Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 13:30

  Κόντρα Λοβέρδου-Κουρουμπλή για το λαθρεμπόριο τσιγάρων

  Κόντρα Λοβέρδου-Κουρουμπλή για το λαθρεμπόριο τσιγάρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Κόντρα σε υψηλούς τόνους με υπαινιγμούς και καρφιά είχαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την υπόθεση του φορτίου πλοίου Ουκρανικής σημαίας με λαθραία τσιγάρα.

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον υπουργό Ναυτιλίας να απαντήσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου γιατί έντεκα μήνες μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου πλοίου με τα λαθραία τσιγάρα, το οποίο είναι ακινητοποιημένο στην Παλαιοχώρα Χανίων, δεν έχει κληθεί η εταιρεία να δώσει εξηγήσεις; "Έχει αποκαλυφθεί από τα στοιχεία που έχετε δώσει και εσείς, αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών όχι δικά σας- ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά μία συγκεκριμένη παραγωγό εταιρεία. Γιατί δεν την καλέσατε να δώσει εξηγήσεις;" ρώτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

  Ο ίδιος σε υψηλούς τόνους συνέχισε λέγοντας προς τον κ. Κουρουμπλή: "Πιέζεστε από την Κυβέρνηση, κύριε Κουρουμπλή; Έχετε πάρει εντολή; Η καθυστέρησή σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη διασύνδεση που έχετε εδώ οι ίδιοι ομολογήσει με συγκεκριμένο επιχειρηματία. Να δώσουμε τον λόγο της καθυστέρησης, στη σχέση αυτή; Και θέλετε να θυμηθώ τις συνεντεύξεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία, που ο κύριος Πρωθυπουργός ο Έλληνας του θυμίζει τον Πρόεδρο Πούτιν -ίσως τώρα του θυμίζει και τον Πρόεδρο Τραμπ-, που έχει πει να τον στηρίξουμε, γιατί σε αυτόν ανήκει το μέλλον της Ελλάδας; Αυτή είναι η εξήγηση που πρέπει να δώσω;"

  Τα καρφιά και οι υπαινιγμοί Λοβέρδου ανέβασαν κατακόρυφα το θερμόμετρο στην Ολομέλεια και τον υπουργό Ναυτιλίας να απαντά –πετώντας εξίσου καρφιά- ότι "εγώ στην πολιτική μου διαδρομή δεν υπήρξα υιοθετημένος κανενός. Τον κύριο αυτόν στον οποίο αναφέρεστε στη ζωή μου τον συνάντησα δύο φορές σε ποντιακές εκδηλώσεις. Δεν είχα καμία άλλη σχέση. Άλλοι ήταν στον γάμο του παιδιού του. Λοιπόν, μην αναφέρεστε σε μένα γι’ αυτά τα ζητήματα".

  Σε ό,τι αφορά την ουσία της ερώτησης για την συγκεκριμένη υπόθεση του λαθρεμπορίου ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι τα τσιγάρα έχουν εξαχθεί νομίμως από την Ελλάδα.

  "Από την συγκεκριμένη εταιρεία έχουν εξαχθεί νομίμως. Δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή η εταιρεία αυτή σε αυτήν την υπόθεση του πλοίου" τόνισε και παρέπεμψε στις Εισαγγελικές Αρχές για την διερεύνηση της υπόθεσης δηλώνοντας αναρμόδιος.  
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ