληγές και ο κόσμος που εμείς εκπροσωπούμε, του μόχθου σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος. 

  Το τοπίο όμως καθαρίζει: Η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή και ρεαλιστική από ποτέ. 

  Η αλήθεια και το δίκιο είναι με το μέρος μας και αυτό πρέπει να το μεταδίδουμε όχι στις ελίτ αλλά σε αυτούς που θέλουμε να εκπροσωπούμε. 

  Η αλλαγή, η ανάπτυξη, η αριστερή κοινωνική ατζέντα δεν μπορούν και δεν θα περιμένουν μέχρι το τέλος των μνημονίων. 

  Το αύριο αυτό είναι ήδη εδώ. 

  Θεσμικές πρωτοβουλίες

  Πρωτοβάθμια υγεία, εκπαίδευση, δημιουργία πλαισίου για στήριξη κοινωνικής οικονομίας, ρύθμιση ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών για διεύρυνση κοινωνικών δικαιωμάτων όπως την ταυτότητα φύλου, συνεχής αγώνας για καταπολέμηση μαύρης εργασίας, μεγάλη προσπάθεια για μεταρρύθμιση κράτους, Περιφερειακά συμβούλια

  Ν.Δ

   Όλα αυτά που προκαλούν ελπίδα και δίνουν προοπτικές σε ορισμένους άλλους προκαλούν πανικό. Στις ελίτ που κοσμούν τα διάφορα papers και λίστες δεν παραδίνονται γιατί τους χαλάμε στο πάρτυ. 

  Η θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα προκαλεί είδος πολιτικού ακροδεξιού αμόκ στη Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη. 

  Ο οποίος επένδυσε στην αποτυχία της Κυβέρνησης. Ζήτησε με απίστευτη εθνική επιπολαιότητα εκλογές πριν από τη λήξη της α΄ αξιολόγησης. 

  Έκτοτε έχει σπρώξει μια μεγάλη παράταξη στον κατήφορο , αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα, στηριγμένη σε δυνάμεις του ντόπιου κατεστημένου, η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη, εξαντλεί τον ρόλο της σε μια τρομολαγνική τακτική. 

  Αφόρητος λαϊκισμός, λάσπη, ψεύδη, εκμετάλλευση κάθε πραγματικής τραγωδίας για να στηθούν μικροκομματικές κωμωδίες. Η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει τοξική και έχει υποτάξει το ήθος της στις τακτικές της άκρας δεξιάς και της άκρας ανοησίας. 

  ΕΛ.ΑΣ- ανομία

  Αναρωτιέμαι αν και κατά πόσο αξίζει να απαντάμε σε λαϊκιστικές επιθέσεις ή πρέπει να αρκεστούμε στα στοιχεία, τις εντυπωσιακές επιτυχίες του Νίκου Τόσκα που ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι. 

  Εμείς δεν ξέρω πώς πρέπει να απαντήσουμε στο επικίνδυνο κρεσέντο λαϊκισμού αλλά δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες και αστυνόμους.  Δε μας χρειάζεται μια γραμμή αίματος για να εμπεδωθεί η γραμμή ασφάλειας και τάξης. 

  Paradise papers

  Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι από τη μάχη κατά της διαφθοράς θα κριθούμε σε μεγάλο βαθμό εμείς. 

  Αυτή η μάχη θέλει και τόλμη αλλά και αρετή. Ο λαός βλέπει καταιγισμό αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα. 

  Στα χέρια μιας ομάδας έχουν βρεθεί βουνά χρυσού που πολλές φορές αντιστοιχεί σε προϋπολογισμούς κράτους. 

  Αυτό επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες. Οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο ενώ μια χούφτα πλούσιοι απολαμβάνουν παραδείσους. 

  Δεν μπορεί η παγκόσμια κοινότητα να συνεχίσει να το ανέχεται. Η δική μας Κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες διεθνώς και σε ΕΕ. 

  Είναι θλιβερό πόσο δραστήρια είναι η συμμετοχή μιας παγκόσμιας ελίτ στο πάρτυ αυτό. Και εξοργιστικό, όταν στους καταλόγους της θλιβερής γιορτής, υπάρχουν ονόματα που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. 

  Δε μιλάμε για κυνικούς καπιταλιστές, μιλάμε για πρόσωπα που το ήθος και οι συναλλαγές τους δεν υπηρετούν ποινικά κολάσιμη ιστορία αλλά την αντίληψη που ξεχαρβάλωσε την Ελλάδα και οδήγησε σε φτώχεια και απόγνωση. 

  Στο κυνισμό που επιτρέπει στους κρατούντες τα πάντα στο όνομα ενός  νέου κυνισμού: Την ηθική της ανηθικότητας. 

  Τους είπαμε γιατί ανέχεστε τον κ. Παπασταύρου που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ; Μας είπαν υπερβολικούς.

  Τους είπαμε δώστε εξηγήσεις για τη Ζίμενς, μας είπαν ότι ρίχνουμε στο πεζοδρόμιο το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου.

  Τους είπαμε γιατι δεν τα δηλώνετε στο πόθεν έσχες σας; Και δεν το κατέθεσαν ποτέ. 

  Τους είπαμε γιατί δεν απομακρύνετε τον κ. αυγενάκη; Μας είπαν παρακράτος. 
  Ε ελπίζω τώρα να μη μας κατηγορήσουν και για διεθνή συνομωσία, ότι εμείς δημιουργήσαμε το κύμα των αποκαλύψεων για να πλήξουμε τη Ν.Δ. 

  Εάν μέσα στα χρυσα ονόματα των παραδείσων υπήρχε ένα ονομα υπουργού της αριστεράς φανταζεστε τι θα γινόταν;

  Είπα τις προάλλες ότι πουθενά στον κόσμο δεν κέρδισε εκλογές η ζίμενς. Σήμερα θα τη συμπληρώσω λέγοντας πως όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής. 

  Θα βρούμε την άκρη με τις αρχές για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματα τους σε παραδείσους. 

  Διαβάστε ακόμα:

  * ΝΔ: Πρωθυπουργός "των φόρων, της λάσπης και της συκοφαντίας" ο Α. Τσίπρας

  * Βελτίωση της πορείας της χώρας διαπιστώνει το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

  * Στο "μικροσκόπιο" οι σχέσεις βουλευτών- Μαξίμου με μπόλικη δόση από "παραδείσια" χαρτιά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων