Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Νοε-2017 21:43

  Ραγκούσης: Να ξεκαθαρίσουν Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης τη στάση τους για τις Κ.Ο.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να ξεκαθαρίσουν από τώρα εάν σκοπεύουν να προβάλουν "βέτο" στην ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους, σε περίπτωση που αυτό θα επιθυμεί η ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κάλεσε τη Φώφη Γεννηματά και το Σταύρο Θεοδωράκη, ο συνυποψήφιός τους, Γιάννης Ραγκούσης, σε εκδήλωση πολιτικών φίλων του στη Θεσσαλονίκη.
   
  "Εάν έχουν σκοπό να θέσουν "βέτο" να το πουν τώρα…" είπε ο κ. Ραγκούσης. "Βέτο δεν μπορούν να υπάρχουν…Αποφάσεις μπορεί πια να πάρει μόνο ο νέος φορέας που φτιάχνουμε" πρόσθεσε.
  "Εγώ καταρχάς δεν έχω κανένα θέμα να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν έχω θέμα να πιστεύει η κ. Γεννηματά, ή ο κ. Θεοδωράκης, ότι πρέπει οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, την επομένη των εκλογών μας να παραμείνουν και λειτουργούν στην πραγματικότητα χωριστά και παράλληλα. Αυτό δεν με πειράζει. Αυτό που με πειράζει είναι να μου αναφέρονται, ή να μου έρχονται μπροστά μου αποφάσεις" είπε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε:
   
  "Αποφάσεις δεν μπορούν να έρθουν από κανέναν, αποφάσεις δεν μπορούν να υπάρχουν. Αποφάσεις μπορεί πια να πάρει μόνο ο νέος φορέας που φτιάχνουμε, στο πλαίσιο των συλλογικών διαδικασιών που πρόκειται να εξελιχθούν αμέσως μετά, με πρώτο και κορυφαίο το συνέδριο. Επομένως, νομίζω ότι ένα βασικό ερώτημα το οποίο τίθεται εκ των πραγμάτων και προς τη φίλη Φώφη και προς το φίλο Σταύρο, είναι εάν αυτά τα οποία ισχυρίζονται, εννοούν ότι θα ισχύουν έτσι κι αλλιώς. Δηλαδή, εάν εννοούν ότι εκείνοι δεν δέχονται, ή βάζουν "βέτο" στην ενοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, σε περίπτωση που εκλεγεί κάποιος, ο οποίος προωθεί αυτή την άποψη" είπε ο κ. Ραγκούσης. "Για παράδειγμα, εγώ έχω την άποψη της άμεσης ενοποίησης των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Τι θα κάνει η Φώφη, τι θα κάνει ο Σταύρος, θα πούνε όχι; Θα πουν, "αρνούμαστε να ενοποιήσουμε τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες"; Εάν έχουν σκοπό να θέσουν "βέτο", πρέπει να το πουν τώρα. Δεν μπορεί οι πολίτες στις 12 Νοεμβρίου να έρθουν να συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη στην προσπάθεια ίδρυσης ενός νέου φορέα και να λειτουργήσουν υπό καθεστώς βέτο, είτε της Φώφης, είτε του Σταύρου" υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης.
   
  Σε ερώτηση, για το ποια θα πρέπει να είναι "τα δύο πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν" μετά την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ραγκούσης απάντησε:
   
  "Σε ότι αφορά εμένα, τα δύο πρώτα βήματα θα είναι: Καθαρό όχι σε κυβέρνηση "υποταγής στην πραγματικότητα” - στον κ. Μητσοτάκη σε περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία - και το δεύτερο θα είναι ένα μεγάλο "ναι” στην ανανέωση, όπου θα γίνει πράξη αυτό το οποίο έχω δεσμευτεί: ότι στα επόμενα ψηφοδέλτια, όσοι έχουν συμπληρώσει δώδεκα χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας, δεν θα συμμετέχουν σε αυτά".
   
  Σε ερώτηση, εάν, αντίθετα, βλέπει μετεκλογική συνεργασία του νέου φορέα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ραγκούσης απάντησε:
   
  "Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμένο, εγώ δεν βλέπω έτσι κι αλλιώς, και δεν έβλεπα και τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχαμε ποτέ συνεργασία για να έχουμε μετά. Το πρόβλημα του δικού μας χώρου, έχει προκύψει από τη συνεργασία με τη ΝΔ, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ δε συνεργαστήκαμε ποτέ".

  "Με ή χωρίς τον Πάνο Καμένο", μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ "επίσης δεν υφίσταται σαν ερώτημα" ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, εκτιμώντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει τις εκλογές" και επομένως δεν θα είναι σε θέση να προτείνει συνεργασία, "όχι σε μας, αλλά σε οποιονδήποτε".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων