Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Οκτ-2017 12:20

  Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας φτωχοποίησε την Ελλάδα και τους πολίτες

  Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας φτωχοποίησε την Ελλάδα και τους πολίτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:18

  Εφ’ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης επίθεση κατά της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισημαίνοντας πως αυτό που θέλει η κοινωνία είναι μία Ελλάδα που θα μετατραπεί και πάλι σε χώρα κανονική, θα βγει οριστικά από την κρίση και θα δώσει ευκαιρίες στους πολλούς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα "πρωθυπουργό του ψεύδους" και σημείωσε πως οι Έλληνες θέλουν πολιτική αλλαγή. "Θέλουν να φύγει όσο πιο γρήγορα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως μύθο τα νέα αφηγήματα Τσίπρα και Μεγάρου Μαξίμου για έξοδο από το μνημόνιο και επιστροφή της κοινωνίας σε κανονικούς ρυθμούς. "Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα, από τη στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Δεν είναι κανονική χώρα, όταν γίνεται πάρτι με μολότοφ. Δεν είναι κανονική μία χώρα που τα πανεπιστήμια γίνονται πολλές φορές κοιτίδα ανομίας. Με λίγα λόγια, όσο κυβερνούν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, μία αλλοπρόσαλλη ομάδα που στοχεύει μόνο την εξουσία, κανονικότητα δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση κομπάζει για δήθεν περιορισμό της ανεργίας. Το κάνει αυτό, όταν οι Έλληνες εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες τη χώρα, για να πάνε στο εξωτερικό. Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι συνθήκες εξαθλίωσης. Ο κ. Τσίπρας δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Το διαθέσιμο εισόδημα έχει συρρικνωθεί. Η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί. Όλοι οι αναπτυξιακοί δείκτες το φωνάζουν. Σήμερα έχουμε τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Ένας στους πέντε συμπολίτες μας είναι φτωχός. Ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους. Και μετά κάνει πως ενδιαφέρεται για αυτούς. Ο κ. Τσίπρας έχει χαθεί στη μετάφραση. Επικεφαλής μίας κυβέρνησης που τρέμει μήπως χάσει την εξουσία", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Συνεχίζοντας σε τόνους ιδιαίτερα υψηλούς, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό πως φτωχοποίησε την Ελλάδα και προσθέτει νέες επιβαρύνσεις και για το 2018. "Έχουμε ήδη ψηφισμένα μέτρα. Νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο. Κατάργηση του ΕΚΑΣ και φοροαπαλλαγών. Περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα. Πρόσθετες επιβαρύνσεις σε ασφαλιστικές εισφορές. Αυτά για το μύθο πως η Ελλάδα γίνεται κανονική χώρα. Ο άλλος μύθος είναι αυτός του κ. Τσίπρα πως η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο του 2018. Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει γρήγορα την τρίτη αξιολόγηση. Από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ξεκινά νέα μνημόνιο. Με μέτρα Τσίπρα-Καμμένου που θα πλήξουν τους πιο αδύναμους.  Ο κ. Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα, λόγω της δικής του αναξιοπιστίας. Μόνο που την αναξιοπιστία του την πληρώνουν οι πολίτες. Η αλήθεια είναι πως θα βγαίναμε από το μνημόνιο, εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας", επεσήμανε και, πετώντας το γάντι στον κ. Τσίπρα, τον κάλεσε εάν θέλει να πείσει τους πολίτες ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, να έρθει στη Βουλή και να καταργήσει τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, που ήδη έχει ψηφίσει. 

  -Εκεί πρέπει να κατευθυνθεί το υπερπλεόνασμα

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που σημείωσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει μετά τον Αύγουστο του 2018 να βρεθεί  σε ένα περιβάλλον όπου το κόστος δανεισμού θα είναι παράλογο και ασφυκτικό, τόνισε πως ο πρωθυπουργός μπορεί να αφηγείται παραμύθια, αλλά στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες.

  "Η κυβέρνηση όχι μόνο δε θα έπρεπε να πανηγυρίζει για το μεγαλύτερο πλεόνασμα που τάχα πέτυχε, αλλά αυτό το υπερπλεόνασμα είναι η επιβεβαίωση της αποτυχημένης πολιτικής της. Κανείς δε μας υποχρεώνει να έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα, πέραν αυτού που μας υποχρεώνουν τα αχρείαστα μνημόνια Τσίπρα. Το μεγαλύτερο πλεόνασμα προκύπτει από τους αχρείαστους φόρους Τσίπρα. Πέρυσι πανηγύριζαν και πάλι για το πλεόνασμα. Αποσιώπησαν πως το πλεόνασμα το είχαν υφαρπάξει από τους πολίτες που εξοντώθηκαν από την υπερφορολόγηση. Στόχος κάθε σοβαρής κυβέρνησης πρέπει να είναι ο περιορισμός των πλεονασμάτων και όχι η αύξησή τους", ανέφερε και έκανε λόγο για "μία βαθιά ανήθικη διακυβέρνηση", η οποία αφού διέλυσε την κοινωνία, έχει το θράσος να πει πως θα επιστρέψει λίγα χρήματα.

  "Έχουν νομοθετήσει μέτρα 15 δισ. Και αφού το κάνουν αυτό, χαρακτηρίζουν ως δήθεν κατόρθωμά τους πως μπορεί να επιστρέψουν 1,5 δισ. πίσω. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρξει οποιοδήποτε υπερπλεόνασμα, που ενδέχεται να υπάρξει λίγο των ανελέητων φόρων, ένα μέρος πρέπει να κατευθυνθεί στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αλλά ένα μέρος να επιστρέψει στην κοινωνία μέσο επιστροφής φόρων και το υπόλοιπο να κατευθυνθεί προς την εξόφληση οφειλών του κράτους", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τον κ. Τσίπρα:

  -Να δώσει εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ.
  -Να δώσει έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ.

  "Τον καλώ να πάψει να πανηγυρίζει για το υπερπλεόνασμα. Το κλέβουν από το υστέρημα μίας κοινωνίας που την κάνουν να υποφέρει", σημείωσε.  

  -Όλα στο φως. Ο κ. Τσίπρας δεν πέτυχε τίποτα στις ΗΠΑ

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εστιάζοντας στο πρόσφατο πρωθυπουργικό ταξίδι στις ΗΠΑ, τόνισε πως ο κ. Τσίπρας δεν πέτυχε κανένα στόχο.

  "Στις ΗΠΑ δεν ελήφθη καμία απόφαση που να αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Στο ζήτημα της Σούδας προτιμούν τις ετήσιες ανανεώσεις, αντί για πολυετή συμφωνία. Το κάνει ο κ. Τσίπρας, γιατί οι ετήσιες ανανεώσεις δε χρειάζεται να έρθουν στη Βουλή, ενώ μία πολυετή συμφωνία πρέπει να έρθει στο Κοινοβούλιο. Φοβάται ακόμα όσους ζουν και είναι αρκετοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τις αναμνήσεις των διαδηλώσεων στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Επειδή δε μπορεί να τους χειριστεί, στερεί από τη χώρα μας ένα ουσιαστικό διαπραγματευτικό όπλο, που θα βελτίωνε τη θέση της πατρίδας μας. Για τα εθνικά μας ζητήματα, δεν ακούστηκε λέξη στις ΗΠΑ. Ούτε στο ζήτημα των επενδύσεων. Η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών είναι απόλυτα αναγκαία. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση έχει χειριστεί το θέμα γεννάει πολλά ερωτηματικά. Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση και αυτό δείχνει πως χειρίζεται η ερασιτεχνική παρέα του Μαξίμου ένα θέμα εθνικής σημασίας. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση, που δε λαμβάνεται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Αρκετά πληρώσαμε τους μεσάζοντες και τα αντισταθμιστικά από τα οποία κάποιοι έγιναν πλούσιοι σε βάρος του ελληνικού λαού", επεσήμανε και ανέφερε ότι αντί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις περιστάσεις, αποδείχθηκε κατώτερή τους.

  Ο κ. Μητσοτάκης έφερε και πάλι στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα των ομογενών να ψηφίζουν στις εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους. "Τους το χρωστάμε", σημείωσε.
   
  *Σταχυολογώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε:
   
  -Μία Ελλάδα που σέρνεται μπορεί να ικανοποιεί τον κ. Τσίπρα, αλλά όχι τους πολίτες.

  -Εμείς είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για το μέλλον. Για το πώς θα φέρουμε νέες θέσεις εργασίας, μέσα από μία έκρηξη των επενδύσεων. Για το πώς θα μειώσουμε τα φορολογικά βάρη. Για το πώς θα σταθούμε πλάι στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Το σχέδιό μας δεν παραβλέπει τη σκληρή πραγματικότητα των αγορών. Δεν παραβλέπει τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες, που εξακολουθούν να υπάρχουν, λόγω των στόχων που μας έχει δεσμεύσει η κυβέρνηση. Το σχέδιο μας όλα αυτά τα έχει μετρήσει. Είναι άμεσα εφαρμόσιμο και οριοθετημένο.

  -Είναι ευθύνη μας να θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της φτώχειας στην Ελλάδα. Η φτώχεια ξεριζώνεται με δουλειές. Όχι με επιδόματα και επιδοτήσεις. Όσο οι επενδύσεις δεν έρχονται, μία πολιτική είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική. Η πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

  -Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Δεν είχε το 2015, όταν ταυτίστηκε με τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη. Δεν είχε όταν υπέγραψε τα αχρείαστα μνημόνια. Δεν έχει και σήμερα, που στο παρά πέντε εφαρμόζει μέτρα χωρίς συνοχή, χωρίς να τα πιστεύει, μόνο και μόνο για να νέμεται την εξουσία. Ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από την αγωνία πώς θα μείνει στην εξουσία. Είναι κυβέρνηση χωρίς πυξίδα. 

  -Το προσφυγικό μπορεί να περιμένει, θυσία στο βωμό των εσωκομματικών ισορροπιών. Όπως και τα θέματα ασφάλειας. Η αστυνομία είναι απούσα από το κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. Η ΝΔ δε θα ανεχθεί την κατάλυση του κράτους δικαίου. Δε θα δεχθεί η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

  -Σήμερα χρειαζόμαστε μία ισχυρή Ελλάδα, σε μία ισχυρή Ευρώπη.

  -Οι επόμενοι μήνες θα έχουν μεγάλη σημασία. Θα κάνουν τα πάντα, για να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε και να στηλιτεύσουμε να νέα ψέματα της κυβέρνησης. Είμαστε εδώ για να προβάλουμε το θετικό μας λόγο. Είμαστε ένα κόμμα που δίνει φωνή σε κάθε πολίτη. Όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την επιλογή. Θέλω να σας ζητήσω να στηρίξετε νεότερα στελέχη που μπαίνουν στην πολιτική. Η ανανέωση δεν είναι απειλή για ένα κόμμα ή τους βουλευτές του. Αποτελεί ανάγκη και όρο εκσυγχρονισμού και προόδου. Μπορεί να αποτελεί μέχρι και συνθήκη πολιτικής επιβίωσης. Η ανανέωση είναι μία εντολή που έλαβα. Η ανανέωση θα προχωρήσει. Το κόμμα θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Η μεγάλη μας πρόσκληση είναι πως έχουμε τη δυνατότητα να ενώνουμε την πείρα και τη γνώση με το νέο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ