Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 08:13

  Ο Τσίπρας "ενημερώνει" την Πολιτική Γραμματεία για ΗΠΑ και αξιολόγηση

  Ο Τσίπρας "ενημερώνει" την Πολιτική Γραμματεία για ΗΠΑ και αξιολόγηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Η πρώτη συνεδρίαση του διερυμένου κομματικού οργάνου πραγματοποιείται σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου συναντώντας τον αμερικανό πρόεδρο, έγιναν μια σειρά από ικανοποιητικές ( και άλλες εντελώς καθόλου για το κυβερνών κόμμα) δηλώσεις και συνεννοήσεις. 

  Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε για σήμερα το πρωί τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου με αντικείμενο την εφ όλης της ύλης τρέχουσα ατζέντα και κύριο κορμό, τις εξελίξεις για την διαπραγμάτευση της γ΄ αξιολόγησης. 

  Η αναχώρηση των Θεσμών ( θα επιστρέψουν προσεχώς) άφησε πίσω, σε αντίθεση με τις διαβουλεύσεις για τις προηγούμενες αξιολογήσεις, ικανοποιημένο και αισιόδοξο το κυβερνητικό επιτελείο, όπερ και πρόκειται να διατυπωθεί και σήμερα, δια πρωθυπουργικών χειλέων. 

  Ωστόσο, η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων παραμένει ζητούμενο, εξ΄ ού και ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στείλει και νέο μήνυμα για την ανάγκη μη εφησυχασμού των αρμοδίων υπουργών και της ταχείας υλοποίησης των συμφωνηθέντων. 

  Παραλλήλως ωστόσο, η " κεντρική" ιδέα του μηνύματος Τσίπρα θα είναι ότι οι οιωνοί για την ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης, όπως διαφάνηκε από το πρώτο κρας-τεστ Αθήνας - τεχνικών κλιμακίων είναι εξόχως θετικοί. Η αξιολόγηση θα κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος, μεγάλα εμπόδια δεν υπάρχουν, θα τονίσει , αλλά... ( σε αντίθεση με προγενέστερες φάσεις), θα επισημάνει πως αυτή τη φορά η "μπάλα" είναι στα πόδια της Κυβέρνησης. 

  Ολιγωρίες και καθυστερήσεις από κυβερνητικής πλευράς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές καθόσον "πυροβολούν" την διαπιστωμένη από την κυβέρνηση βούληση όλων των Θεσμών για γρήγορη αποπεράτωση των διαδικασιών της γ΄αξιολόγησης. 

  Σημειώνεται ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος, η Αθήνα στοχεύει στην ολοκλήρωσή της έως το πρώτο μισό του προσεχούς Ιανουαρίου. 

  ΗΠΑ και ωφέλη

  Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε την Παρασκευή, απαντώντας στην "ώρα του Πρωθυπουργού" σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και την εμπορική συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, ο κ. Τσίπρας θα προβεί σε αναλυτική αποτίμηση των κερδών από τις συναντήσεις του σε Σικάγο και Ουάσινγκτον. 

  Οι αβροφροσύνες προς τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι γνωστό πως μούδιασαν το εσωκομματικό του ακροατήριο, μεγάλο μέρος του οποίου δεν είδε με καθόλου θετικό μάτι ούτε το deal με Τραμπ για τους F-16. 

  Παρασκηνιακά ( πλην Ν. Φίλη ο οποίος "πυροβόλησε" την κυβέρνηση ως συνηθίζει τους τελευταίους μήνες) εκφράστηκαν γκρίνια και ανησυχίες τόσο για το δια ταύτα του ταξιδιού στις ΗΠΑ όσο και για το έλλειμμα ενημέρωσης των επίσημων κομματικών οργάνων. 

  Παρά ταύτα, η εσωτερική ανησυχία ήταν περιορισμένου "βεληνεκούς", όπως αποδεικνύεται και από τη σιωπή ή της εξαιρετικά προσεκτικά διατυπωμένες ενστάσεις των "ανησυχούντων". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ