Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 08:55

  Το "ταμείο" της επίσκεψης Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

  Το "ταμείο" της επίσκεψης Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου
   
   
  Αποτίμηση με τόνο ιδιαίτερα θετικό. Όχι μόνο για την υποδοχή που επεφύλαξαν ευρωπαίοι επίτροποι στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για το γεγονός πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτύπωσε σε σκηνικό Βρυξελλών την εναλλακτική πρόταση της γαλάζιας παράταξης για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση. Στον απόηχο των τετ α τετ επί βελγικού εδάφους, αυτό που κρατάει ως αιχμή η οδός Πειραιώς είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης προς τους ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους. Πως η στρατηγική του κόμματος, όπως αυτή εξειδικεύθηκε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και παρουσιάζεται εντός και εκτός συνόρων διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να ωθήσουν την Ελλάδα στην ανάπτυξη και στη μετά-Μνημόνιο εποχή.

  Στη διάρκεια του δεύτερου εικοσιτετραώρου της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφερε στο προσκήνιο την οπτική του για την επόμενη ημέρα της χώρας. Στις συναντήσεις του με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Joseph Daul και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ενίσχυση των επενδύσεων και θα δώσει  νέο αέρα στον ιδιωτικό τομέα, περνώντας μέσα από τη μείωση της υψηλής φορολογίας. 

  "Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα την οποία έχει προτάξει ο πρόεδρος Juncker θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο…Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης. Ζητήματα που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, την πολιτική φύλαξης των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο, που ανοίγει για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. "Η πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου το μόνο που παράγει είναι ύφεση", είναι το μήνυμα της οδού Πειραιώς, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στα της εσωτερικής πολιτικής και επικοινωνιακής αντεπίθεσης, αρχής γενομένης από το αυριανό 2ο προσυνέδριο στην Πάτρα. Θεματική του η νέα γενιά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται να φέρει σε πρώτο πλάνο τις βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για τους νέους. 

  Οι αλλαγές που σχεδιάζει η οδός Πειραιώς είναι, όπως τονίζουν τα στελέχη του κόμματος θαρραλέες και εκτείνονται σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης. Από την προσχολική αγωγή μέχρι την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο κ. Μητσοτάκης, στην αυριανή ομιλία του, δε θα εστιάσει μόνο σε αυτά. Θα μιλήσει και για τα κίνητρα που η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσφέρει στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και την αναστροφή του φαινομένου του brain drain, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πληγές.

  "Για τη Νέα Δημοκρατία, η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί την πλέον καθοριστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο και βασικό πυλώνα του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα, στο οποίο την έχει βυθίσει η σημερινή αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση…Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να θέσει οριστικό τέλος στους διαρκείς πειραματισμούς που έγιναν στο εκπαιδευτικό σύστημα και κατεξοχήν συνεχίζονται με τις πρόχειρες και ανερμάτιστες παρεμβάσεις των τριών υπουργών Παιδείας που… πρόλαβε και άλλαξε ο κ. Τσίπρας μέσα σε μόλις δύο χρόνια", τονίζουν στη γαλάζια παράταξη. 

  Καίριο στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η νομοθέτηση ενός σύγχρονου, καινοτόμου και, ταυτόχρονα, σταθερού περιβάλλοντος σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης. "Θέλουμε ένα περιβάλλον που θα εξοπλίζει τους νέους με εφόδια τα οποία θα τους είναι αληθινά χρήσιμα στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που θα διαμορφώνουν αδιάβλητες συνθήκες αξιοκρατίας και αναγνώρισης της προσπάθειάς τους και θα προωθούν τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να δημιουργούνται σύγχρονες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όλους τους νέους", σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, λίγο πριν σηκώσει αυλαία το 2ο προσυνέδριο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020