Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 10:48

  Χ. Θεοχάρης: Παρουσίασε πρόταση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος και ΦΠΑ στο 20%

  Χ. Θεοχάρης: Παρουσίασε πρόταση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος και ΦΠΑ στο 20%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην Ετήσια Σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον, βρέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, κυρίου Jim Yong Kim.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "ο κύριος Θεοχάρης έχει αναγνωριστεί, εντός και εκτός Ελλάδας, ως ειδικός σε θέματα φορολογικών μεταρρυθμίσεων. Αναμφισβήτητα, αυτό οφείλεται στην εμπειρία του από την "πρώτη γραμμή", λόγω της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ως ο πρώτος Γενικός Γραμματέας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και ως ενεργό μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.  

  Στη βάση αυτή, κλήθηκε να συμμετάσχει ως ομιλητής σε ειδικό πάνελ, που εστίασε στις μεθοδολογίες, τα αποτελέσματα και τις δυσκολίες στη φορολόγηση του πλούτου στις αναπτυσσόμενες χώρες".

  Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια του διεθνούς φόρουμ, ο κύριος Θεοχάρης αναφέρθηκε στις δράσεις που προώθησε και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει η Ελλάδα, ενώ παρουσίασε και την πρότασή του για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος και ΦΠΑ στο 20%, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης.  

  Στην Ετήσια Σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας συμμετείχαν, μεταξύ άλλων υψηλόβαθμων προσκεκλημένων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ, o Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου και των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων κ.ά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ