Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2017 09:23

  Έμφαση σε οικονομία και καθημερινότητα από τον Κ. Μητσοτάκη

  Έμφαση σε οικονομία και καθημερινότητα από τον Κ. Μητσοτάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου
   
  Η εβδομάδα που πέρασε στάθηκε πυκνή σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο για τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τις επαφές σε επίπεδο Βρυξελλών και τα τετ α τετ με ευρωπαίους επιτρόπους και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μέχρι το συνέδριο του "Capital + Vision" και το 2ο προσυνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νέα γενιά και τα καυτά μέτωπα που την απασχολούν, η οδός Πειραιώς δείχνει, αν μη τι άλλο, καθαρά πως το επόμενο κύμα της στρατηγικής της εστιάζει στις αιχμές της οικονομίας και της καθημερινότητας.

  Όσο, δε, το οικοσύστημα των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων εισέρχεται σε χωροχρόνο τρίτης αξιολόγησης της Αθήνας από τους πιστωτές, τα… γαλάζια καμπανάκια για άμεσο κλείσιμο των διαπραγματεύσεων, με το βλέμμα στραμμένο στο… κυβερνητικό κατενάτσιο της δεύτερης αξιολόγησης που έκλεισε με νέα μέτρα-φωτιά για τους πολίτες, αρχίζουν και ηχούν βαριά στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου.

  Η αποτύπωση και ανάλυση του προγράμματος επανεκκίνησης της χώρας, όπως αυτή λαμβάνει σάρκα και οστά μέσα από τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν το κομβικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη.

  Μαζί με τα σαφέστατα μηνύματα ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οικονομική ατζέντα της οδού Πειραιώς εκτείνεται σε τομείς καίριους, οι οποίοι έχουν στην προμετωπίδα τους την έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων, που θα δημιουργήσει νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μόνο που αυτό το momentum-ορόσημο των επενδύσεων δεν είναι από μόνο του το μέσο που θα ανοίξει το δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα.

  Η μείωση της φορολογίας-μέγγενη για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, το κομβικό αφήγημα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα της χώρας κατέχουν θέση καίρια στο γαλάζιο αποτύπωμα του σχεδίου για τη μετάβαση της χώρας στη μετά-Μνημόνιο εποχή, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επισημαίνει πως οι προτάσεις της παράταξης είναι όχι μόνο ρεαλιστικές, αλλά και άμεσα εφαρμόσιμες.

  "Θεωρώ ότι το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα της χώρας είναι ένα σχέδιο απολύτως ρεαλιστικό. Ένα σχέδιο το οποίο δεν παραβλέπει τις μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο δημοσιονομικό επίπεδο, λόγω των στόχων στους οποίους έχει, δυστυχώς, δεσμεύσει τη χώρα μας για αρκετά χρόνια η σημερινή κυβέρνηση. Ένα σχέδιο το οποίο δεν παραβλέπει ούτε την σκληρή και συχνά αμείλικτη πραγματικότητα των αγορών, στις οποίες, κάποια στιγμή - και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα - θα πρέπει να απευθυνθούμε για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή μας, με ένα λογικό όμως, κόστος δανεισμού.

  Το σχέδιό μας όλα αυτά τα έχει μετρήσει", διαμηνύει ο κ. Μητσοτάκης, που δεν αποκλείεται να συγκαλέσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να τεθούν επί τάπητος άπαντα τα ανοιχτά ζητήματα, στην απαρχή της τρίτης αξιολόγησης.

  Δίνοντας σαφές στίγμα των προθέσεων και της στρατηγικής της οδού Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε, για ακόμα μία φορά μετά το ραντεβού της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το συγκροτημένο σχέδιο της γαλάζιας παράταξης για την ανάκαμψη της χώρας και της οικονομίας. Από το βήμα, δε, του "Capital + Vision", μίλησε για τέσσερα απαραίτητα βήματα όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, τα οποία σχετίζονται με:

  -Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος.
  -Την άρση των ρυθμιστικών, των χωροταξικών και των άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων.

  Την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και η επιστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας.

  -Τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και τη δραστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

  Την ίδια στιγμή, η πολιτική των ανοιγμάτων της Νέας Δημοκρατίας προς άπαντες τους πολίτες, ανεξάρτητα το τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ή από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονται, συνεχίζεται ακάθεκτη.

  "Εμείς δε διχάζουμε την ελληνική κοινωνία, δεν χωρίζουμε τους Έλληνες πολίτες σε αριστερούς, δεξιούς, πιο προνομιούχους, λιγότερο προνομιούχους. Ενώνουμε την κοινωνία και απευθύνουμε ένα μήνυμα πρόσκλησης και πρόκλησης να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα που μας αξίζει. Διότι μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση και με τη δική σας στήριξη, τη δική σας βοήθεια, τη δική σας συμμετοχή η Νέα Δημοκρατία θα διαμορφώσει τον οδικό άξονα για ένα μέλλον με εμπιστοσύνη, με αξιοπρέπεια", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθύνοντας ένα ακόμα προσκλητήριο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ