Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 12:03

  Σ. Θεοδωράκης: Ο Α. Τσίπρας να ενημερώσει τη Βουλή περί της συμφωνίας για τη Σούδα

  Σ. Θεοδωράκης: Ο Α. Τσίπρας να ενημερώσει τη Βουλή περί της συμφωνίας για τη Σούδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Την ανάγκη αποκομματικοποίησης του κράτους, αλλά και την καταπολέμηση της νεανικής φτώχειας και της νεανικής ανεργίας έφερε στο προσκήνιο των προτεραιοτήτων του ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.

  "Πιστεύουμε σε ένα Δημόσιο που δεν θα υπάρχει κομματική μπότα. Πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να απελευθερωθούν από τη ματιά του προϊσταμένου-κομματάρχη. Και θα πρέπει να εμπιστευθούμε τη δημόσια διοίκηση. Πήγα χθες στο ΑΣΕΠ, ένα όργανο που, όταν δημιουργήθηκε από τον Σάκη Πεπονή, είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις. Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί τη λειτουργία του. Εμείς λοιπόν προτείνουμε -και το συζήτησα με τον πρόεδρό του- ότι το ΑΣΕΠ θα πρέπει να επεκτείνει τις αρμοδιότητές του, οι προαγωγές στο Δημόσιο να γίνονται από το ΑΣΕΠ και να μην υπάρχει παρέμβαση του εκάστοτε υπουργού και του εκάστοτε κόμματος”, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. "Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -μιλάμε για 600.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα- να προσλάβουν από έναν νέο και να τους απαλλάξουμε από τις κρατικές εισφορές για έναν χρόνο. Αν το κάνουν 1 στις 3 επιχειρήσεις μιλάμε για 200.000 θέσεις εργασίας”, συμπλήρωσε και εστιάζοντας στη νέο εγχείρημα του κέντρου, επεσήμανε πως πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις σε μια κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. 

  "Πιστεύω ότι στις εκλογές θα πάνε να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου κόμματος που θα περιέχει ΔΗΣΥ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ –όλες τις δυνάμεις του Κέντρου- αλλά θα είναι ένα εντελώς νέο κόμμα, με νέα ηγετική ομάδα, νέα όργανα και νέες αρχές...Όλοι έχουμε τις διαφορετικές αποχρώσεις μας, αλλά έχουμε μια κοινή ταυτότητα: όλοι υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να υπάρχει μια μεγάλη κεντρώα προοδευτική παράταξη στον χώρο”, ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως οι πόρτες του νέου κινήματος θα είναι από την πλευρά του ανοιχτές για αυτό που ονομάζεται παραγωγική δημιουργική Ελλάδα. "Δε θα πρέπει τα κόμματα να συγκροτούνται μόνο από παλιά υλικά και παλιό δυναμικό αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν σε ένα μεγάλο ποσοστό νέοι άνθρωποι και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά...Ένας από τους στόχους μου είναι η συμμετοχή των γυναικών στο καινούργιο κόμμα να είναι 50%”, είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

  Όσον αφορά στο ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει διαφάνεια ως προς το τι συμφωνήθηκε για τη Σούδα, καλώντας τον πρωθυπουργό να φέρει το θέμα στη Βουλή, προκειμένου να μη γίνει τίποτα κάτω από το τραπέζι. "Περιμένουμε μια υπεύθυνη απάντηση από την κυβέρνηση για το ερώτημα τι θα γίνει με τη Σούδα. Δηλαδή να ξέρουμε τι έχουν βάλει στο τραπέζι και τι περιμένουμε. Ελπίζω να μην ακολουθήσουν τον δρόμο της αδιαφάνειας και να γίνουν όλα φανερά. Η βουλή να αποφασίσει, να εγκρίνει και βέβαια δια της βουλής ο κόσμος να μάθει τι γίνεται”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. 

  Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις κάποιων ιεραρχών σε νομοσχέδια που αφορούν ατομικά δικαιώματα, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: "Σεβόμαστε το θρήσκευμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, όπως και τον σύνδεσμο του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η χώρα συγκυβερνάται με τους ιεράρχες. Η εκκλησία προφανώς πρέπει να είναι συνομιλητής της πολιτείας, αλλά το τι αποφασίζει ένα κράτος για τους πολίτες του δεν είναι θέμα της εκκλησίας. Και δεν θίγει καθόλου την ορθοδοξία". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ