Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 09:03

  Ν.Δ: Με το βλέμμα στο πρόγραμμα για τους κοινωνικά ευάλωτους

  Ν.Δ: Με το βλέμμα στο πρόγραμμα για τους κοινωνικά ευάλωτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου
   
  Σε χωροχρόνο 3ου προσυνεδρίου εισέρχεται πλέον η Νέα Δημοκρατία, με τα ζητήματα-αιχμή της καθημερινότητας των πολιτών να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, μέσα και από το μοτίβο των επισκέψεων που πραγματοποιεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Όσο τα…γαλάζια τροχιοδεικτικά της αποδόμησης βασικών αφηγημάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, γίνονται όλο και πιο εμφατικά, η οδός Πειραιώς χαράσσει πορεία προς το ορόσημο της 16ης και της 17ης Δεκεμβρίου και το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων.

  Μετά τα προσυνέδρια της Νίκαιας για την εργασία και την καταπολέμηση της εργασίας και της Πάτρας για τη νέα γενιά, την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, έρχονται στο προσκήνιο και σε σκηνικό Ιωαννίνων τα προβλήματα των συμπολιτών μας που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη.

  Από κοντά και σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο Μητσοτάκη, με την κωδική ονομασία "ανανέωση της παράταξης". Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, άλλωστε, έχει καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση (με τελευταίο παράδειγμα την ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα) ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθυνθεί σε όλους. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται.

  Το στοίχημα παραμένει, έτσι κι αλλιώς, κομβικό. Επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο δρόμο για την περαιτέρω ενδυνάμωση του αέρα της κυβερνησιμότητας, είναι να σπάσει τα στερεότυπα, τις παλαιές αντιλήψεις και το στενό κομματικό πλαίσιο, ανοίγοντας την παράταξη σε νέες δεξαμενές πολιτών.

  Με το βλέμμα στους νέους. Με το βλέμμα σε εκείνους "που έχουν μία ζωή πριν την πολιτική". Με το βλέμμα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Σε όλους εκείνους, που βιώνουν καθημερινά τη μέγγενη της κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτή αποτυπώνεται κατά κύριο λόγο, στην υπερφορολόγηση και στο βαρύ φορτίο των ασφαλιστικών εισφορών.

  "Δεν είναι κανονική μια χώρα, που οι πολίτες της αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Οι συνολικές υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεπεράσει τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι κανονική μια χώρα όταν το Κράτος χρωστά στους πολίτες του περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια. Σίγουρα δεν είναι κανονική μια χώρα αυτή στην οποία, κάθε τρεις και λίγο, γίνεται πάρτι με μολότοφ εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Δεν ζούμε σε μια κανονική χώρα όταν τρεις Ευέλπιδες δέχονται βίαιη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και κανείς δεν αντιδρά. Δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία τα Πανεπιστήμιά μας γίνονται πολλές φορές θερμοκοιτίδες αναρχίας και βίας. Δεν ζούμε σε μία κανονική χώρα, όταν ο βασικός της ενεργειακός πάροχος, η ΔΕΗ, βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπία", διαμηνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα βρεθεί την Τετάρτη στα Ιωάννινα, αναπτύσσοντας τις βασικές οπτικές του κόμματος, που έχουν στο κέντρο τους όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.

  Όπως σημειώνουν στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς, στη διάρκεια των εργασιών του 3ου προσυνεδρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξηγήσει μεταξύ άλλων, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

  Παράλληλα, στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει στην αυλαία του προσυνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται πως θα θέσει επί τάπητος τις προτάσεις της επόμενης γαλάζιας κυβέρνησης, δίνοντας απαντήσεις για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Για το πώς θα αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

  "Είναι υποχρέωσή μας και ευθύνη μας να θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της φτώχειας στην Ελλάδα. Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με οριζόντια επιδόματα.  Ούτε με επιδοτήσεις. Η φτώχεια ξεριζώνεται με δουλειές.  Αλλά, όσο οι επενδύσεις δεν έρχονται και δουλειές δεν υπάρχουν, μια πολιτική είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική. Και είναι η πολιτική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος", τόνισε, απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Όσον αφορά σε αυτό καθαυτό το momentum του 3ου προσυνεδρίου, οι ενότητες θα είναι τρεις:
  -Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.
  -Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.
  - H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ