Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Οκτ-2017 01:33

  "Τρέχει" το εγχείρημα ανανέωσης της ΝΔ

  "Τρέχει" το εγχείρημα ανανέωσης της ΝΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Σέβομαι και τιμώ απεριόριστα τα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για αυτή την παράταξη και στάθηκαν κοντά στην Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές του στιγμές του κόμματος. Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζω απόλυτα την ανάγκη να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους. Και οι νέοι αυτοί οι άνθρωποι, για μένα, πρέπει να έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό. Να έχουν μια ζωή πριν την πολιτική”.

  Οι πόρτες της οδού Πειραιώς, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στις δημόσιες παρεμβάσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανοίξει. Και τα μηνύματα που απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνονται σε όλους τους πολίτες. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Ανεξάρτητα του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχονται. Η αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όταν και υποδέχθηκε 32 στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από την διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών της γαλάζιας παράταξης, δεν είναι καθόλου τυχαία. Η ανανέωση της γαλάζιας παράταξης, μέσα και από το Μητρώο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποτελώντας ένα από τα βασικά προσωπικά στοιχήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, όπως ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές, επιδίωξη της οδού Πειραιώς στο δρόμο για την περαιτέρω ενδυνάμωση του αέρα της κυβερνησιμότητας, είναι να σπάσει τα στερεότυπα, τις παλαιές αντιλήψεις και το στενό κομματικό πλαίσιο, ανοίγοντας το κόμμα σε νέες δεξαμενές πολιτών.

  Το Capital.gr παρουσιάζει σήμερα ορισμένα από τα νέα πρόσωπα του Μητρώου. Κοινό ερώτημα τι ήταν αυτό που τα ώθησε να δηλώσουν "παρών” στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης.

  Επάνω αριστερά: Λίζα Βαρδακάρη - Επάνω δεξιά: Βασιλική Καλοδήμου 
  Κάτω αριστερά: Νίκος Γαβαλάς - Κάτω δεξιά: Γιώργος Σακελλαράκης

  Ο ερευνητής Μοριακής Βιολογίας, Νίκος Γαβαλάς, στέκεται κατά κύριο λόγο στο αξιοκρατικό πλαίσιο επάνω στο οποίο έχει δομηθεί και εξελίσσεται το Μητρώο Αξιολόγησης Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. "Πρόκειται για μία ευκαιρία που δίνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με την πολιτική ή ακόμα και σε ανθρώπους που δεν πίστευαν ποτέ πως θα ασχοληθούν με την πολιτική να βγουν μπροστά. Αυτό που με...τράβηξε περισσότερο στο όλο εγχείρημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν τα αξιοκρατικά στοιχεία που το περιέβαλε. Είναι μία ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να μεταδώσουν τις γνώσεις τους, με στόχο να γίνει καλύτερη η επόμενη ημέρα για τη χώρα μας”, επισημαίνει, στο Capital.gr, ο Νίκος Γαβαλάς.

  Το στέλεχος επιχειρήσεων στο φαρμακευτικό κλάδο, Γιώργος Σακελλαράκης, αν και σημειώνει πως ουδέποτε στο παρελθόν είχε δεσμούς με κάποιον πολιτικό χώρο, σημειώνει πως αυτό που τον έπεισε να δηλώσει συμμετοχή στο Μητρώο Στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οι προτάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και, κυρίως, η "συμφωνία αλήθειας” που πρότεινε στους πολίτες. "Αν και στην αρχή είχα κάποια καχυποψία, μέσα από την όλη διαδικασία ένιωσα πως αυτό που λαμβάνει χώρα στο Μητρώο με καλύπτει πλήρως. Το όλο εγχείρημα είναι άκρως αξιοκρατικό και δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να συνεισφέρουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου "αύριο” για την Ελλάδα”, αναφέρει ο Γιώργος Σακελλαράκης.

  Η Λίζα Βαρδακάρη, στέλεχος επιχειρήσεων με μεγάλη πορεία στον ιδιωτικό τομέα, έστειλε το βιογραφικό της και, αν και στην αρχή είχε κάποιες επιφυλάξεις, όταν το μοτίβο των συνεντεύξεων ξεκίνησε, διαπίστωσε πως η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, γεγονός το οποίο, όπως τονίζει, αναθέρμανε το ενδιαφέρον της για το Μητρώο. "Πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο, στην πρώτη γραμμή, άνθρωποι με εμπειρία. Προκειμένου να ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα. Θεωρώ πολύ σημαντικό στοιχείο τόσο τα ανοίγματα που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους νέους, όσο και την έννοια της αξιοκρατίας που προωθεί. Και αυτά τα συστατικά είναι σημαντικά για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας”, σημειώνει.

  Η γενετίστρια/ερευνήτρια, Βασιλική Καλοδήμου, απέστειλε το βιογραφικό της λίγο πριν φύγει για το εξωτερικό, απογοητευμένη, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. "Για πρώτη φορά ο λόγος δίνεται στον από πολίτη. Στον πολίτη που ενδιαφέρεται για την πολιτική, αλλά δεν ήταν ενταγμένος σε κάποια παράταξη. Το στοιχείο της αξιοκρατίας ήταν κομβικό στη διαδικασία. Και αυτό που θέλουμε είναι να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας”, επισημαίνει. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020