Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 16:23

  Τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ για τη νέα γενιά παρουσιάζει στην Πάτρα ο Κ. Μητσοτάκης

  Τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ για τη νέα γενιά παρουσιάζει στην Πάτρα ο Κ. Μητσοτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τις βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για τη νέα γενιά θα παρουσιάσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου στην Πάτρα, με αφορμή το 2ο προσυνέδριο της γαλάζιας παράταξης, στο δρόμο για το ορόσημο της 16ης και της 17ης Δεκεμβρίου και το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων.

  Όπως επισημαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αλλαγές που σχεδιάζει η οδός Πειραιώς και θα έρθουν στο προσκήνιο από τον κ. Μητσοτάκη, είναι θαρραλέες και εκτείνονται σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης. Δηλαδή, από την προσχολική αγωγή μέχρι την Ανώτατη Εκπαίδευση. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει και στα κίνητρα που η Νέα Δημοκρατία θα προσφέρει στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και την αναστροφή του φαινομένου του brain drain, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας.

  Το 2ο προσυνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αφιερωμένο στους Νέους. "Για τη Νέα Δημοκρατία, η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί την πλέον καθοριστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο και βασικό πυλώνα του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα, στο οποίο την έχει βυθίσει η σημερινή αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση”, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να θέσει οριστικό τέλος στους διαρκείς πειραματισμούς που έγιναν στο εκπαιδευτικό σύστημα και κατεξοχήν συνεχίζονται με τις πρόχειρες και ανερμάτιστες παρεμβάσεις των τριών υπουργών Παιδείας που… πρόλαβε και άλλαξε ο κ. Τσίπρας μέσα σε μόλις δύο χρόνια”, σημειώνει η οδός Πειραιώς.

  Στόχος της Νέας Δημοκρατίας και κεντρική προτεραιότητα, αμέσως μόλις κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας είναι, όπως διαμηνύει η γαλάζια παράταξη, να νομοθετήσει επιτέλους ένα σύγχρονο, καινοτόμο και, κυρίως, σταθερό περιβάλλον σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. "Ένα περιβάλλον που θα εξοπλίζει τους νέους με εφόδια τα οποία θα τους είναι αληθινά χρήσιμα στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που θα διαμορφώνουν αδιάβλητες συνθήκες αξιοκρατίας και αναγνώρισης της προσπάθειάς τους και θα προωθούν τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να δημιουργούνται σύγχρονες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όλους τους νέους”, αναφέρουν στην οδό Πειραιώς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020