Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Οκτ-2017 00:13

  Γενική ..."ευφορία" σε Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ για την γ' αξιολόγηση

  Γενική ..."ευφορία" σε Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ για την γ' αξιολόγηση
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 00.24

  Της Νίκης Ζορμπά

  Μεγάλη ευφορία καταλαμβάνει Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ ( βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια κλίματος) για τις συνθήκες στις οποίες θα κλείσει η γ΄ αξιολόγηση. 

  Ο συνήθως πιο "εγκρατής" Τσακαλώτος που ... συγχύζει μάλιστα συχνά-πυκνά το Μαξίμου γιατί περιγράφει το κλίμα κατά τι ζοφερότερο απο όσο επιθυμεί το κυβερνητικόν αφήγημα, χθες δήλωσε από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε για το 5ο Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα και η υποδόση θα εκταμιευτεί χωρίς προβλήματα και εμπλοκή. 

  "Δεν ισχύει ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, δεν ισχύει ότι δεν θα πάρουμε την υποδόση, δεν ισχύει ότι θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα, δεν ισχύει, δεν ισχύει.. ", είπε επιτιθέμενος σε ΜΜΕ που καταστροφολογούν και "δυσκολεύεσαι να βρεις πού είναι η είδηση και πού η άποψη".

  "Πιστοποίησε" μάλιστα τις του Μαξίμου προβλέψεις ότι η έξοδος από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, θα είναι "καθαρή". 

  Νωρίτερα και ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκπέμψει σήμα αισιοδοξίας ( ουδείς εκπλήσσεται βέβαια) για την διαπραγμάτευση που άρχισε μόλις χθες με τους Θεσμούς. 

  Στο "περιθώριο" της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας, ο κ. Τσίπρας , μιλώντας με δημοσιογράφους είπε σχετικά με την αξιολόγηση πως "όλα καλά, είμαστε καλύτερα από ποτέ" ενώ στην ερώτηση για το πότε αναμένει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της, περιορίστηκε να πει πως του αρκεί " πως είμαστε εντός των στόχων". 

  Πάντως, ο κ. Τσίπρας το σαββατοκύριακο, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με υπουργούς εμπλεκόμενους στην αξιολόγηση, έθεσε εκ νέου θέμα ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων γιατί στο πεδίο αυτό τα πράγματα μάλλον δεν πάνε και τόσο καλά. 

  Όπως σημειώνει η Handelsblatt ( η οποία κατά τα άλλα πιστώνει στον έλληνα πρωθυπουργό πως έχει ανεβάσει "ταχύτητα" για να μην επαναληφθεί η ίδια καθυστέρηση που σημειώθηκε στη β΄αξιολόγηση): "Θα ήταν ένα μικρό θαύμα εάν η κυβέρνηση κατάφερνε να υλοποιήσει μέχρι το τέλος του χρόνου τα προαπαιτούμενα". 

  Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στα Ιωάννινα ( το περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη από χθες) και θα εκφωνήσει την ομιλία του βάσει προγράμματος, στις 19.30 το απόγευμα. Και από την "καρδιά" της Ηπείρου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει θετικό σινιάλο για τη διαπραγμάτευση και την "ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας". 

  Τι θα πει Τσίπρας σε Γιάννενα

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, θα αναφερθεί σε:

  *Η ανάπτυξη την οποία επιδιώκουμε, με αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, και με τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, πρέπει να ανατρέψει όλες τις αρνητικές δυναμικές, όλες τις παθογένειες που έχουν επιβαρύνει, ως τώρα, την Περιφέρεια της Ηπείρου. 

  *Η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. 

  *Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης βασίζεται σε σταθερούς άξονες που υπερβαίνουν τις διαρθρωτικές αδυναμίες και αντιμετωπίζουν την συσσωρευμένη παθογένεια των τελευταίων δεκαετιών. Γι αυτό, προτεραιότητά μας είναι: 

  -Ο ταχύτερος δυνατόν  εξορθολογισμός και η αποκατάσταση των αδικιών στην κατανομή των ενισχύσεων.
  -Η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.
  -Η δημιουργία μεγέθους κλίμακας των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να έχουν δυνατότητες ανταγωνισμού και εξωστρέφειας. Πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συλλογικών επαγγελματικών σχημάτων.
  -Η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο και η υποστήριξη της από νέο επιστημονικό δυναμικό.
  -Ειδικότερα στήριξη της κτηνοτροφίας

  Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό Νόμο, με ειδική στόχευση στον αγροδιατροφικό τομέα, την μεταποίηση, τον τουρισμό και την οικονομία της γνώσης. 

  *Για την ενέργεια αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της τροφοδοσίας τω νπόλεων της Περιφέρειας με φυσικό αέριο και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιφέρεια. 

  Εκτενείς θα είναι οι αναφορές του σε Υποδομές (Οδικά έργα), Στήριξη έρευνας - Σύνδεση του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ  με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα, στο Περιβάλλον, τον Τουρισμό και την Υγεία. 

  Παραλλήλως, θα πραγματοποιήσει το πρωί και περιοδεία: 

  -Στις 11  θα επισκεφθεί το  Συσκευαστήριο Ιχθύων Θεσπρωτίας  "Δάγων".

  - Στη μία μ.μ  θα επισκεφθεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών "Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄"  της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή".

  - Και στις 5.30 μμ θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννιτών, στο ξενοδοχείο  Du Lac.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων