Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 09:37

  Κ. Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις δεν είναι οι απολύσεις και οι αυξήσεις φόρων

  Κ. Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις δεν είναι οι απολύσεις και οι αυξήσεις φόρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Οι κεντρικές στοχεύσεις είχαν έρθει στο προσκήνιο πριν την αναχώρηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η επιχείρηση εξωστρέφειας της οδού Πειραιώς, όπως αυτή αποτυπώνεται στο πυκνό πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη επί βελγικού εδάφους, φέρνει στο προσκήνιο και πάλι ένα από τα κρισιμότερα στοιχήματα της γαλάζιας παράταξης. Αυτό της αναλυτικής παρουσίασης του σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αιχμές ένα σαρωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην οικονομία. Στην καθημερινότητα. Στο κράτος. Αλλά και η προώθηση των επενδύσεων, που θα ανοίξουν το δρόμο στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

  Αυτή τη στρατηγική, απαρχή της οποίας υπήρξε η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έθεσε επί τάπητος ο κ. Μητσοτάκης στα τετ α τετ που είχε με ευρωπαίους επιτρόπους. Τετ α τετ για τα οποία πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους. Κυρίως για την υποδοχή του προέδρου της παράταξης στις Βρυξέλλες. Η οποία, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, "κουμπώνει" με το προφίλ ενός πολιτικού, που θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει.

  Πιάνοντας το νήμα από τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε γεύμα εργασίας παρουσία των Jyrki Katainen (αντιπροέδρου της Επιτροπής, υπεύθυνου για ζητήματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας) Δημήτρη Αβραμόπουλου (επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων) Guenther Oettinger (επιτρόπου Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων) Χρήστου Στυλιανίδη (επιτρόπου για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων) Phil Hogan (επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης) Carlos Moedas (επιτρόπου Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας) και Gabriel Mariya (επιτρόπου Ψηφιακών Τεχνολογιών) ανέλυσε με λεπτομέρειες το σχεδιασμό της οδού Πειραιώς. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σε ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. "Μεταρρυθμίσεις δε σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, το οποίο θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο. Σε αυτό, δηλαδή, της αποτύπωσης των γαλάζιων στόχων από το 2018 και μετά. Με προμετωπίδα όχι μόνο τις μεταρρυθμίσεις και τη μείωση των φόρων, αλλά και την ατζέντα-φωτιά των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ