Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 18:15

  Προτάσεις για Υγεία, Ασφάλιση και Κοινωνική Αλληλεγγύη παρουσιάζει ο Κ. Μητσοτάκης

  Προτάσεις για Υγεία, Ασφάλιση και Κοινωνική Αλληλεγγύη παρουσιάζει ο Κ. Μητσοτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Εγκαλώντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων πως "έχει αποτύχει παταγωδώς" να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα πολιτικών που θα μειώσει τη φτώχεια, η Νέα Δημοκρατία στρέφει το βλέμμα της στο 3ο προσυνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί σε δύο εικοσιτετράωρα στα Ιωάννινα.

  Όπως τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εργασίες του προσυνεδρίου θα επικεντρωθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια. Παράλληλα, έχουν στόχο να καταδείξουν ότι η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα. "Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολιτικών που θα μειώσει τη φτώχεια, θα αυξήσει την κοινωνική κινητικότητα και θα διασφαλίσει τις αναγκαίες υπηρεσίες στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, όπως συμβαίνει σε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά Κράτη. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί, δυστυχώς, σήμερα ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους", επισημαίνει η οδός Πειραιώς. Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πώς, παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση Σαμαρά, με την εισαγωγή  του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, την ιατροφαρμακευτική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων, τα προβλήματα σήμερα έχουν γιγαντωθεί.

  "Δυστυχώς, η κυβέρνηση, αφού υφάρπαξε την ψήφο των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση, αδιαφόρησε πλήρως για αυτούς, οδηγώντας ακόμη περισσότερους στη φτώχεια. Στην Υγεία, η διάλυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  με κομματικές διοικήσεις σε ρόλο κομισάριου,  η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας και η  απίστευτη  ταλαιπωρία των πολιτών στις αναμονές για φάρμακα, χειρουργεία και θεραπείες, είναι μερικά μόνον από τα συμπτώματα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κατάσταση είναι εξίσου δραματική και σε ό,τι αφορά στα ποσοστά φτώχειας στη χώρα μας, λόγω των μέτρων που οδήγησαν στην μείωση των εισοδημάτων εκατομμυρίων συμπολίτες μας: την αύξηση των άμεσων, των έμμεσων, των ειδικών φόρων και των εισφορών, όπως επίσης και τις οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ", σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση και σχολιάζουν πως όλη αυτή η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, 3.500.000 συμπολίτες μας να βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας.

  Στην οδό Πειραιώς επισημαίνουν πως τα αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα στην κοινωνική πολιτική είναι εξίσου απογοητευτικά.

  "Είναι ενδεικτικό ότι ελάχιστοι από όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης καταφέρνουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.  Αυτό είναι μεταξύ άλλων και το θλιβερό αποτέλεσμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος με τις νέες εισφορές που επιβάλλει σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες οδηγεί τους πλέον παραγωγικούς τομείς της οικονομίας σε εξόντωση και οξύνει τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Ακόμη και στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, για την οποία τόσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ανικανότητα και η αδιαφορία της Κυβέρνησης είναι παροιμιώδης. Ανικανότητα που εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από την πολύ χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους", αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Λίγο πριν σηκώσει αυλαία το 3ο προσυνέδριο (με το δρόμο προς το ορόσημο του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της 16ης και της 17ης Δεκεμβρίου να έχει καλυφθεί κατά το ήμισυ, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν πως η γαλάζια παράταξη έχει, ήδη, επεξεργαστεί και διαρκώς επικαιροποιεί ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πολλές από τις προτάσεις αυτές θα έρθουν στο προσκήνιο από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων.

  Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες του προσυνεδρίου θα εξελιχθούν σε τρεις ενότητες:

  - Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.

  - Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.

  - H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ